Како добити више финансијске помоћи

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Ако писмо о додели финансијске помоћи које сте добили уз пријем на факултет не одговара вашој финансијској ситуацији сада, ево шта можете да урадите да бисте добили више новца.

Потражите грешке и исправите их

Прегледајте ФАФСА и ЦСС профил. Можда сте погрешили или на бесплатној пријави за савезну помоћ студентима, познатој као ФАФСА, или на ЦСС профилу Цоллеге Боард-а. Обоје користе факултети да одреде колико ви и ваша породица можете допринети трошковима факултета.

Консултујте саветника. Замолите факултетског саветника да прегледа ваше формуларе како бисте били сигурни да нисте погрешно протумачили ниједно питање.

» ВИШЕ: Пријављивање за новчану помоћ за факултет: 6 тајни од саветника

Направите исправке. Можете да унесете исправке у ФАФСА на мрежи, али обавезно контактирајте канцеларију за финансијску помоћ ваше школе да бисте потврдили ажурирања и ФАФСА и ЦСС профила.

Научите како да уложите жалбу на своју награду

Ако сте расположени за школу која вам није пружила довољно помоћи, можете се жалити на награду. Али уђите у процес са реалним очекивањима: Снажна привлачност би вам могла донети додатних неколико хиљада долара, али јаз од 20.000 долара биће теже премостити.

» ВИШЕ: Како написати апел за финансијску помоћ

Ваша жалба ће највероватније бити успешна ако:

  • Дошло је до грешке у вашој апликацији за помоћ.

  • Околности ваше породице су се промениле од када сте се први пут пријавили. На пример, ваш родитељ је можда изгубио посао, развео се или родио.

  • Имате конкурентну понуду из друге школе за коју можете затражити да се уклопи у вашу школу из снова.

Обратите се школској канцеларији за финансијску помоћ да бисте сазнали како функционише њен жалбени процес. Обично ћете послати е-поруку канцеларији са својим захтевом, који треба да садржи пропратну документацију која доказује ваш захтев и захтев за одређени додатни износ.

Ако сте већ уписани у школу и потребна су вам додатна средства одмах, питајте за хитну финансијску помоћ. Канцеларија за финансијску помоћ ваше школе ће такође имати упутства о томе како се можете пријавити. Обично ћете морати да наведете износ и обезбедите документацију за резервну копију захтева.

Тражите стипендије

Државне стипендије. Потражите програме државних грантова и стипендија користећи овај алат Националне асоцијације администратора финансијске помоћи студентима. У.С. Одељење за образовање такође наводи контакт информације за сваку државну агенцију за високо образовање.

» ВИШЕ: Како до стипендије

Приватне стипендије. Безбројне организације и компаније нуде стипендије студентима. Пробајте У.С. Алат за претрагу стипендија Министарства рада да сузите оне за које бисте се могли квалификовати.

Сазнајте како ваша школа примењује стипендије. Школе могу смањити друге врсте финансијске помоћи ако добијете спољну стипендију, процес који се назива померање награда. Питајте своју школу како се финансирање изван стипендија примењује на вашу финансијску помоћ. Захтевајте да смањи ваше студентске зајмове, ако је могуће, а не државне или школске стипендије или стипендије које сте претходно добили.

Додатне опције за плаћање факултета

Максимизирајте савезне студентске кредите

Позајмите федерално пре приватно. Федерални зајмови долазе са издашнијим могућностима отплате и опроста у поређењу са приватним зајмовима.

» ВИШЕ: Како се пријавити за студентске кредите: федерални и приватни

Одредите колико да позајмите. Износ који треба да позајмите зависиће од врсте месечних плаћања које можете да очекујете и ваших прихода у првој години након дипломирања. Добро правило је да позајмите не више од 10% ваше предвиђене месечне плате. Користите калкулатор отплате студентског кредита да процените плаћања.

» УПОРЕДИТЕ: Најбоље опције приватног студентског зајма

Тражите да платите школарину у ратама

Уместо да издвајате паушални износ на почетку сваког семестра, плаћање из месеца у месец могло би помоћи вашој породици да уклопи ваше рачуне за факултет у свој буџет и можда смањи ваше ослањање на студентске кредите.

Ваша школа може имати програм плаћања на рате који вам омогућава да плаћате месечно. Плаћање на рате је мање позната опција финансијске помоћи за ученике, иако то не дозвољава свака школа. Разговарајте са канцеларијом за финансијску помоћ ваше школе да бисте сазнали да ли дозвољава месечне уплате.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here