Како добити отплату студентског кредита

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Одустајање од студентског кредита је привремени начин да смањите или престанете да плаћате. То није дугорочна стратегија приступачности или метод за одлагање отплате на неодређено време.

А то значи да би врло мало људи требало да га користи.

Замислите стрпљење као последње средство да бисте избегли неиспуњавање студентског кредита. Користите га само ако је све следеће тачно:

 • Не можете да плаћате своје кредите.

 • Не очекујете да ћете дуго чекати да поново покренете отплату.

 • Нећете се квалификовати за одлагање, што је боља опција за паузирање отплате.

Ако сте забринути да бисте дугорочно могли да приуштите своје савезне студентске зајмове, одлучите се за план отплате заснован на приходима да бисте могли да контролишете износ плаћања.

» ВИШЕ: Одлагање студентског кредита вс. стрпљење: Која је пауза плаћања боља?

Шта је отпуштање студентског кредита?

Одлагање студентског кредита је опција која вам омогућава да привремено паузирате или смањите своје месечне уплате.

Одлагање савезног студентског зајма обично траје 12 месеци у исто време и нема максималну дужину. То значи да можете тражити стрпљење колико год пута желите, иако сервисери могу ограничити колико примате.

Постоје три свеобухватна типа савезног отпуштања студентског зајма: општа, обавезна и административна. Ево када бисте користили сваки од њих.

Ако имате финансијских потешкоћа

Тражићете општу стрпљивост. Ово омогућава вашем сервисеру за студентске кредите да вам одобри одлагање из било ког разлога који сматра прикладним, на пример:

 • Ви се бавите медицинским трошковима.

 • Ви сте између послова и не можете да приуштите своје исплате.

 • Имате друге финансијске потешкоће.

Иако постоји општа апликација за стрпљење, можете затражити и примити ову врсту толеранције преко телефона. Одобравање опште толеранције је у потпуности на дискрецији вашег сервисера, тако да се ово често назива и дискреционим уздржавањем.

Сервисери редовно одобравају опште захтеве за стрпљење. Тренутно је ово најчешћи тип трпељивости, са више од 1.5 милиона зајмопримаца који користе ову опцију.

Ако се пријављујете за одређени савезни програм или бенефицију

Апликација програма може указивати на то да имате избор да своје зајмове ставите под административно одрицање.

На пример, ако се пријављујете или поново сертификујете план отплате заснован на приходима, можете да ставите своје кредите у административну одгоду док се обрађује ваша папирологија. Ово ће вас спречити да наставите да плаћате веће рачуне све док ваша нижа плаћања не почну.

Ако испуњавате услове за обавезно трпљење

За разлику од опште толеранције, ваш сервисер мора да вам одобри обавезно уздржавање ако се квалификујете и затражите то. Квалификације за примање обавезног стрпљења варирају и могу укључивати:

 • Учествовање у медицинском или стоматолошком стажу или боравку.

 • Ако имате отплате студентског кредита које прелазе 20% вашег месечног бруто прихода.

 • Служио у Америчком корпусу.

 • Обављање услуге која ће вас квалификовати за опрост зајам за наставнике.

 • Служи у Националној гарди, али не испуњава услове за војно одлагање.

Да бисте добили обавезну отплату, морате свом сервисеру да доставите одговарајући образац и сву неопходну документацију, као што је доказ о вашем месечном приходу.

Многи приватни зајмодавци такође нуде одлагање студентског зајма. Ово обично траје укупно 12 месеци, али не постоји стандардни или потребан износ. Погледајте папирологију вашег кредита или контактирајте свог зајмодавца да бисте сазнали више о вашим опцијама за отказивање и процесу пријаве.

» ВИШЕ: Шта се дешава ако пропустите уплату студентског кредита?

Да ли је одлагање студентског кредита лоше?

Одрицање од студентског кредита није лоше ако је алтернатива кажњавање плата или губитак повраћаја пореза због неисплаћеног кредита. Али стрпљење може бити скупо.

Када ставите зајмове у било коју врсту стрпљења, камата наставља да се акумулира на вашем стању. Та камата се капитализује или додаје вашем салду на крају одлагања. Ово повећава износ који на крају враћате.

Будући да је стрпљивост често доступна свима са финансијским потешкоћама - и нема ограничења колико дуго можете да је добијете - ови трошкови се заиста могу повећати током времена.

На пример, након стављања 30.000 долара у кредите на чекање на 12 месеци уз камату од 6%, дошло би до камате у вредности од 1.800 долара. Сада бисте дуговали 31.800 долара, а будућа камата би се акумулирала на тај већи салдо. Процените колико би вас трпељивост могла коштати помоћу овог калкулатора.

Ко треба да користи одлагање студентског кредита?

Отказивање студентског кредита је брзо решење, али његови трошкови га чине мање од идеалне опције отплате. Изаберите стрпљење само за кратке, једнократне финансијске кризе, на пример када вам треба новац за велику поправку аутомобила или медицински рачун.

Ако стрпљење има смисла за вас, одлучите се да смањите своје исплате - уместо да их потпуно зауставите - или да барем платите камату која настаје пре него што се капитализује. Ово ће помоћи да се спречи погоршање тешке финансијске ситуације.

Друге опције отплате

Пре него што се одлучите за стрпљење, размотрите ове алтернативе:

 • Ако привремено не можете да приуштите било какву уплату. Одлагање студентског зајма је још један начин да паузирате исплате савезног студентског зајма, и то је боља опција од стрпљења јер нећете морати да плаћате камату на било које субвенционисане студентске зајмове које имате. Квалификовати ћете се за одлагање у одређеним околностима - када сте незапослени, на пример - па питајте свог сервисера студентских кредита да ли је то опција пре него што кренете са стрпљењем.

 • Ако очекујете дугорочне финансијске изазове. Планови отплате засновани на приходима везују плаћања за проценат ваше зараде; можете платити само 0 долара. Због дужих услова отплате, вероватно ћете платити више камате на план заснован на приходима. Али сваки преостали износ ваших кредита биће опроштен након 20 или 25 година отплате, у зависности од плана. Региструјте се бесплатно на студентским кредитима.гов.

 • Ако имате приватне студентске кредите. Разлика између одлагања и одлагања није значајна за приватне студентске зајмове, јер и једно и друго прикупља камату за коју ћете бити одговорни. Ако не можете да приуштите плаћање приватног зајма, зајмодавци могу понудити и друге облике олакшице, као што је омогућавање плаћања само са каматама или без камате у ограниченом временском периоду.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here