Како сам се одрекао дугова: Укључујем се у буџет за бебу

Како год да га је убедила, пар у Хјустону је за пет година отплатио више од 70.000 долара дуга. Мантилла, сада продавац дигиталног садржаја, и супруг, ЦЈ, представник за продају медицинских уређаја, имају трогодишњег сина. Планирање за бебу послужило је као катализатор за њихову новчану преобразбу.

Финансијски заокрет је почео 2016.

Време је за уништавање дугова. Пријавите се да бисте повезали и пратите све, од картица до хипотека на једном месту. Почети

'Морамо да се саберемо'

„Управо смо купили нашу кућу ... и то је било време када смо некако почели да размишљамо о беби. Били смо у браку 10 година и то је изгледало као прекретница. А ми смо били као, „ОК, ми смо то живели. Морамо да се саберемо.’"

У то време је била чувар зоолошког врта, а њен циљ је био да ради са гепардима.

„Чувари зоолошког врта нису много плаћени, искрено“, каже Стефа кроз смех. У то време зарађивала је 33.000 долара годишње, а ЦЈ-јева плата је била 75.000 долара годишње, оба пре пореза. И иако је испунила свој циљ рада са гепардима, плашила се да би дуги радни сати и ноћни специјални догађаји значили превише времена ван куће након што се беба појави.

Када су разматрали трошкове дневне његе, Мантиллас је утврдио да ако Стеффа може да пронађе посао од куће, постојаће само 500 долара финансијске празнине коју треба попунити сваког месеца - ако би могли да елиминишу неке отплате дугова за потрошачке и студентске кредите.

Тада су Стеффа и ЦЈ схватили да „драстично претерују“."

Праћење месечних трошкова открива изненађење

„Трошили смо око 800 долара месечно на забаву и ресторане“, каже Стефа. Праћење њихових стварних месечних трошкова било је откриће. „Ако бисмо претпоставили, вероватно бисмо помислили: „Ох, можда 300 до 400 долара које трошимо на јело.Не, било је дупло више. И зашто?"

Било је потребно мало убеђивања да се ЦЈ укључи да промени своје навике потрошње. ЦЈ се није противио томе да буде штедљивији; једноставно није био спреман да то учини приоритетом. Тада је Стеффа искористила неко позитивно појачање.

„Као у колима заједно када смо ишли на нека места, рекао бих: „Хеј, слушам овај подкаст, да ли ти смета ако га послушамо?’ Наравно, често се радило о томе да људи отплаћују дугове и узвикују: „Ми смо без дуга!'"

Стеффа каже да су многе од ових прича о успеху биле од људи који су дуговали више новца него они - и имали ниже приходе. „И било је као, „Чекај мало, како то да су сви наизглед у стању да ово схвате, осим нас?'

„Мислим да је само то слушање изнова и изнова било више инспирација,“ каже Стеффа.

Рад на новом буџету, зарада додатног новца, избегавање нових дугова

Али када је ЦЈ био унутра, био је алл ин. Испоставило се да је ЦЈ „штребер за прорачунске табеле“, каже Стефа.

Они деле приступ буџету на Гоогле табелама. ЦЈ преноси трансакције у табелу и може да провери шта је доступно у категорији пре него што потроши. Такође су користили апликацију за буџетирање да би ограничили потрошњу и добили упозорења када су прекорачени буџет.

У почетку, пре бебе, Стеффа је радила прековремене сате како би зарадила додатни новац и смањила жељу да „излази све време." А сви бонуси које је ЦЈ зарадио на свом послу такође су преусмерени у дуг.

Стеффа каже да су стратегије које су користиле за елиминацију трошкова кредитних картица и смањење дуга укључивале:

  • Одвајање новца за рођендане, трошење празника и оне очекиване, али насумичне трошкове попут нових гума.

  • Одлучујући да не преузимате додатне нове дугове, као што су нови телефони или возила.

  • Зарађивати додатни новац кроз прековремени рад и споредне свирке.

  • Коришћење неочекиваних прихода, као што су бонуси, за смањење дуга.

Касније, када је радила од куће, додатно је зарадила тако што је чувала кућне љубимце - са посебним нагласком на мачке, наравно. Замислите препоруке које добијате када људи сазнају да сте бивши тренер гепарда који је постао чувар мачака.

Искориштавање њихових опција дало им је подстицај

Фокус породице Мантиллас на буџетирање помогао им је да своју потрошњу и кредитне картице ставе под контролу. Онда су се окренули неким великим дуговима.

Пар је уштедео за учешће на кући. Пошто је ЦЈ служио у морнарици, могли су да се квалификују за ВА зајам, који обично не захтева учешће. Преусмерили су уштеђевину да би избрисали 11.361 долара у студентским кредитима.

Мантиллас је почео да отплаћује своју хипотеку користећи готовину која је остала од њиховог новог процеса буџетирања, као и од елиминисања плаћања дуга. До сада су смањили стање хипотеке за 60.000 долара.

Ових дана, са само преосталим хипотекарним дугом који треба да се избори, пар „не иде тако тешко“, каже Стефа. "Укроћење" новца има своје награде. (Стефин блог који прича њену причу је на монеитамер-у.цом.)

„Највећа разлика је што имамо много мање стреса. Мислим да сада када имамо јасне циљеве и немамо дугове потрошача и само хипотеку коју заиста харамо, фактор стреса је нестао."

» ВИШЕ: Погледајте како су други победили свој дуг

Фотографија љубазношћу породице Мантилла

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here