Како добити привремени проширени опрост зајма за јавне услуге

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Зајмопримци студентског кредита који су пропустили опрост зајма за јавне услуге имају другу шансу за отказивање и требали би сада кренути да се припреме.

$1.Федерални план потрошње од 3 билиона који је усвојен у марту 2018. издваја 350 милиона долара за опрост студентских дугова које дугују зајмопримци који су испунили све услове потребне да се квалификују за програм опроста зајмова за јавне услуге, али су грешком уписани у погрешан план отплате.

Зајмопримци који траже ПСЛФ морају извршити 120 квалификованих уплата да би добили опрост преосталог износа. Према закону о буџету, зајмопримци који су извршили уплате на основу степенованог, продуженог, стандардног консолидационог или плана отплате са степеном консолидације имају шансу да добију олакшање путем ПСЛФ-а, иако уплате извршене на основу тих планова обично не испуњавају услове.

ТЕПСЛФ је доступан зајмопримцима по принципу „први дође, први услужен“, тако да би новац могао да понестане. Ево како се пријавити за оно што Министарство образовања назива Привремени проширени опроштај зајма за јавне услуге или ТЕПСЛФ.

» ВИШЕ: 10+ Програми опроста, отказивања и отпуштања студентског кредита

Како добити привремени проширени опрост зајма за јавне услуге

Потврдите да имате директне кредите или консолидујте

Ваши кредити морају бити део Виллиам Д. Форд Федерал Дирецт Лоан Програм да бисте се квалификовали за ПСЛФ или ТЕПСЛФ. Да бисте потврдили да имате директне кредите, позовите свог кредитног сервисера или се пријавите на његов онлине портал. Такође можете да се пријавите на свој налог Федералне студентске помоћи користећи свој ФСА ИД.

Ако немате директне зајмове, и даље можете да се квалификујете за ПСЛФ ако прво консолидујете те друге савезне зајмове у нови, директни консолидациони зајам.

Обично се све уплате које извршите пре консолидације не рачунају у 120 уплата потребних за ПСЛФ. Али према ограниченом одрицању зајмопримци који траже ТЕПСЛФ могу аутоматски да примају додатна квалификујућа плаћања која се раније нису рачунала. Међутим, ако нисте имали претходно сертификовано запослење, зајмопримци морају да поднесу нову потврду о запослењу/ПСЛФ образац пре октобра. 31, 2022.

» ВИШЕ: Опрост студентског кредита: Шта се поправља? 

Документ да ваш послодавац испуњава услове

Правила ПСЛФ и ТЕПСЛФ такође захтевају да зајмопримци морају да раде пуно радно време за квалификованог послодавца док врше потребних 120 уплата. Квалификовани послодавци укључују:

 • Владине организације

 • 501(ц)(3) непрофитне организације

 • Друге непрофитне организације које пружају квалификоване јавне услуге

Пошаљите образац потврде о запослењу ФедЛоан Сервицинг, сервисеру који обрађује све ПСЛФ сертификате о запошљавању и пријаве, за сваког од послодаваца за које сте радили док сте вршили квалификована плаћања ПСЛФ-а.

Можете да поднесете ове формуларе ретроактивно када подносите молбу за опроштај, али попуњавање сваке године или кад год промените послодавца је најбољи начин да стекнете безбрижност да сте на правом путу.

Пријавите се за отплату на основу прихода ако већ нисте

Генерално, морате имати план отплате заснован на приходима да бисте се квалификовали за опроштај зајма у јавној служби. (Стандардни 10-годишњи план отплате такође се квалификује, али нећете добити никакав опрост ако извршите свих 120 квалификованих ПСЛФ плаћања на том плану — зајам ће бити отплаћен до тада.)

У оквиру програма опроста за привремени продужени зајам за јавне услуге, можда ћете имати право на опрост ако сте извршили неке уплате по следећим плановима, који обично не испуњавају услове за ПСЛФ:

 • Проширено

 • Дипломирао

 • Стандард консолидације

 • Консолидација је завршена

Ако сте на једном од горе наведених планова отплате, ипак би требало да пређете на план отплате заснован на приходима што је пре могуће, каже Бетси Мајот, председница и оснивачица Института саветника за студентске кредите. Смернице Министарства за образовање за ТЕПСЛФ наводе да износ који сте платили у 12 месеци пре него што сте се пријавили за ТЕПСЛФ и последња уплата коју сте извршили пре него што сте се пријавили за ТЕПСЛФ морају бити најмање онолико колико бисте платили према приходима план отплате.

Пријавите се за план отплате заснован на приходу на веб страници Федералне студентске помоћи.

Пријавите се за опрост зајма за јавне услуге

Када извршите 120 квалификованих уплата док радите пуно радно време за квалификованог послодавца, попуните ПСЛФ апликацију и пошаљите је ФедЛоан Сервицес.

Пошаљите пријаву чак и ако сте извршили неке уплате на основу постепеног, проширеног, консолидационог стандарда или плана отплате са степеном консолидације. Морате бити одбијени за ПСЛФ пре него што затражите опроштај по ТЕПСЛФ.

Пошаљите имејл са захтевом за поновно разматрање

Ако вам је одбијено за ПСЛФ само зато што неке или све ваше уплате нису извршене у складу са квалификованим планом отплате, пошаљите имејл [емаил заштићен.орг захтева поновно разматрање. Министарство образовања препоручује коришћење овог шаблона:

За: [емаил заштићен

Предмет: ТЕПСЛФ захтев

Захтевам да ЕД преиспита моју подобност за опрост зајма за јавне услуге.

 • Име: [Унесите исто име под којим сте послали своју ПСЛФ пријаву

 • Датум рођења: [Унесите свој датум рођења у формату ММ/ДД/ГГГГ

Хвала вам

Када пошаљете е-пошту, добићете одговор од ФедЛоан сервиса са резултатима и следећим корацима. Ако имате питања, контактирајте сервисера на 1-855-265-4038.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here