Како добити нову возачку дозволу

Упоредите осигурање аутомобила

са Поштански број Старост 16-2021-2425-3435-4445-5455-6465+ Тренутни осигуравач Тренутно није осигуран21ст ЦентуриААА ИнсуранцеАллСтатеЕсуранцеФармерс ИнсуранцеГеицоНатионал Генерал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)И. Одличан (720-850) Добар (690-719) Просечан (630-689) Лош (350-629) ИДЕМО

Државе уводе Реал ИД, возачку дозволу која се може користити за савезну идентификацију. До октобра. 1, 2020, у већини случајева ће вам требати права возачка дозвола – онаква са звездицом – да бисте се укрцали на летове домаће авио-компаније без пасоша. Побољшана возачка дозвола, доступна у пет држава, такође ће радити, али иде још даље и захтева више документације.

Добијање правог ИД-а или побољшане возачке дозволе додаје неколико захтева осим стандардног обнављања возачке дозволе. Да бисте добили нову возачку дозволу – било да је то права легитимација, побољшана дозвола или старомодна – ево шта треба да урадите.

Како добити Реал ИД возачку дозволу

Да бисте надоградили своју стандардну дозволу на возачку дозволу Реал ИД, морате се лично појавити у канцеларији за издавање дозвола у вашој држави са низом докумената.

Ваша папирологија ће морати да:

  • Докажите да легално живите у САД.С., као што је пасош или сертификат о натурализацији.

  • Покажите своје пуно име, датум рођења и број социјалног осигурања.

  • Докажите своју кућну адресу са два различита документа. Опције могу укључивати хипотекарне рачуне или тренутне личне карте ауто осигурања.

Државе се разликују у документима које ће прихватити, а неке могу имати додатне захтеве, па проверите пре него што одете. У неким државама ће вам можда требати термин да бисте добили свој прави ИД.

Већина држава већ издаје возачке дозволе Реал ИД, а остале су на путу да их понуде пре октобра 2020, према У.С. Одељење за унутрашњу безбедност.

У многим државама, прави ИД кошта исто као и стандардна возачка дозвола. Неке државе наплаћују једнократну накнаду за Реал ИД од 10 до 30 долара. Ако надоградите на Реал ИД када ваша тренутна возачка дозвола не треба да се обнови, обично ћете платити уобичајену накнаду за замену дозволе.

Уз прави ИД, неће вам требати пасош да бисте се укрцали на летове који остају унутар Сједињених Држава.С., али ће вам и даље требати један за међународна путовања. Прави ИД такође можете користити као идентификацију за улазак у савезне објекте, као што су војна база, национална лабораторија или зграда федералног суда.

Знаћете да имате Реал ИД возачку дозволу ако постоји црна или златна звезда на врху, или изрез звездице на црној или златној позадини.

Како добити побољшану возачку дозволу

Као прави ИД, побољшана возачка дозвола вам омогућава да летите унутар Сједињених Држава.С. без пасоша. Затим иде корак даље: са побољшаном лиценцом, можете прећи границу у САД.С. из Канаде, Мексика или Кариба, копном или морем, без ношења пасоша. Ипак, биће вам потребан пасош за међународни лет.

Побољшане возачке дозволе доступне су у пет држава. Четири од њих — Мичиген, Минесота, Њујорк и Вермонт — издају и Реал ИД и побољшане возачке дозволе поред стандардних дозвола или картица са привилегијама возача. Држава Вашингтон има само побољшану верзију, заједно са својом стандардном возачком дозволом.

Да бисте надоградили на побољшану возачку дозволу, биће вам потребни документи слични онима потребним за прави ИД. Такође ће вам требати доказ о У.С. држављанство, као што је извод из матичне књиге рођених. Проверите код своје локалне канцеларије за издавање дозвола које документе ваша држава прихвата.

Побољшана возачка дозвола обично кошта 15 до 30 долара више од стандардне дозволе. Уместо звездице као што је Реал ИД, побољшана возачка дозвола је означена америчком заставом.

Како добити стандардну возачку дозволу

Ако сте више заинтересовани за вожњу него за летење, можете одлучити да не надоградите на Реал ИД или побољшану возачку дозволу. Стандардне возачке дозволе су и даље доступне у већини држава и добре су за вожњу, регистрацију за гласање и већину других употреба.

Ако већ имате важећу стандардну возачку дозволу у вашој држави, добијање нове ће вероватно бити много једноставније од добијања правог ИД-а или побољшане дозволе. Можда ћете моћи све да решавате на мрежи или поштом, без документације осим ваше тренутне возачке дозволе.

Ако већ немате важећу дозволу у својој држави, вероватно ћете морати да докажете своје пребивалиште у држави и да имате при руци други облик идентификације. Ако вам је лиценца суспендована, можда ћете морати да покажете и доказ да имате ауто осигурање у најмање минималним границама које је прописала држава. Визија и писмени тестови су потребни у неким државама када добијете нову возачку дозволу. Проверите захтеве у вашој држави за детаље.

Стандардна возачка дозвола обично ће бити означена како би се показало да се не може користити за савезну идентификацију, али можете користити друге документе када треба да летите. Међу опцијама су пасош, војна лична карта или картица поузданог путника као што је Глобал Ентри.

А ваша стандардна возачка дозвола ће вас проћи кроз обезбеђење аеродрома за домаће летове до октобра. 1, 2020.

Када добити нову возачку дозволу

Очекује се да ће милиони возача надоградити на Реал ИД лиценце. Ако желите један за укрцавање на летове који почињу у октобру 2020., добра је идеја да се пријавите што пре. Редови могу бити дуги ако чекате до последњег тренутка.

Ако не желите прави ИД или побољшану возачку дозволу, за сада можете да наставите да користите своју тренутну дозволу.

Међутим, ево још неких ситуација када ће вам можда требати нова возачка дозвола:

  • Никада нисте имали возачку дозволу. Да бисте добили прву дозволу, од вас се обично тражи да положите писмене, вид и возачке испите. Затим ћете морати да доставите документе који доказују ваш идентитет. Захтеви се разликују у зависности од државе, па се обратите канцеларији која издаје лиценце у којој живите.

  • Недавно сте се преселили у нову државу. Биће вам потребна нова возачка дозвола ако се преселите у нову државу. Ако имате важећу дозволу из своје претходне државе, обично можете да је пренесете и добијете нову дозволу без полагања свих тестова потребних за новог возача.

  • Ваша возачка дозвола је изгубљена или украдена. Ако вам дозвола недостаје из било ког разлога, брзо ће вам требати нова јер је незаконито возити без ње. Накнада за замену обично је нижа од почетне накнаде за лиценцу. На пример, Маине лиценца првобитно кошта 30 долара, али замена кошта само 5 долара.

  • Ваша возачка дозвола је суспендована или одузета. Да бисте вратили лиценцу након кршења, обично ћете морати да докажете да сте платили казне, похађали програме по налогу суда и испунили друге услове специфичне за ваш прекршај. Можда ће вам требати образац СР-22 од вашег ауто осигуравача, који показује да имате најмање минимално потребно осигурање од одговорности у вашој држави. У неким случајевима, мораћете да прођете и писмене тестове, тестове визије и пута.

  • Ваша тренутна возачка дозвола је истекла или ће ускоро истећи. У већини држава, мораћете да обновите своју возачку дозволу након било које две до осам година. Требало би да добијете обавештење које вас упозорава на крајњи рок за обнављање. Ако вам је дозвола истекла неко време (дужина времена варира у зависности од државе), мораћете поново да полажете возачки испит пре него што добијете нову важећу дозволу у неким државама.

  • Недавно сте емигрирали у САД.С. Као имигрант, можете користити међународну возачку дозволу заједно са вашим не-У.С. дозволу за легалну вожњу када први пут стигнете. Морате добити интерно расељено лице пре него што се преселите у САД.С., у земљи која је издала ваш не-У.С. возачка дозвола. Једном када успоставите У.С. боравиште, мораћете да добијете званичну возачку дозволу из ваше нове матичне државе.

Прописи о возачким дозволама одлучују се од државе до државе, тако да се обратите канцеларији за издавање дозвола у вашој држави за детаље.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here