Како добити студентски кредит са ниском каматом

Сви савезни зајмови издати сваке године имају исту, фиксну каматну стопу - без обзира на кредит зајмопримца. Приватни студентски кредити, с друге стране, имају широке каматне стопе.

Тренутне каматне стопе на студентски кредит

Фиксно

Променљива

Приватни студентски кредити

3.34% до 14.99%

1.04% до 12.40%

Рефинансирање студентског кредита

2.79% према 8.77%

1.99% према 8.56%

Ови распони су широки јер узимају у обзир разлике у кредитним профилима зајмопримаца и условима зајма, између осталих фактора. Без обзира да ли први пут узимате приватни зајам или рефинансирате свој постојећи дуг на факултету код приватног зајмодавца, урадите све од следећег да бисте добили најнижу стопу на студентске кредите:

Ако немате добар кредит или приступ ко-потписнику који има, вероватно ћете добити најнижу камату на студентски зајам уз савезни студентски зајам.

Али ако тражите приватне студентске кредите или рефинансирање студентског кредита, вреди применити чак и неколико ових савета за уштеду камата. На 30.000 долара дуга студентског зајма, на пример, камата од 5% би вам уштедела 30 долара месечно и више од 3.600 долара током 10 година у поређењу са каматом од 7%.

Куповати около

Различити зајмодавци нуде различите распоне каматних стопа, па упоредите приватне студентске кредите да бисте били сигурни да ћете добити најбољу стопу за коју се квалификујете. Погледајте годишње процентуалне стопе, најтачнији начин за поређење каматних стопа. АПР одражава стварне трошкове зајма укључујући обрачунате камате, капитализоване камате и све накнаде за одобрење које се примењују.

Имајте одличан кредит

Приватни студентски кредити су засновани на кредиту, што значи да каматна стопа коју добијате зависи од ваше кредитне историје. Генерално, што је већи ваш кредитни резултат, то је нижа каматна стопа за коју ћете се квалификовати. Поред кредитне историје, зајмодавци обично процењују приходе и друге дугове. Што је већи ваш приход у поређењу са вашим укупним неизмиреним дуговањима, већа је вероватноћа да ћете се квалификовати за нижу каматну стопу.

Још увек немате одличан кредит? Ако се ваш кредит у будућности побољша, можете смањити каматну стопу рефинансирањем студентских кредита.

Пријавите се са супотписником

Ако немате одличан кредит или довољно висок приход, вероватно ћете се квалификовати за нижу каматну стопу тако што ћете се пријавити са супотписником који има добар кредит и солидан приход.

Ваш супотписник ће бити одговоран за плаћање ако то не учините. Међутим, они не морају заувек да буду на удици – многи зајмодавци дозвољавају отпуштање супотписника након што примарни зајмопримац изврши благовремено плаћање у одређеном временском периоду.

Пријавите се за аутоматско плаћање

Већина федералних и приватних зајмодаваца нуди 0.Смањење каматне стопе од 25 поена за зајмопримце који се пријаве да им се месечне уплате аутоматски скидају са њиховог банковног рачуна. Често распони стопа које зајмодавци оглашавају укључују попуст за аутоматско плаћање.

Поред уштеде новца, регистрација за аутоматско плаћање такође може донети безбрижност: нећете морати да бринете да ћете случајно пропустити уплату.

Добијте све попусте који важе

Неки зајмодавци нуде додатне попусте поред попуста за аутоматско плаћање. То може укључивати:

Попуст за лојалност. Ако имате постојећи банковни рачун код зајмодавца.

Попуст за плаћање само камата. Ако одлучите да не одложите плаћања до дипломирања тако што ћете плаћати само камату током школовања.

Попуст за повезивање аутоматског плаћања са постојећим налогом. Ако повежете аутоматско плаћање са банковним рачуном који имате код зајмодавца.

Промотивни попусти. Зајмодавци ће понудити додатне попусте за кратке, промотивне периоде.

Одлучите се између фиксног и променљивог

Варијабилне каматне стопе студентских кредита обично почињу ниже од фиксних стопа. Међутим, променљиве стопе подлежу расту месечно или квартално, у зависности од зајмодавца. Фиксне стопе остају исте током трајања кредита. Ако планирате да отплатите свој кредит веома брзо, одабир променљиве стопе може имати смисла. Међутим, каматне стопе за студентске кредите генерално расту како Федералне резерве настављају да повећавају стопу федералних средстава.

Изаберите најкраћи рок који можете

Зајмодавци обично нуде неколико опција за рок зајма или дужину периода отплате. Генерално, добићете најнижу камату тако што ћете изабрати најкраћи рок зајма. Такође ћете уштедети на камати јер ћете плаћати камату краћи временски период. Са друге стране, краћи рок зајма значи да ће ваше месечне уплате бити веће, па изаберите најкраћи рок којим можете удобно управљати.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here