Како зарадити на блоговима: 4 најефикасније стратегије за 2021,

Морате бити предузетник да бисте зарађивали на блоговима. Можда ћете морати да продајете огласе, промовишете производе или чак да напишете е-књигу. Ми ћемо вам помоћи да изаберете најбољу тактику за вас.

4 начина да зарадите на блоговима

Ако ваш блог има пристојан саобраћај, размислите о употреби било које од следећих тактика. Ако је ваша публика мала, прва два се вероватно боље уклапају. У сваком случају, коришћење више од једне методе зарађивања повећаће вам могућности да донесете готовину.

1. Приказ огласа

Без сумње сте видели дигиталне огласе за мобилне телефоне, кредитне картице и друге производе на веб локацијама које сте посетили. Компаније такође могу да лицитирају за приказивање огласа на вашем блогу преко програма као што је Гоогле Адсенсе. Ви одлучујете које врсте огласа ће се приказивати и где ће се на страници појавити, а плаћа вам се када читалац кликне на њих.

» ВИШЕ: Како зарадити на Инстаграму

Процена ваше могуће зараде је тешка, али овај детаљан водич за монетизацију помоћу Гоогле АдСенсе-а може помоћи. Ево опште идеје: Рецимо да ваш сајт добије 2800 прегледа у једном месецу и 1.5% гледалаца кликне на мултимедијални оглас — то је 42 клика. Ако оглашавач понуди 75 центи по клику, гледате на плату од око 30 УСД.

„За новог блогера, чек од 30 или 50 долара може бити мотивација која им је потребна да одрже свој блог и на крају дођу до тих већих исплата“, каже Џозеф Хог, аутор књиге „Зарадите на блоговима."

2. Преправљен садржај блога

Већ производите садржај, па зашто га не дистрибуирате у другом облику? Претворите своје постове на блогу у поглавља е-књиге, коју можете продати на Амазону.

Самообјављивање вас вероватно неће учинити богатим, али „то је одличан извор пасивног прихода“, каже Хог. То значи да можете скоро заборавити на садржај након што га саставите и објавите на Амазон. Само повремено прикупите уплату.

Осим тога, већ имате савршену маркетиншку платформу, заједно са релевантном публиком — ваш блог. Хогуе рекламира своје е-књиге о улагању и пасивном приходу на свом блогу о личним финансијама, ПеерФинанце101.

Или, ако се ваш садржај може превести у видео, погледајте како да зарадите новац на ИоуТубе-у.

3. Аффилиате маркетинг

Ако често помињете производе на свом блогу, погледајте аффилиате маркетинг. Рецимо да имате блог о смутијима: можете да се повежете са одређеним блендером који се продаје на Амазону у једном од својих постова, а ако читалац кликне на везу и купи блендер, зарадићете провизију.

Хогуе каже да једна куповина може ставити у ваш џеп од неколико долара до стотина. Да бисте пронашли оглашиваче и производе за своју веб локацију, придружите се мрежи партнера, као што су СхареАСале, ЦЈ Аффилиате, ФлекОфферс.цом, Ракутен Маркетинг или Амазон Ассоциатес.

Аффилиате маркетинг је озбиљан извор новца за многе блогере. У 2017, Хогуе је на овај начин зарађивао отприлике 2.000 долара месечно од два своја блога. Он зна за друге који га користе да доведу десетине хиљада сваког месеца.

Овај метод најбоље функционише за блогове који имају велики промет. Што је више читалаца, већа је вероватноћа да ће неко видети објаву, кликнути на везу и купити производ.

4. Спонзорисани садржај

Са овом тактиком, компаније вам плаћају паушалну накнаду за објављивање поста о свом производу. На пример, ви или компанија за блендер бисте направили пост на свом блогу о смутију о одређеном блендеру, који би могао да садржи везу до веб странице на којој читаоци могу да га купе.

Можда ће бити тешко доћи до могућности спонзорисаног садржаја ако ваш блог нема много саобраћаја. Али ако добијете прилику, Хогуе каже да би чак и аутори блогова са малим прометом требали тражити најмање 100 долара. Затражите више ако морате сами да напишете садржај. Можете тражити неколико стотина долара по комаду када ваш блог буде имао већу публику.

Ове могућности можете пронаћи на огласним мрежама или контактирањем потенцијалних спонзора. Такође можете примати нежељене е-поруке у којима се нуди готовина за спонзорисану објаву.

Ова тактика није за свакога. Неким блогерима је непријатно да промовишу производ за новац јер се због тога осећају као да су „у суштини будала за корпоративног спонзора“, каже Хогуе. Он предлаже да промовишете само производе које сте испробали и које бисте заправо препоручили. Производи би такође требало да буду релевантни, тако да на вашем блогу о смутију не треба да се буните око чистача тепиха – осим ако нисте склони да просипате своје пиће.

Пре него што размислите о новцу од блоговања

Без обзира на тактику коју одаберете, за зарађивање на блоговима потребно је стрпљење. Нећете моћи да зарадите велики новац све док ваш блог не добије солидан промет и не буде високо у резултатима Гоогле претраге, а за то је потребно време. Требало би да будете и студент блогерске индустрије. Хогуе прати „блогове о блоговању“ и сајтове који се баве оптимизацијом претраживача.

С обзиром на сву посвећеност потребну да бисте профитирали од свог блога, најбоље је да одаберете тему коју волите. „Пуно ћете причати о томе, а понекад вам је та страст једина мотивација да то радите“, каже Хогуе .

Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here