Како добити највећу вредност од Марриотт Бонвои поена

Овде истичемо неколико тактика, заједно са неким упутствима о томе како да будете сигурни да сте извукли сваки део вредности из тих Бонвои поена.

Тренутно ценимо Бонвои поене на 0.7 центи сваки, што нуди добру основу за одређивање вредности сопствених резервација. Другим речима, ако добијате више од 0.7 центи по боду, добро вам иде.

» Сазнајте више: Коју Марриотт Бонвои кредитну картицу да изаберем?

Користите Марриотт Бонвои бодове за боравак у хотелу

Постоји много начина да искористите Марриотт Бонвои бодове, од лицитирања за ВИП искуства до куповине поклон картица до трансфера авио-партнерима. Ове опције откупа повремено нуде пристојну вредност, али генерално нису вредне времена, труда или поена. Као и сваки трансфер валуте, вредност се губи сваки пут када је конвертујете, а то свакако важи ако, рецимо, пребаците Бонвоис у Унитед Аирлинес МилеагеПлус миље.

Неки Марриотт Бонвои партнери за трансфер су бољи од просека, укључујући и када их пребаците на Аласка Аирлинес План Милеаге План или Америцан Аирлинес ААдвантаге програм. Међутим, чак и то је прилично тежак процес који захтева уношење више лозинки, израчунавање конверзија. и чекање

Често ћете добити највећу вредност од Бонвои поена користећи их на старомодан начин: за боравак у хотелу.

» Сазнајте више: 10 сјајних начина да искористите 50.000 Бонвои поена

Искористите погодности Марриотт-а за пето ноћење бесплатно

Једна од највреднијих (и занемарених) карактеристика Бонвои програма је бенефиција петог ноћења, која вам омогућава да останете још једну ноћ бесплатно, све док је ваша соба резервисана на бодове и ваш боравак траје четири узастопна дана или више. То се занемарује из разлога: Марриотт га закопава на својој страници за откуп хотела.

Пошто је Марриотт прешао на динамичнију листу награда, теже је пронаћи хотеле „слатко место“ који доследно нуде добру вредност за бодове. Ако је плаћена стопа за имовину скупа, она ће генерално бити скупа и са поенима (са неколико изузетака; погледајте доле).

Стога је искориштавање погодности за пето ноћење бесплатно један од најбољих начина да доследно извучете више вредности из Бонвои поена. Ефикасно смањује трошкове вашег боравка од пет ноћења за 20%.

Најбољи део ове погодности је што не захтева никакав додатни напор. Само потражите наградни боравак од пет ноћи и Марриотт ће аутоматски смањити стопу:

Наравно, чак и четири ноћења на луксузном имању могу коштати пуне Бонвои поена, тако да је погодност за пето ноћење без накнаде подједнако корисна у јефтиним објектима.

» Сазнајте више: Прегледи програма лојалности путовања

Пазите на ПоинтСаверс

Марриотт снижава број бодова потребних за наградна ноћења у одређеним објектима у оквиру текуће промоције под називом „ПоинтСаверс.” Попусти се разликују у зависности од категорије хотела и да ли је резервација у врхунцу, ван радног времена или стандардна.

Марриотт објављује листу хотела и датума који учествују на страници ПоинтСаверс. Такође можете наићи на ПоинтСавер хотеле тражећи наградне боравке. Стопе ПоинтСавер су приказане зелено:

Циљајте на стопе ван шпица

Марриотт наплаћује ниже цене за резервације ван шпица и више цене током шпице сезоне. Ово се односи и на ПоинтСавер и на редовне резервације.

Проширите своје бодове још више тако што ћете путовати у време мале потражње. Нервирајуће је што Марриотт тренутно не објављује датуме сваке посете ван шпица сезоне, према нашим сазнањима, тако да проналажење захтева неку претрагу помоћу алатке за доделу награда.

Ако сте флексибилни у погледу тачних датума на које можете путовати (и ко ионако жели да се бори са гужвом на празницима или пролећним распустима), и вољни сте да се потрудите да нађете те датуме ван шпица, можете слетети себи сладак договор.

» Сазнајте више: Марриотт пеак/офф пеак цене су сада доступне. Ево шта треба да знате

Избегните високе стопе готовине

Дајте приоритет својим поенима када су цене у готовини необично високе. Када је потражња за хотелским собама велика — као што су конвенције, спортски догађаји, а понекад чак и без очигледног разлога — онда готовинске цене соба прелазе преко крова.

Иако Бонвои „динамички“ прилагођава цене награда за високе и ниске сезоне, они то не раде на детаљнијем нивоу. Дакле, иако можда нећете моћи да пронађете собу за мање од 300 долара током одређеног викенда, можда ћете моћи да постигнете договор са Бонвои поенима.

Стога, ако се нађете у граду због великог догађаја који ће несумњиво повећати цене соба, скоро увек је боље платити готовином у односу на бодове. Коришћење поена када готовинске стопе нарасту је одличан хак за добијање највише вредности од ваших Бонвои поена (или било којих наградних поена за хотел) по том питању. На пример, соба са готовином може коштати 200 долара по ноћи једног викенда и 500 долара следећег. У међувремену, иста соба могла би коштати 25.000 поена по ноћи било којег викенда.

» Сазнајте више: Марриотт Ревардс програм: Комплетан водич.

Доња граница

Углавном су прошли дани када су паметни стручњаци за бодове могли да пробију пут до врхунских Марриотт некретнина са предвидљивим бројем поена. Марриотт је пооштрио своју структуру награда како би „трошак“ резервације са готовином и поенима био једнакији.

Имајући то у виду, постоји много могућности за даље проширење Бонвои поена. То укључује ад-хоц тактике као што је резервација наградних ноћи током највеће потражње, као и поузданије стратегије као што је искориштавање погодности за пето ноћење без.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here