Како зарадити новац на еБаи-у

Али еБаи, са 171 милион активних купаца широм света, је гигант. Женска ташна се продаје на сајту сваких шест секунди, мобилни телефон сваке четири секунде и пар ципела сваке две секунде, према компанији.

Ако одлучите да је то право место за продају ваших ствари, ево шта треба да урадите да бисте зарадили новац на еБаиу.

4 најбоља савета да зарадите новац на еБаи-у

  • Одредите да ли је претплата права за вас

  • Цена артикала је конкурентна

  • Користите фотографије високог квалитета

  • Обезбедите врхунску услугу корисницима

Одредите да ли је претплата права за вас

На еБаиу, можете бити стандардни продавац или, ако сте вољни да платите за то, можете се одлучити за претплату у продавници. Најбоља и најјефтинија опција зависи од врсте и броја производа које планирате да продате.

Они који немају претплату могу бесплатно навести до 50 артикала месечно. Након тога, сваки листинг кошта 30 центи. У већини случајева, еБаи такође наплаћује тим продавцима накнаду за коначну вредност од 10% укупне продајне цене. Ограничена је на 750 долара.

Постоје три нивоа претплате: основни, премиум и сидро. Накнаде за претплату коштају између око 20 УСД месечно и 350 УСД месечно; претплатници могу изабрати да плаћају из месеца у месец или да се обавежу на годину дана по нижој стопи. Ови продавци могу да наведу хиљаде артикала бесплатно и да плате нижу накнаду за унос додатних артикала од стандардних продаваца. Они ће платити накнаду за коначну вредност од 3.5% и 9.15%, а ограничена је на 250 УСД за већину артикала.

Ако сте, на пример, продали пет реновираних таблета за укупно 500 УСД, платили бисте фиксну накнаду од 50 УСД ако нисте имали продавницу или око 40 УСД ако сте имали основну годишњу претплату. Тих додатних 10 долара можда није много за повременог продавца, али би временом могло да направи разлику на банковном рачуну активног продавца.

Повратак на врх Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Цена артикала је конкурентна

Пре него што уврстите на листу, истражите тренутно тржиште за своје артикле. То ће вам помоћи да поставите конкурентне цене и повећате своје шансе за продају.

Започните са напредном претрагом у еБаи-овим продатим огласима у одговарајућој категорији производа. Укључите све релевантне кључне речи; у супротном, вероватно ћете бити послати на страницу опште категорије. На пример, да бисте одредили цену за те обновљене таблете, можете да тражите „Самсунг Галаки Таб А таблет, рефурбисхед, 7“, 8ГБ.” Прегледајте и тренутне листе „купите одмах“.

Такође ћете морати редовно да проверавате цене како бисте били сигурни да ћете остати конкурентни на сајту.

„Временом сам приметио да ће моји конкуренти навести исте артикле као што сам ја навео, за пени мање од моје листе, тако да ми је важно да пазим на цену и садржај на мојим огласима како бих производ се истиче изнад конкуренције“, каже Ницолаус Волфрум, власник аутомобилске еБаи продавнице коју је еБаи одабрао као финалисту за своје СХИНЕ Авардс фор Смалл Бусинесс.

Такође ћете морати да одлучите који тип уноса ћете користити. ЕБаи је познат по својим аукцијама, које за већину артикала могу трајати од једног до 10 дана. Али артикли са фиксном ценом чине 88% огласа на сајту, према компанији. Генерално је најбоље да поставите фиксну цену осим ако не продајете предмете за којима постоји потражња или имају недефинисану вредност – размислите о ретким бејзбол картама или антиквитетима. Већа је вероватноћа да ће потенцијални купци покушати да надмаше једни друге и повећају продајну цену у овим околностима.

Када разрадите те детаље, користите овај калкулатор да бисте почели да процењујете свој профит, након испоруке и накнада за локацију. Али мораћете да узмете у обзир друге трошкове да бисте утврдили своју коначну зараду. На пример, ако користите ПаиПал за обраду плаћања, то ће коштати 2.9% од коначне продајне цене плус 30 центи. Можда ћете морати и да извршите процењене тромесечне уплате пореза, у зависности од тога колико зарађујете на сајту.

Назад на врх

Користите фотографије високог квалитета

Да бисте направили унос, потребно је да обезбедите најмање једну фотографију која има најмање 500 пиксела на најдужој страни. Али сајт можда већ садржи хиљаде уноса за сличне производе, тако да ћете желети да снимите још неколико фотографија високог квалитета да би ваш унос био искочио. Већина огласа вам омогућава да објавите до 12 фотографија бесплатно.

Фотографишите своје предмете на равној површини испред обичне беле позадине. Снимите слике из више углова и прикажите одређене детаље. Циљајте и на фотографије високе резолуције. Они би требало да буду између 800 и 1.600 пиксела на најдужој страни. Ове слике ће изгледати јасније и имаће омогућену функцију зумирања.

Добро осветљење ће вам такође помоћи да се издвојите у мору тако-тако фотографија. Тренутно не морате да улажете у професионалну опрему. Уместо тога, покушајте да снимате у природном осветљењу, без блица. Ако продајете мале предмете, можете да направите сопствену кутију за светло за око 10 долара користећи белу постер таблу, картонску кутију и неколико лампи. Увек можете надоградити касније.

Назад на врх

Обезбедите врхунску услугу корисницима

Кориснички сервис је камен темељац сваког онлајн пословања. На еБаи-у, то се мери на основу рецензија, које се налазе на профилу сваког продавца. Они покривају вашу комуникацију, тачност описа производа, трошкове испоруке и време испоруке. Такође ћете добити укупан позитиван резултат повратних информација. То је представљено као проценат и видљиво је истакнуто на огласима производа и вашем профилу. Свака продаја је прилика да повећате (или смањите) свој резултат.

Започните исправно тако што ћете дати тачан наслов и детаљан опис сваког производа, уз напомену да постоје недостаци или варијације у квалитету. Ово може помоћи у изградњи поверења купаца и остваривању продаје.

Достава такође игра важну улогу у корисничком сервису. Две трећине пакета се испоручују за три дана или мање, а већина артикала се шаље бесплатно, наводи еБаи. Новим продавцима може бити тешко да испуне те стандарде. Ако не можете да понудите бесплатну испоруку, фокусирајте се на брзо одговарање на питања и пружање праћења испоруке и ажурирања.

Чак и уз правилно планирање, можда ћете наићи на проблеме са испоруком или незадовољним купцима, каже Мике Маммоне Јр., чија је еБаи продавница имала 99.5% позитивних повратних информација у време објављивања. Када се појаве проблеми, он каже да се „претварај да је свака муштерија твоја бака.” То може значити извињење, слање бесплатног узорка или малог поклона и нуђење попуста.

Назад на врх

Још савета за новац од НердВаллет-а

  • Где продати своје ствари на мрежи

  • Управљање новцем као слободњак

  • Како брзо зарадити новац на мрежи

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here