Како добити нижи АПР на вашој кредитној картици

Најбољи начин да избегнете наплату камата на кредитној картици је да у потпуности платите свој износ сваког месеца. Али ако на крају носите дуг, постоји неколико начина на које бисте требали размислити о смањењу АПР-а.

1. Отворите кредитну картицу уз уводну понуду од 0%.

Један од начина да смањите каматну стопу на кредитно стање је да је пренесете на картицу са промоцијом од 0%. Ако је ваш кредит довољно добар да се квалификујете за једну од ових понуда, могли бисте на крају да избегавате финансијске трошкове на дуже време.

Али имајте на уму да постоји неколико ствари на које треба пазити код трансфера стања. Први су накнаде; већина кредитних картица наплаћује накнаду од 3% за пренос стања. Ово би могло значајно смањити укупан износ који штедите.

САВЕТ: Погледајте наш алат да бисте утврдили стварну цену преноса вашег стања.

Водите рачуна о плаћању на време. Недостатак чак и једног може довести до отказивања вашег уводног договора, а камата може почети да се прикупља одмах. Такође, требало би да се потрудите да отплатите свој износ пре истека периода од 0%. Опет, камата ће на крају почети да се акумулира ако носите равнотежу изнад те тачке.

» ВИШЕ: Како се обрачунава камата на кредитну картицу?

2. Потражите картицу са ниском каматом

Не привлаче толико пажње као картице са издашним наградама или оне са дугим периодима од 0%, али кредитне картице са ниском каматном стопом су добра опција за оне који стално носе средства. Погледајте наш преглед најбољих картица са ниским каматама или проверите код локалне банке или кредитне уније.

3. Погледајте шта је ваш издавач спреман да понуди.

Позивање издаваоца кредитне картице да бисте учтиво разговарали о вашем годишњем приходу је још једна алтернатива ако не можете да се квалификујете за кредитну картицу од 0%. У неким случајевима, они би могли пристати да смање вашу каматну стопу како би задржали ваше пословање. Или, можда ће бити вољни да вас пребаце на други производ са нижим АПР-ом.

Ваш издавалац може или не мора да вам помогне да пронађете нижу каматну стопу, али сигурно никада не шкоди да питате.

4. Побољшајте свој кредитни резултат.

Ваш кредитни резултат може бити највећа препрека да добијете нижи АПР на кредитној картици. Зајмодавци обично узимају у обзир ваш ФИЦО резултат када одлучују о условима кредитних производа – укључујући вашу каматну стопу.

Дакле, побољшање вашег кредитног резултата ће вам помоћи да се квалификујете за нижи АПР за кредитне картице. То ће вас ставити у бољу позицију да добијете одобрење за картицу која нуди понуду од 0%, преговарате о нижој каматној стопи на картицу коју већ имате или добијете нижи АПР за нову картицу коју пријављујете за.

Ево најбољих савета Штребера за довођење кредита у добро стање:

  • Плаћајте своје рачуне на време, сваки пут. Обавестите се о рачунима са којима касните што је пре могуће.

  • Држите стање на свим вашим картицама испод 30% ваших кредитних лимита све време током месеца.

  • Пријавите се само за кредит који вам је заиста потребан.

  • Ставите најмање шест месеци између апликација за кредитну картицу.

  • Проверите своје кредитне извештаје најмање једном годишње на АннуалЦредитРепорт.цом. Ако уочите грешку, предузмите кораке да је исправите што је пре могуће.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here