Како улагати у некретнине: 5 начина да започнете

Ако сте икада имали станодавца, вероватно и не сањате да то будете: упућивање позива о превеликим бубама и препуном тоалету не изгледа као најгламурознији посао.

Али урађено како треба, улагање у некретнине може бити уносно, ако не и блиставо. Може вам помоћи да диверсификујете ваш постојећи портфолио инвестиција и да буде додатни ток прихода. А многе од најбољих инвестиција у некретнине не захтевају појављивање на сваки позив станара.

Проблем је у томе што многи нови инвеститори не знају где и како да улажу у некретнине. Ево неких од најбољих начина да зарадите новац у некретнинама, у распону од ниског одржавања до високог.

Најбољи начини за улагање у некретнине

1. Купите РЕИТс (инвестициони фондови за некретнине)

РЕИТ вам омогућавају да инвестирате у некретнине без физичких некретнина. Често у поређењу са заједничким фондовима, то су компаније које поседују комерцијалне некретнине као што су пословне зграде, малопродајни простори, станови и хотели. РЕИТ-ови имају тенденцију да исплаћују високе дивиденде, што их чини уобичајеним улагањем у пензију. Инвеститори који не требају или желе редовни приход могу аутоматски реинвестирати те дивиденде како би додатно повећали своје инвестиције.

„Нови инвеститори ће можда желети да се држе РЕИТ-а којима се јавно тргује, а које можете купити преко онлајн брокера.”

Да ли су РЕИТ добра инвестиција? Могу бити, али могу бити и разноврсне и сложене. Неки тргују на берзи попут акција; другима се не тргује јавно. Врста РЕИТ-а који купујете може бити велики фактор у износу ризика који преузимате, пошто се РЕИТ-ови којима се не тргује не продају лако и можда их је тешко проценити. Нови инвеститори би генерално требало да се држе РЕИТ-ова којима се јавно тргује, а које можете купити преко брокерских фирми.

За то ће вам требати брокерски рачун. Ако га већ немате, отварање траје мање од 15 минута и многим компанијама није потребна почетна улагања (иако ће РЕИТ вероватно имати минимум улагања).

» Желим да почнем? Погледајте наш водич за отварање брокерског рачуна

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

1%

могу се применити друге накнаде

Накнаде

$0

Накнада за управљање

Накнаде

0.50% према 2.5%

за средства; накнаде за пројекте варирају

Минимум налога

$10

Минимум налога

500 долара

Минимум налога

$25,000

Промоција

Ослобађање од накнаде за саветовање

за 12 месеци

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

2. Користите онлајн платформу за улагање у некретнине

Ако сте упознати са компанијама као што су Проспер и ЛендингЦлуб — које повезују зајмопримце са инвеститорима који су вољни да им позајме новац за различите личне потребе, као што су венчање или реновирање куће — разумећете улагање у некретнине на мрежи.

Ове платформе повезују програмере некретнина са инвеститорима који желе да финансирају пројекте, било путем дуга или капитала. Инвеститори се надају да ће добити месечне или кварталне дистрибуције у замену за преузимање значајног износа ризика и плаћање накнаде платформи. Као и многе инвестиције у некретнине, ове су шпекулативне и неликвидне - не можете их лако истоварити на начин на који можете трговати акцијама.

Проблем је у томе што ће вам можда требати новац да зарадите новац. Многе од ових платформи су отворене само за акредитоване инвеститоре, које је Комисија за хартије од вредности дефинисала као особе које су зарадиле више од 200.000 долара (300.000 долара са супружником) у свакој од последње две године или имају нето вредност од 1 долара милиона или више, не укључујући примарно пребивалиште. Алтернативе за оне који не могу да испуне тај захтев укључују Фундрисе и РеалтиМогул.

» Спремни за почетак улагања? Најбоље платформе за цровдфундинг некретнина

3. Размислите о улагању у некретнине за изнајмљивање

Тифани Алекси није намеравала да постане инвеститор у некретнине када је купила своју прву некретнину за изнајмљивање са 21 године. Тада је била апсолвент у Ралеигху, Северна Каролина, планирала је да похађа постдипломске студије на локалном нивоу и закључила је да би куповина била боља од изнајмљивања.

„Хаковање кућа вам омогућава да живите у својој инвестиционој имовини док изнајмљујете собе или јединице. ”

„Отишао сам на Цраигслист и пронашао стан са четири спаваће собе и четири купатила који је био уређен у стилу студентског смештаја. Купила сам га, живела у једној спаваћој соби, а остале три изнајмила“, каже Алекси.

Подешавање је покрило све њене трошкове и донело додатних 100 долара месечно у готовини - далеко од накарадног новца за студента, и довољно да Алекси ухвати грешку у вези са некретнинама. Сада има 27 година, има пет изнајмљених и брокер је и власник Алеки Реалти Гроуп у Ралеигху.

Алекси је ушао на тржиште користећи стратегију која се понекад назива хаковање кућа, термин који је сковао БиггерПоцкетс, онлајн ресурс за инвеститоре у некретнине. То у суштини значи да заузимате своју инвестициону некретнину, било издавањем соба, као што је Алекси урадио, или издавањем јединица у згради са више јединица. Дејвид Мејер, потпредседник за раст и маркетинг на сајту, каже да хаковање кућа омогућава инвеститорима да купе некретнину са до четири јединице и даље се квалификују за стамбени кредит.

Наравно, можете купити и изнајмити читаву инвестициону некретнину. Пронађите један са комбинованим трошковима мањим од износа који можете да наплатите у кирију. А ако не желите да будете особа која се појави са траком за алат да поправи цурење - или чак особа која зове ту особу - такође ћете морати да платите менаџеру имовине.

„Ако сами управљате тиме, научићете много о индустрији, а ако купите будуће некретнине, ући ћете у то са више искуства“, каже Мејер.

» Повезано: Разумети различите врсте улагања у некретнине

4. Размислите о промени некретнина за улагања

Ово је ХГТВ који је оживео: улажете у јефтин дом коме је потребно мало љубави, реновирате га што је јефтиније могуће, а затим га препродате за профит. Зове се превртање куће, стратегија је мало тежа него што изгледа на ТВ-у.

„Постоји већи елемент ризика, јер толики део математике иза окретања захтева веома тачну процену колико ће поправке коштати, што није лако учинити“, каже Мејер.

Његов предлог: Пронађите искусног партнера. „Можда имате капитала или времена да допринесете, али нађете извођача који је добар у процени трошкова или управљању пројектом“, каже он.

Други ризик од превртања је да што дуже држите имовину, мање новца зарађујете јер плаћате хипотеку а да не доносите никакав приход. Тај ризик можете смањити тако што ћете живети у кући док је поправљате. Ово функционише све док је већина ажурирања козметичка и ако вам не смета мало прашине.

" Који је бољи? Некретнине вс. Акције

5. Изнајмите собу

Коначно, да бисте уронили ивицу прста у воде некретнина, могли бисте да изнајмите део свог дома преко сајта као што је Аирбнб. Хаковање куће ради фобе посвећености: Не морате да узимате дугорочног закупца, потенцијални изнајмљивачи су бар донекле унапред прегледани од стране Аирбнб-а, а гаранција домаћина компаније пружа заштиту од штете.

Изнајмљивање собе је много приступачније од фенси концепта улагања у некретнине. Ако имате слободну собу, можете је изнајмити.

Као и све инвестиционе одлуке, најбоље инвестиције у некретнине су оне које најбоље служе вама, инвеститору. Размислите о томе колико времена имате, колико капитала сте спремни да уложите и да ли желите да будете тај који се бави кућним питањима када се она неминовно појаве. Ако немате „уради сам“ вештине, размислите о улагању у некретнине преко РЕИТ-а или платформе за цровдфундинг, а не директно у некретнину.

» Некретнине нису за вас? Уместо тога, размислите о улагању у акције.

» Желите тренутну диверзификацију? Научите како да инвестирате са заједничким фондовима. 

» Још један јефтин начин за диверзификацију: Изградња вашег портфолија помоћу индексних фондова. 

» ВИШЕ: Погледајте наш преглед најбољих брокера

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here