Како добити животно осигурање са већ постојећим условима

Није тајна: што сте млађи и здравији, вероватно ће вам бити јефтинија понуда животног осигурања. Као такво, постојеће здравствено стање може имати негативне ефекте на ваше опције покрића. Иако вас медицински проблем не дисквалификује аутоматски од куповине животног осигурања, може резултирати мањим избором и већим премијама.

Шта је већ постојеће стање?

Претходно постојеће стање је медицински проблем који вам је дијагностикован или лечен пре подношења захтева за животно осигурање.

Сваки осигуравач има свој процес потписивања, што значи да неки гледају љубазније на одређене услове од других. Уопштено говорећи, подићи ћете црвену заставицу ако имате један или више од следећих постојећих услова:

 • астма.

 • Рак.

 • Депресија.

 • дијабетес.

 • Епилепсија.

 • Гастроезофагеална рефлуксна болест или ГЕРБ.

 • Висок крвни притисак.

 • Висок холестерол.

 • ХИВ/АИДС.

 • Болест срца.

 • гојазност.

» ВИШЕ: Можете ли добити животно осигурање ако имате вишак килограма?

Како постојећи услови утичу на животно осигурање

Осигуравачи обично групишу подносиоце захтева у класе на основу њиховог здравља, као што су стандардни, преферирани или супер преферирани. Назив који се даје свакој класи може се разликовати међу осигуравачима, али циљ је исти: категоризирати ризик вашег осигурања на основу вашег здравља.

Већина људи се квалификује за супер префериране понуде животног осигурања, према подацима које је прикупио Куотаци, брокер животног осигурања. Али ако имате озбиљно здравствено стање, можете се квалификовати само за стандардне цене. Зашто? У зависности од ситуације, постојеће здравствено стање може изазвати рану или неочекивану смрт, што повећава ризик за осигуравача. Као резултат тога, цена полисе је већа. Ако је ризик превисок, осигуравач може у потпуности одбити покриће.

Добра вест је да је медицински напредак побољшао исходе за многе пацијенте и, заузврат, довео до бољих стопа. Ако сте у ремисији или се вашим хроничним стањем добро управља, можда ћете моћи да постигнете стандардне или чак жељене стопе.

» ВИШЕ: Пожељно или стандардно: Како категорије животног осигурања утичу на ваше стопе

Најбоље опције животног осигурања за постојеће услове

Немојте претпостављати да ћете бити одбијени за животно осигурање само због хроничног здравственог стања. Осигуравачи могу навести већу премију, али покриће је и даље могуће. Ево неколико опција покрића за кандидате са већ постојећим условима.

» ВИШЕ: Пронађите најбоље осигурање живота

Прилагођене полисе животног осигурања

Неки осигуравачи нуде јединствене полисе које се односе на кандидате са специфичним здравственим условима. На пример:

 • Гуардиан Лифе нуди читав производ животног осигурања за особе са ХИВ-ом.

 • Прудентиал нуди покриће ХИВ позитивним кандидатима од случаја до случаја.

 • Политика Јохна Ханцоцка Аспире™ витх Виталити је посебно дизајнирана за људе који живе са дијабетесом.

 • Фиделити Лифе нуди решења животног осигурања за кандидате са раком. Тип, стадијум и прогноза лечења могу утицати на вашу подобност за покриће.

Гарантовано издавање животног осигурања

Ако вас већ постојеће стање спречава да обезбедите рок или трајну полису животног осигурања по конкурентним ценама, можда бисте желели да размислите о врстама животног осигурања које не захтевају медицинске прегледе, као што је гарантовано животно осигурање.

Ове смернице гарантују прихватање све док сте унутар одређеног узраста. Не морате да полажете испит или одговарате на питања о свом здрављу да бисте се квалификовали. Као резултат тога, често плаћате много више за мање покрића. На пример, 50-годишња жена која купује гарантовано осигурање за цело животно осигурање могла би да очекује да плати 673 долара годишње за 25.000 долара покрића, у поређењу са 364 долара годишње за 20-годишњу полису са покрићем од 250.000 долара. Многи загарантовани планови животног осигурања ограничавају бенефиције у случају смрти на око 25.000 долара. Генерално, ова врста животног осигурања има степеновану корист, што значи да осигуравач неће исплатити ако умрете у року од неколико година од куповине полисе.

» ВИШЕ: Опције за животно осигурање без медицинског прегледа

Групно осигурање живота кроз рад

Многи људи, укључујући и оне са здравственим проблемима, могу купити групно животно осигурање преко својих послодаваца. Покривеност је обично ограничена на један или два пута више од ваше годишње плате, али нећете морати да полажете здравствени преглед да бисте се квалификовали. Имајте на уму да можете изгубити покриће ако напустите посао.

Осигурање од несрећне смрти и распарчавања

Ако се не квалификујете за трајно или трајно осигурање живота, можда ћете желети да размислите о осигурању од случајне смрти и распарчавања. Накнада за смрт се исплаћује само у случају несрећне смрти, што значи да се ваша медицинска историја не користи за утврђивање услова. Међутим, ако је ваше постојеће стање на било који начин допринело несрећи, ваши корисници можда неће добити исплату.

Савети за куповину животног осигурања са већ постојећим стањем

Имајте на уму када се пријављујете. Осигуравач ће вас вероватно одбити ако се пријавите убрзо након дијагнозе рака или срчаног удара, али увек можете поново да се пријавите, посебно ако ваша медицинска документација показује да је ваш третман био ефикасан.

Искористите предности побољшања вашег здравља. Ако сте примљени, али вам се наплаћује висока стопа, можете затражити нови медицински преглед (и нижу премију) када ваше стање буде под контролом.

Фокусирајте се на ствари које можете контролисати. Први корак ка проналажењу приступачног животног осигурања са већ постојећим стањем је да се бринете о себи. Ако имате лекове, узмите их. Ако можете да вежбате, урадите то. Једите одговорно и покушајте да смањите тежину. Ако водите здрав начин живота ван свог стања, ваше премије би могле одражавати то.

Пронађите правог агента. Важно је да тражите независног агента који ради са специјалистом за оштећене ризике. Специјалиста за оштећене ризике је брокер који ће знати које осигуравајуће компаније ће вероватније обезбедити добру стопу за ваше стање. Ово би вам могло уштедети много одбијених апликација.

» ВИШЕ: Животно осигурање и корона вирус: Ваша питања, одговоре

Шта учинити ако вам је ускраћено животно осигурање

Чак и ако вам је одбијено животно осигурање или не можете да пронађете приступачне премије за покриће које желите, немојте одустати.

Једна опција је да новац који бисте сами уложили у премије. Ако је ваш циљ да помогнете својим корисницима да покрију завршне трошкове, добро вођен инвестициони рачун може вам помоћи да то постигнете. Можда ћете такође желети да сачекате и поново се пријавите за животно осигурање касније, када се ваше стање побољша.

Најгора стратегија је да сакријете своје стање од свог осигуравача. Компаније за животно осигурање користе многе методе за идентификацију преваре. Погрешно представљање вашег здравља у вашој пријави може довести до тога да осигуравач одбије захтев за животно осигурање, угрожавајући бенефиције за ваше кориснике. Ако осигуравач открије лажне информације, обично бележи инцидент у бази података Бироа за медицинске информације, која се дели са другим осигуравачима. Ово може угрозити ваше шансе да купите покриће од друге компаније.

» ВИШЕ: Како започети улагање: Водич за почетнике

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here