Како добити опрост зајма од родитеља ПЛУС

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Постоје два главна начина да добијете опрост зајма за родитеље ПЛУС: кроз програм опроста зајма за јавне услуге и кроз план отплате за непредвиђене приходе.

Опрост зајам за јавне услуге укључује много бирократије, али је боља опција ако се квалификујете. Доходак-условна отплата Опроштење отплате траје дуго. Држите се стандардног 10-годишњег плана за отплату ПЛУС кредита родитеља ако можете да приуштите. Брже је и вероватно ће коштати мање у целини.

Ако желите да тражите опрост зајма од родитеља ПЛУС, ево како.

» ВИШЕ: Не могу да платим родитељске ПЛУС кредите? 4 начина да се вратите на прави пут

Како добити опрост зајма од родитеља ПЛУС за јавне услуге

Опрост зајам за јавне услуге је доступан свим федералним зајмопримцима студентског кредита, укључујући родитеље ПЛУС зајма, који уплате 120 квалификованих плаћања док раде пуно радно време на владином положају или за непрофитне послодавце који испуњавају услове.

Само уплате извршене на основу стандардних планова отплате и планова отплате заснованих на приходима се квалификују за ПСЛФ. Пошто стандардни план отплаћује зајам у 120 отплата, родитељи ПЛУС зајмопримци који циљају на ПСЛФ треба да се упишу у план отплате условљене прихода (погледајте у наставку како то учинити). Родитељ ПЛУС зајмопримци не испуњавају услове за ограничено одрицање од ПСЛФ-а до октобра. 31. 2022. који укључује отплате кредита по другим плановима отплате.

Ако се квалификујете за опроштај, прескочите родитељско ПЛУС одлагање зајма како бисте одмах почели да плаћате квалификована плаћања.

Образац за потврду о запошљавању ПСЛФ-а треба да попуните годишње или кад год промените послодавца. Након што се исплате свих квалификованих кредита заврше, можете поднети захтев. Након одобрења, остатак ваших родитељских ПЛУС кредита биће опроштен без пореза.

» ВИШЕ: 10+ програма за опрост студентских кредита

Како добити опрост зајма уз условну отплату прихода

Инцоме-Цонтингент Отплата, или ИЦР, је једини план отплате заснован на приходу који је доступан родитељима ПЛУС зајмопримцима. То је најбоља опција за родитеље ПЛУС зајмопримце који не могу да приуште своја плаћања на дужи рок.

ИЦР ограничава отплате на 20% вашег дискреционог прихода или износ ваших фиксних месечних плаћања на рок од 12 година, у зависности од тога шта је ниже. ИЦР такође продужава рок вашег кредита са 10 на 25 година.

Да бисте се учланили, морате да обједините родитељске ПЛУС зајмове у федерални директан консолидациони зајам, а затим контактирајте свог сервисера зајма да бисте добили ИЦР план. Морате поново да сертификујете своје финансијске информације годишње, што може да промени ваше месечне уплате.

Након 25 година отплате, сваки преостали износ се опрашта. Али тај износ је опорезиви приход, који се додаје вашем укупном рачуну. Користите владин симулатор зајма да бисте израчунали исплате ИЦР-а и колико опроста можете добити; може коштати мање да се држите стандардног плана ако можете приуштити плаћања.

» ВИШЕ: Све опције отплате кредита вашег родитеља ПЛУС

Други начини за отплату кредита вашег родитеља ПЛУС

Постоји неколико других околности које могу довести до отплате кредита вашег родитеља ПЛУС:

 • Смртни отпуст: Умиреш или умре дете за које си позајмио.

 • Потпуна и трајна инвалидност: Постајете потпуно и трајно онеспособљени.

 • Стечај: Можете доказати непотребне потешкоће и отплатити своје кредите кроз стечај.

 • Испис из затворене школе: Ученик за кога сте позајмили није могао да заврши диплому јер је школа затворена.

 • Одбрана зајмопримца до отплате: Ученик за кога сте позајмили може да докаже да га је школа преварила.

 • Школа је лажно потврдила да испуњавате услове за добијање кредита.

 • Случајеви крађе идентитета у којима је ваша квалификованост да добијете зајам лажно потврђена.

 • Ученик за који сте позајмили повукао се из школе, али школа вам није вратила новац зајма који је по закону била обавезна да врати.

Међутим, ако сте већ објединили свој родитељски ПЛУС зајам — да бисте се бавили ПСЛФ-ом или се уписали у план условљен приходима, изгубићете сваку могућност да отплатите своје кредите у случају смрти студента за кога сте позајмили; испис из затворене школе; и одбрану зајмопримца.

» ВИШЕ: Како добити опрост кредита кроз одбрану зајмопримца до отплате

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here