Како добити претходно одобрење за хипотеку

У свету куповине куће, претквалификацију за хипотеку замислите као дозволу за учење, док је претходно одобрење хипотеке дозвола за вожњу. Писмо о преквалификацији може да вас одведе на пут до власништва над кућом, али не доказује да можете да пређете на даљину. Са писмом претходног одобрења, ви сте у брзој траци. Омогућава агентима за некретнине и продавцима кућа да знају да сте озбиљни у погледу куповине куће.

Пронађите зајмодавца да добијете претходно одобрење

Да ли је претквалификација исто што и претходно одобрење?

Претквалификација је добар први корак када нисте сигурни да ли сте финансијски спремни да купите дом. Претквалификација за хипотеку се обично заснива на неформалној процени ваших финансија. Зајмодавцу говорите о свом кредиту, дугу, приходима и имовини, а зајмодавац процењује да ли можете да се квалификујете за хипотеку и колико бисте могли да позајмите.

» ВИШЕ: Погледајте да ли сте спремни помоћу нашег калкулатора за претквалификацију за хипотеку

Претходно одобрење је следећи корак ако добијете палац горе током претквалификације. Током процеса претходног одобрења хипотеке, зајмодавац извлачи ваш кредитни извештај и прегледава документе како би потврдио ваш приход, имовину и дугове. Ако сте сигурни у своју кредитну и финансијску спремност да купите дом и спремни сте да почнете да купујете, онда можете да прескочите корак пре квалификације и пређете директно на претходно одобрење.

Претходно одобрење хипотеке је понуда зајмодавца да вам позајми одређени износ под одређеним условима. Понуда истиче након одређеног периода, на пример 90 дана.

Претходно одобрење није гаранција да ће вам бити дат кредит и хипотека се и даље може одбити. Процена куће мора да се заврши пре него што се зајам затвори како би се осигурало да не плаћате више за кућу него што вреди. Такође, понуда зајмодавца можда неће важити ако се ваша финансијска ситуација промени између претходног одобрења и затварања.

Ствари које не треба радити након што сте претходно одобрени за хипотеку укључују пријаву за нови кредит, велике куповине или пропуштање кредита и плаћања кредитном картицом.

» ВИШЕ: Сазнајте више о разлици између претквалификације и претходног одобрења

Шта је писмо претходног одобрења?

Након претходног одобрења, ваш хипотекарни зајмодавац ће издати писмо претходног одобрења. Овај документ означава врсту и износ кредита за који сте, између осталог, одобрени. Писмо о претходном одобрењу указује и агентима за некретнине и продавцима кућа да сте финансијски у могућности да купите дом, и очекује се да ће писмо претходног одобрења пратити сваку понуду коју дате.

Како добити унапред одобрење за стамбени кредит

  1. Добијте свој бесплатни кредитни резултат. Знајте где се налазите пре него што се обратите зајмодавцу. Препоручује се кредитни резултат од најмање 620, а виши кредитни резултат ће вас квалификовати за боље стопе. Генерално, кредитни резултат од 740 или више ће омогућити већини зајмопримаца да се квалификују за најбоље хипотекарне стопе.

  2. Проверите своју кредитну историју. Затражите копије ваших кредитних извештаја и оспорите све грешке. Ако пронађете неисправне рачуне, сарађујте са повериоцима да бисте решили проблеме пре него што се пријавите.

  3. Израчунајте свој однос дуга и прихода. Ваш однос дуга и прихода, или ДТИ, је проценат бруто месечног прихода који иде на отплату дуга, укључујући кредитне картице, студентске зајмове и кредите за аутомобиле. НердВаллетов калкулатор односа дуга и прихода може вам помоћи да процените свој ДТИ на основу тренутних дугова и будуће хипотеке. Зајмодавци преферирају зајмопримце са ДТИ од 36% или мање, укључујући хипотеку, иако у неким случајевима може бити већа.

  4. Прикупите приход, финансијски рачун и личне податке. То укључује бројеве социјалног осигурања, тренутне адресе и детаље о запослењу за вас и вашег судужника ако га имате. Такође ће вам требати информације о банковном и инвестиционом рачуну и доказ о приходу. Документи који ће вам требати да добијете писмо пре одобрења хипотеке укључују ваш В-2 порески образац и 1099 ако имате додатне изворе прихода и платне папире. Пожељне су две године непрекидног запослења, али постоје изузеци. Самозапослени кандидати ће вероватно морати да поднесу двогодишње пријаве пореза на доходак. Ако ће вам учешће доћи од поклона или продаје имовине, требаће вам папирни траг да то докажете.

  5. Контактирајте више од једног зајмодавца. Упоређивање понуда више зајмодаваца може вам помоћи да упоредите стопе и накнаде и уштедите хиљаде долара током 30-годишње хипотеке. Пролазак кроз процес претходног одобрења хипотеке не би требало да нашкоди вашем кредитном резултату. ФИЦО, један од највећих У.С. компаније које се баве кредитним бодовањем, препоручује да се те пријаве ограниче на ограничен временски оквир, као што је 30 дана.

» ВИШЕ: Добијте претходно одобрење за хипотеку

Често постављана питања Да ли претходна одобрења хипотеке утичу на ваш кредитни резултат?

Претходно одобрење хипотеке може довести до привременог пада у вашем кредитном резултату. Претходно одобрење хипотеке се рачуна као оно што је познато као тешка истрага. ФИЦО каже да ће груписање упита за чврсте кредите у року од 30 дана смањити утицај на ваш резултат.

Колико времена је потребно да добијете претходно одобрење за хипотеку?

Може потрајати неколико дана или дуже да добијете претходно одобрење за хипотеку. Временски оквир се разликује од зајмодавца и колико брзо сте у могућности да зајмодавцу дате информације које су му потребне, укључујући доказ о вашем приходу и имовини.

Који документи су вам потребни за претходно одобрење хипотеке?

Пореске пријаве, В-2 и платни листови ће бити потребни за потврду вашег запослења и прихода за претходно одобрење хипотеке. Зајмодавцима ће такође бити потребна листа ваших месечних отплата дуга, као што су студентски зајмови и кредитне картице. Будите спремни да пружите изводе са банковних, пензионих и инвестиционих рачуна како бисте такође показали доказ о својој имовини.

Који је најбољи начин да добијете претходно одобрење за хипотеку?

Пре него што се обратите зајмодавцу ради претходног одобрења хипотеке, проверите свој кредитни резултат и извештај. Виши кредитни резултат може вам помоћи да се квалификујете за боље хипотекарне стопе. Грешке у вашем кредитном извештају могу довести до тога да ваш резултат буде нижи него што би требало да буде.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here