Како Хиатт'с'с Хонор Гуест Глобалист Бенефит може да обезбеди вашим пријатељима бесплатан доручак, надоградњу собе и још много тога

Дакле, имате Хиатт елитни статус и желите да својим пријатељима покажете свој ВИП стил живота. Али шта се дешава ако не идете са њима. Испоставило се да захваљујући Хиатт погодности за почасног госта можете. Ако имате статус глобалиста — највиши ниво елитног статуса у програму лојалности Ворлд оф Хиатт — можете да делите погодности статуса у хотелу са својим пријатељима и породицом.

Да бисте га користили, мораћете да поклоните награду за бесплатно ноћење пријатељу или члану породице. Када то учините, та особа ће бити третирана као „Почасни гост“ током свог боравка.  То је прилично болесно за ваше пријатеље, с обзиром на то да ће они моћи да уживају у истим погодностима статуса Хиатт Глобалист као и ви када остану на бесплатној награди за ноћ коју сте поклонили.

Предности статуса Хиатт Глобалиста

Глобалист, који је највиши ниво Хиатт елитног статуса, долази са атрактивним погодностима. Када резервишете за неког другог у оквиру погодности за почасног госта на бодове, у суштини проширујете своје статусне погодности свом госту за време њиховог боравка.

Ево неких погодности које ваш почасни гост може очекивати током свог боравка.

 • Нема одмаралишних такси (оне се ослобађају за плаћене и бесплатне ноћи које испуњавају услове).

 • Бесплатне надоградње при пријави за стандардне апартмане (под претпоставком да су доступни).

 • 4 п.м. касно одјављивање на захтев

 • Бесплатан доручак или приступ клубу у хотелима са екецутиве клубом.

 • Погодан паркинг када резервишете свој боравак са поенима.

 • Бесплатан интернет.

 • Елитне области за пријаву.

 • Боца воде дневно.

Шта још треба да знате о Хиатт Глобалист Бенефит почасног госта

Погодност за почасни гост Хиатт Глобалиста вам омогућава да резервишете са својим поенима за пријатеља или члана породице, дајући им погодности Глобалиста за њихов боравак. Међутим, није без својих чуда:

Ваш гост добија квалификовано ноћење за статус - не ви

Када је ваш почасни гост члан Хиатт-а и њихов број је на резервацији, њему ће се приписати квалификационо ноћење за њихов боравак, а не вама — чак и ако је ваш налог на ком је резервација настала. Ако ваш пријатељ или члан породице већ није члан Ворлд оф Хиатт-а, ово би био одличан тренутак да их натерате да се региструју.

Можете да доделите погодности Глобалиста неограничено време – све док резервишете поене за своје пријатеље

Не постоји ограничење колико пута можете да продужите своје погодности преко Почасни гост, нити постоји ограничење ноћења или соба које можете да резервишете у исто време за исте или различите објекте. Наравно, и даље ћете морати да резервишете њихову собу на поене (тако да морате да имате довољно поена на свом налогу да бисте то урадили).

» Сазнајте више: Најбоље хотелске кредитне картице тренутно

Боравак вашег госта се не може резервисати на мрежи

Нажалост, не постоји дигитална платформа на којој бисте могли да искористите погодности Почасни гост. Да бисте извршили резервацију за свог госта и применили своје погодности, морате позвати Хиатт корисничку подршку или свог Хиатт Цонциергеа.

Морате резервисати са поенима или бесплатном наградом за ноћење

Резервације без бодова + готовинске награде или уобичајене готовинске резервације испуњавају услове за погодности за почасног госта. Резервација мора да буде у потпуности резервисана на бодове или да буде бесплатна резервација за ноћење, а бодови морају да пређу са вашег Глобалист налога.

Због тога, имате две главне опције за финансирање резервације за почасног госта:

 • Платите боравак својим бодовима.

 • Нека ваш гост прво пренесе бодове са свог Ворлд оф Хиатт налога на ваш, а затим их искористите да резервишете боравак.

Ако се одлучите за другу опцију, имајте на уму Хиатт-ову политику преноса поена која дозвољава само један трансфер на ваш рачун сваких 30 дана.

Својства која испуњавају услове

Резервације почасних гостију су доступне у свим брендовима Хиатт-а са изузетком одмаралишта Хиатт Ресиденце Цлуб, као и трећих страна као што су МГМ хотели и мали луксузни хотели света партнера.

Награде за надоградњу апартмана и награде за приступ клубу се не могу преносити и стога се не могу доделити вашем почасном госту.

» Сазнајте више: Комплетан водич за зарађивање Хиатт поена

Како се квалификовати за Хиатт Глобалист

Квалификације за Хиатт Глобалист обично захтевају 60 елитних ноћења или 100.000 базних поена по календарској години. Први и други нивои, Дисцоверист и Екплорист, захтевају много мање, али такође долазе са мање погодности.

Квалификационо вече је свака ноћ у којој је ваша глава у кревету, било да је то плаћени боравак или боравак са бодом. Такође, можете да зарадите два ноћења за 5.000 долара потрошених на своју Ворлд оф Хиатт кредитну картицу од Цхасе-а.

» Сазнајте више: Шта треба да знате о Ворлд оф Хиатт-у

Напомена: Квалификације су прилагођене за 2021

Због природе ЦОВИД-19 без преседана и његовог утицаја на путовања, Хиатт је одлучио да све своје потребе преполови до 2021. На пример, уместо да морате да останете 60 квалификованих ноћи да бисте стекли статус глобалиста, сада можете да стигнете тамо са само 30 ноћења. Исто важи и за ниже нивое, Дисцоверист и Екплорист, јер ће им требати само 5 и 15 ноћења, респективно.

» Сазнајте више: Невероватни апартмани које можете резервисати у хотелима Хиатт са поенима

Доња граница

Лојалност хотела може доћи са одличним погодностима које ће вам помоћи да у потпуности уживате у боравку. А са овом погодношћу, можете изгледати изузетно великодушно. Резервишите путовање за пријатеља — и они ће такође добити ваше погодности за ВИП статус.

Ако сте већ члан Глобалиста или желите да унапредите свој статус ове календарске године, узмите у обзир ову погодност док будете разматрали колико вам је вредан одређени елитни статус (и добијате поене за колачиће од својих пријатеља да бисте им резервисали собу са елитом статусна корист је вероватно прилично вредна).

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here