Како зарадити новац на Етси-ју

Креативност и страст нису довољни за успех на Етси-ју, онлајн тржишту  посвећеном уметности, занатима и старинским предметима. Ево других фактора које треба узети у обзир ако покушавате да схватите како да зарадите новац на Етси-ју.

Уверите се да ваша идеја може бити профитабилна

Ако желите да зарадите новац продајом ствари, важно је да продајете производ до којег вам је стало. Али пре него што уђете, уверите се да ће се заиста продати. Можете брзо да истражите тржиште користећи траку за претрагу Етси-ја. Будите што прецизнији у свом упиту и кликните на различите странице продавнице да бисте видели број остварених продаја од отварања.

Ако се чини да постоји довољно интересовања за вашу идеју о производу, онда можете да пређете на следећи корак: уверите се да ће вам производ зарадити новац. Ево како да израчунате.

Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Одредите цену за израду сваке ставке. Прво, схватите који су трошкови, као што су материјали или радна снага, укључени у производњу. Ако желите да продате ручно рађени накит, на пример, потражите цене за драгуље и куке за минђуше које бисте користили да направите сваки комад. Затим израчунајте цену израде једног предмета.

Истражите конкуренцију. Наведите цене за сличне артикле на Етси-ју. Такође је добра идеја да размотрите цене на другим тржиштима, као што су Амазон или локалне продавнице, како бисте повећали своје шансе за продају.

Узмите у обзир Етси-јеве накнаде. Продаја преко Етси-ја није бесплатна. На пример, сајт наплаћује 20 центи за навођење ставке. Када извршите продају, постоји накнада за трансакцију од 5% цене коју приказујете за сваки унос плус износ који наплаћујете за испоруку и паковање поклона. Прочитајте све Етси-јеве накнаде пре него што почнете да продајете.

Ако очекујете да дугујете више од 1.000 долара пореза на своју зараду, вероватно би требало да одвојите новац за процењене тромесечне уплате пореза. Могу постојати државни, локални или други порези. Процените своју пореску обавезу да бисте одредили тачну цифру за уштеду.

Процените бројеве. Узмите цену по артиклу који сте изабрали и одбијте повезане трошкове – укључујући накнаде, порезе и трошкове производње – а затим погледајте шта је остало. Ако не можете да остварите профит док одржавате конкурентну цену, можда бисте желели да испробате друго место продаје или други производ.

Поставите успешну Етси продавницу

Једном када сте идентификовали солидну идеју, време је да направите своју радњу. То је једноставан процес: Региструјте се, кликните на дугме „Продај на Етси-ју“ и попуните детаље, као што су назив ваше продавнице, огласи и информације за обрачун.

Када ваша продавница буде онлајн, погледајте Етси-јев приручник за продавце и размислите о придруживању тиму који ће вам помоћи да научите основе од других власника продавница, као што је како да направите сјајне фотографије својих артикала или да напишете опис своје продавнице. Тада можете да се усредсредите на један од најизазовнијих делова да будете онлајн предузетник: маркетинг ваших производа.

Почните са бесплатним методама. Прављење Фацебоок странице или Инстаграм налога за вашу продавницу је добро место за почетак. Погледајте сличне налоге да бисте пронашли релевантне хасхтагове и идеје за постове. Затим редовно објављујте и комуницирајте са пратиоцима да бисте максимално повећали свој досег.

Такође можете покренути блог о теми која је релевантна за ваше купце. Ако, на пример, имате продавницу старинске одеће, могли бисте да пишете о томе како да стилизујете одећу или поправите старије комаде. Ако можете да приуштите да уложите нешто новца, размислите о плаћеним методама, као што су Етси-јев производ Промотед Листингс или Гоогле-ов алат за огласе Куповине, да бисте приказали своје артикле.

Како посао расте, поставите продајне циљеве и искористите предности Етси-јевог алата за веб аналитику. На тај начин можете проценити да ли ваша маркетиншка тактика функционише или је време да испробате нешто ново.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here