Како смањити месечну исплату хипотеке

Новца је мало, а ви тражите трошкове за смањење. Ваша исплата хипотеке је највећи залогај ваше плате, тако да изгледа као логично место за почетак.

Ево неколико опција које вам могу помоћи да смањите месечну исплату хипотеке и важних разматрања о свакој од њих.

Рефинансирајте по нижој стопи

Рефинансирање ваше хипотеке да бисте искористили ниже камате је један од начина да смањите своју месечну уплату.

Требаће вам адекватан кућни капитал да бисте се квалификовали за рефинансирање, поред испуњавања других услова. Власнички капитал је тржишна вредност вашег дома минус оно што још дугујете по хипотеци. Такође ћете морати да будете спремни да платите трошкове затварања рефинансирања.

Традиционалне смернице сугеришу да се рефинансирање исплати ако можете да смањите стопу за 1 процентни поен. Могуће је значајно смањити своју месечну уплату са 0.5- до 0.Смањење од 75 поена, у зависности од тога колико ће вас коштати рефинансирање и када ћете достићи тачку рентабилности тих трошкова.

» ВИШЕ: Како и зашто да рефинансирате хипотеку

Рефинансирајте на дужи рок

Добивање више времена за отплату је још један популаран разлог за рефинансирање. Ако сте, на пример, плаћали 30-годишњи зајам неколико година, остатак можете рефинансирати на 30 година. Ово би вероватно резултирало нижим износом месечне уплате.

Али рефинансирање у још једну 30-годишњу хипотеку значи да ћете нагомилати додатне камате, посебно ако плаћате месечне уплате дужи временски период. Дакле, пажљиво одмерите предности и недостатке ове опције да бисте били сигурни да је то најбољи начин да смањите своје месечне отплате хипотеке.

» ВИШЕ: Израчунајте своју потенцијалну уштеду за рефинансирање

Поднесите захтев за отпуштање хипотеке

Ако доживите краткорочни финансијски неуспех и бринете да нећете моћи да приуштите месечну исплату хипотеке, споразум о одрицању може пружити привремено олакшање.

„Трпљење може привремено да смањи ваше отплате хипотеке током краткорочних финансијских потешкоћа.”

Током одлагања хипотеке, ваш зајмодавац може пристати да суспендује или смањи ваше исплате хипотеке на одређени временски период. На крају периода чекања, исплате се настављају уобичајено и можда ћете морати на неки начин да надокнадите пропуштени износ.

Ако сте заинтересовани за стрпљење, важно је да контактирате свог зајмодавца пре него што пропустите уплату, а не после.

Ако сте били финансијски погођени пандемијом ЦОВИД-19

НердВаллет-ова страница са ресурсима о коронавирусу прати најновија дешавања, укључујући информације о зајму и олакшицама за плаћање, начинима да се изборите и како најбоље управљате својим личним финансијама.

Ако не можете да извршите пуну исплату хипотеке или сте забринути да нећете моћи ускоро да извршите уплате, одмах контактирајте свог хипотекарног сервисера. Можда имате право на отплату хипотеке, привремену олакшицу у којој вам зајмодавац дозвољава да плаћате ниже месечне уплате или да уопште не плаћате у одређено време. Чланак НердВаллет-а о отпуштању хипотеке објашњава основе.

Уздржавање вас може спречити да добијете још једну хипотеку на најмање три месеца. Мало је вероватно да ће вам зајмодавци одобрити хипотеку све док не извршите три правовремене исплате након одлагања. Током тог периода, вероватно нећете моћи да добијете хипотеку за куповину куће или за рефинансирање.

Погледајте који су типови програма олакшице за хипотеку доступни власницима кућа који су забринути да плате своје куће због избијања корона вируса.

Да бисте добили помоћ, мораћете да контактирате хипотекарног сервисера који прикупља уплате. Погледајте абецедну листу хипотекарних сервисера са контакт информацијама.

Ево општих смерница шта да радите ако не можете да платите хипотеку.

Пријавите се за измену кредита

Ако сте искусили озбиљне финансијске потешкоће и ваша хипотека више није приступачна, модификација кредита може бити опција. Тада зајмодавац реструктурира ваш зајам на неки начин да смањи месечну исплату.

Не морате да касните са отплатом хипотеке да бисте затражили модификацију кредита од свог зајмодавца. У ствари, ако се суочавате са непосредним смањењем прихода — на пример, због губитка посла или пензионисања — добра је идеја да унапред контактирате свог зајмодавца у вези са потенцијалном изменом кредита.

Елиминишите хипотекарно осигурање

Сви ФХА кредити и неки конвенционални зајмови долазе са додатним трошковима - хипотекарним осигурањем. Елиминисање ваше премије хипотекарног осигурања резултира нижом месечном уплатом.

Да бисте се ослободили ФХА хипотекарног осигурања, обично ћете морати да рефинансирате у конвенционални зајам.

Да бисте отказали приватно хипотекарно осигурање (ПМИ) – потребно за конвенционалне кредите када је учешће мања од 20% – мораћете да контактирате свог зајмодавца и докажете да имате довољно капитала. Такође можете рефинансирати да бисте се решили ПМИ-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here