Како купци кућа који нису грађани могу добити хипотеку

Јер већина У.С. зајмодавци раде са стандардним обрасцима и извештајима, нису подешени да лако помогну зајмопримцу који не може да произведе ФИЦО резултат или У.С. Пореска пријава. Апликација за хипотеку такође укључује на десетине питања и захтева за историју трансакција и банковне изводе.

Али суштина је да ако подносите порезе у својој земљи, имате историју плаћања рачуна на време и имате историју плата, требало би да сте у доброј форми да се пријавите за У.С. хипотека. За недржављане без тих акредитива, често постоје друга решења.

» ВИШЕ: Погледајте врхунске хипотекарне зајмодавце за имигранте

Ево три основне ствари које ће вам требати као тражитељу хипотеке који није држављанин:

  1. Агент за некретнине који је помогао другим клијентима попут вас да купе куће

  2. Зајмодавац који има искуство у раду са клијентима у вашој ситуацији

  3. Стрпљење. За куповину куће са хипотеком у У.С., можда ћете морати да доставите више документације него негде другде, а испуњавање тих захтева би могло да потраје више времена.

Ако их имате - посебно део стрпљења - спремни сте да кренете. У наставку ћете пронаћи детаље који могу помоћи неграђанима да се пријаве за хипотеку. Овај чланак ће помоћи:

  • Недржављани који раде и живе у Сједињеним Државама.С. са важећом радном визом

  • У.С. становници са сталном резидентном (“зеленом”) картицом

  • Држављани страних земаља који имају важећу визу за САД.С.

Шта зајмодавци желе?

Хипотекарни кредитори треба да утврде да су зајмопримци финансијски квалификовани у три области: кредит, приход и имовина. Такође ће проверити да ли имовина која се купује — колатерал за зајам — има довољну вредност, каже Брајан Франке, потпредседник у ХСБЦ, где је менаџер продаје хипотека за Менхетн и Лонг Ајленд.

Пенелопе Хуанг, агент Голден Гате Сотхеби'с Интернатионал Реалти у Менло Парку у Калифорнији, каже да њени клијенти често добијају одобрење за хипотеке. Њена канцеларија, у Силиконској долини, служи међународним купцима, од којих многи живе или имају корене у Кини, Индији, Бразилу или Русији.

Иако купци у готовини добијају наслове, више од трећине (36%) купаца недржављана добило је хипотеку од У.С. зајмодавац, према профилу међународне активности Националне асоцијације некретнина из 2017. у У.С. Стамбене некретнине, које покривају трансакције од априла 2016. до марта 2017.

» ВИШЕ: Узмите најбољу хипотеку

Потребна документација

У.С. хипотекарни зајмодавци рутински траже од зајмопримаца одређене документе, као што су пореске пријаве и банковне евиденције, да верификују њихов финансијски статус и кредитну историју. Недржављани који раде и живе у Сједињеним Државама.С. могу користити и ове, ако имају евиденцију о плаћању пореза, користећи кредите и банкарство овде. Ако не, могу користити алтернативне документе.

Ево како зајмопримци који нису држављани могу да испуне захтеве зајмодавца:

Приходи

Недржављани са важећим У.С. радна виза или зелена карта често могу документовати своје приходе на исти начин на који то раде грађани, са папирима о платама или потписаним федералним пореским пријавама. Смернице за конвенционалне хипотеке не наводе минимално време које недржављани морају бити у Сједињеним Државама.С., само што могу да живе овде легално, каже Мариса Калдерон, извршна директорка Националне асоцијације шпанских професионалаца за некретнине. Појединачни зајмодавци могу имати своје начине провере финансија зајмопримца. На пример, ХСБЦ проверава двогодишњи приход и тренутни посао клијента.

У ХСБЦ-у, зајмопримци могу да користе писмо одељења за људске ресурсе свог послодавца које приказује зараду за годину до данас и претходне две године. Или прихвата писмо од сертификованог јавног рачуновође који потврђује плату, провизије и бонусе зајмопримца за потребан временски период.

Кредитни резултат и историја

Ако У.С. кредитни резултат и кредитна историја нису доступни, зајмодавци могу прихватити међународни кредитни извештај. Ови извештаји не пружају кредитну оцену, али нуде историју плаћања извршених у матичној земљи зајмопримца.

„Не захтевамо кредитни резултат, јер је вероватно да страни држављанин неће основати У.С. кредит“, каже Франке.

» ВИШЕ: Проверите свој кредитни резултат

Вредност имовине

Овај део је исти за све купце, грађане или не: за куповину некретнина у Сједињеним Државама.С., зајмодавац ће проверити евиденцију имовине и наручити процену како би потврдио да хипотека није већа од вредности куће.

Копије изјава

Сви купци који траже хипотеку морају показати копије месечних банковних извода, укључујући штедне, текуће, пензионе и инвестиционе рачуне.

„Готовина се мора набавити и зачинити“, каже Франке. То значи да ће зајмодавац морати да прати порекло средстава која користите у трансакцији некретнинама и да је новац морао бити на вашим рачунима одређено време.

Мото купца: Будите спремни

Искусни агент за некретнине може помоћи клијентима да се припреме за процес хипотеке. Хуанг и њен тим раде са купцима до шест месеци како би помогли у изградњи У.С. финансијска слика погодна за хипотеку пре него што се пријаве зајмодавцу.

„Оно што покушавамо да урадимо са нашим клијентима је да сав њихов новац унесемо у Сједињене Државе пре него што дамо понуду“, каже она. Њен циљ: да зајмодавцима прикаже тромесечне изводе из банке у САД.С. Затим, „зајмодавац ће се према њима понашати као према било коме другом који узима хипотеку“, каже Хуанг.

Подносиоци захтева за хипотеку могу да очекују ригорозну, темељну ревизију, која купцима који нису грађани може изгледати претерано.

„Американци ће имати тенденцију да иду, „ОК, добро, ми ћемо ти дати шта год желиш“, док ће други људи ићи „Зашто то желиш?“, каже Хуанг.

Проналажење зајмодавца са искуством у раду са недржављанима је кључ успеха. Зајмодавци ветерани разумеју како да помогну зајмопримцима да испуне захтеве. Ако планирате да купите кућу у САД.С., питајте агенте за некретнине и друге купце кућа који нису грађани за препоруке.

„Потребно је мало припреме и рада да бисте били успешни“, каже Хуанг.

Више на НердВаллет-у

  • Новац у Америци

  • Могу ли добити банковни рачун у У.С. ако нисам грађанин?

  • Сазнајте више о добијању хипотеке у Сједињеним Државама.С.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here