Како добити студентски кредит

Сазнајте више о приватним студентским кредитима

  • Пронађите студентски зајам: Упоредите приватне студентске кредите, врсте и стопе

  • За и против: Како се разликују савезни и приватни студентски кредити

  • Како се пријавити: Питате се где да се прво пријавите за студентске кредите?

Већина студената — 7 од 10 — позајмљује новац за плаћање факултета. Ако сте један, имате две врсте студентских кредита које можете изабрати: савезне или приватне.

Ако сте студент, увек почните са савезним зајмовима. Не захтевају кредитну историју или ко-потписника и нуде великодушнију заштиту зајмопримцима, као што су отплата заснована на приходима и опрост зајма, него приватни студентски кредити.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Пре него што позајмите, размислите унапред о томе како ћете отплатити дуг. Унесите цифру у доларима помоћу калкулатора плаћања студентског кредита. Ово је рачун који ћете плаћати сваког месеца током 10 година или дуже. Позајмите само оно што вам је потребно и не преузимајте износ или камату са којима не можете очекивати да ћете одмах након дипломирања.

Ево како можете добити савезне и приватне студентске кредите.

Како добити савезни студентски зајам

Почните слањем ФАФСА

Пошаљите бесплатну пријаву за федералну студентску помоћ, или ФАФСА, да сазнате за коју финансијску помоћ можете да се квалификујете, као што су грантови, стипендије и радни студиј, која неће морати да се отплаћује. Потребно је око 30 минута да се заврши. Свака школа за коју се пријавите користиће ФАФСА за утврђивање ваше финансијске помоћи; јаз између помоћи и трошкова похађања је оно што морате да покријете.

» ВИШЕ: Колику новчану помоћ ћу добити?

Позајмите субвенционисане кредите пре несубвенционисаних

ФАФСА служи и као ваша апликација за савезне студентске кредите. Бићете обавештени о томе шта можете да позајмите у писму о додели финансијске помоћи од било које школе која вас прихвати. Постоје две врсте федералних зајмова: субвенционисани и несубвенционисани.

Субвенционисани савезни зајмови иду студентима основних студија са финансијским потребама. Субвенција покрива камату на кредит док сте у школи. Несубвенционисани савезни зајмови се не заснивају на потреби, а камата почиње одмах да тече.

» ВИШЕ: Колико можете добити од студентских кредита?

Како добити приватни студентски кредит

Размислите о приватним студентским кредитима да бисте покрили све преостале трошкове након грантова, стипендија, студија и савезних зајмова. Они су изводљива опција ако имате добру кредитну способност или ко-потписника.

Где да добијете приватни студентски кредит 

Банке, кредитне уније, државне агенције и онлајн зајмодавци нуде студентске кредите. Купујте са више зајмодаваца, вагајући флексибилност отплате и опције отплате, као и нуђене камате.

» ВИШЕ: Упоредите своје опције приватног студентског зајма

Како добити одобрење за приватни студентски кредит

Већина приватних зајмодаваца ће захтевати од зајмопримаца добру кредитну способност и приход који може да подржи отплату кредита док измирује друге дугове (другим речима, низак однос дуга и прихода). Ако не испуњавате те квалификације, требаће вам супотписник који може.

Приватни зајмодавци технички не наводе супотписника као услов, али ћете имати потешкоћа да добијете приватни зајам без њега. Према извештају МеасуреОне за 2021. годину, око 87% свих нових студентских кредита за приватне студенте имало је супотписника за академску 2020-21.

Ако немате супотписника, неколико приватних зајмодаваца дају кредите независним студентима, али ћете платити више.

» УПОРЕДИТЕ: Студентске позајмице без супотписника

Како родитељи могу добити студентске кредите

Родитељи који траже кредите за плаћање школовања свог детета имају на располагању савезне и приватне опције зајма. Свака опција ће захтевати проверу кредитне способности. Постоје три основне опције које треба размотрити:

• Директни ПЛУС кредити: Директни ПЛУС кредити су једини савезни студентски зајам који родитељи могу узети. Мораћете да поднесете ФАФСА са својим дететом и попуните директан ПЛУС захтев за кредит родитеља да бисте позајмили. • Приватни студентски зајам са заједничким потписом: Заједничко потписивање зајма са вашим дететом учиниће вас једнаким зајмопримцима. Најбоље је ако имате добру кредитну способност, сталан приход и спремни сте да преузмете одговорност плаћања дуга ако ваше дете не може. • Приватни факултетски зајмови за родитеље: Одређени приватни зајмодавци могу понудити позајмице за приватне факултете за родитеље уместо да заједно потписују студентски зајам. Дуг је ваша искључива одговорност.

» ВИШЕ: Да ли треба да потпишете студентски кредит?

Како дипломирани студенти могу добити студентске кредите

Зајмови за дипломиране студенте укључују две опције федералног зајма, заједно са приватним зајмовима.

• Федерални директни несубвенционисани кредити. Дипломирани студенти могу позајмити до 20.500 долара сваке године. Да бисте се пријавили, поднесите ФАФСА. Нема кредитне провере. • Федерални директни ПЛУС кредити. Дипломирани студенти могу да позајмљују до износа трошкова похађања минус било које друге финансијске помоћи. Ваш кредит се узима у обзир. Да бисте се пријавили, поднесите ФАФСА и попуните директну ПЛУС апликацију за дипломирани студент. • Приватни студентски кредити. Пријавите се директно код банке, кредитне уније или зајмодавца на мрежи. Ваша кредитна историја утиче на каматну стопу и услове отплате. Неки приватни зајмодавци могу имати посебне кредите за дипломиране студенте у зависности од области студија. Обично можете да позајмите до цене похађања минус било које друге финансијске помоћи.

» ВИШЕ: Упоредите кредите за дипломце

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here