Како направити план штедње

  • Пратите приходе, трошкове и сав преостали новац да бисте утврдили колико можете уложити у план штедње.

  • Подесите аутоматске трансфере на штедни рачун са високим приносом да повећате своја средства уз мало труда.

  • Избегните непланирано трошење новца тако што ћете имати на уму своје циљеве штедње.

Добар план штедње је мапа пута ка бољем финансијском животу. Ако га креирате и пратите, знаћете да бринете о себи у будућности.

План штедње не мора да буде тежак, али захтева посвећеност. Предузмите ове кораке да бисте изградили чврст курс.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Почните тамо где сте

Добијте представу о вашој тренутној финансијској слици. То можете да урадите тако што ћете потражити неколико месеци банковних извода — ваша финансијска институција их вероватно има на мрежи — и прочешљати своје трошкове. То ће вам помоћи да схватите колико можете да уштедите. На пример, ако углавном потрошите већину или целу своју плату пре следеће плате, вероватно нема смисла планирати да одлажете велики износ — као што је 1.000 долара — сваког месеца.

Уместо тога, потражите начине да депонујете мањи износ, рецимо 50 долара месечно, на свој штедни рачун. Када следите план, дајете себи низ победа на којима можете да надоградите. Можда ћете такође моћи да пронађете додатне уштеде смањењем потрошње. Не морате нужно да се одрекнете кафе у вожњи или чак омиљене грицкалице од авокада. Али ако наручите ручкове за понети пет дана у недељи, можда ћете одлучити да их смањите на три дана и донесете јефтиније оброке од куће на друга два.

» Тражите ново место за одлагање ваше уштеђевине? Погледајте НердВаллет-ову листу најбољих штедних рачуна да пронађете опције са високим стопама и ниским накнадама

Ако је ваш буџет мали и не можете да видите много места за уштеду, можда ћете моћи да пронађете начине да повећате свој приход. То може укључивати журку са стране, продају некоришћених ствари или тражење боље плаћеног посла. Није увек лако пронаћи брзу готовину, али ове стратегије могу вам помоћи да добијете мало простора за померање у свом буџету.

Аутоматизујте уштеде

Мобилна апликација и веб локација ваше банке су ваши пријатељи када је у питању штедња, јер можете да их користите за аутоматизацију трансакција. (Око 54% ​​клијената банака који су онлајн кажу да мобилне апликације њихових институција олакшавају рад са банкама, према извештају Минтела.[1)

Можете подесити аутоматске трансфере тако да се сваког дана исплате, на пример, одређени износ новца пребацује са вашег чека на штедњу. Временом ћете моћи да гледате како ваша штедња расте уз мало додатног напора.

Максимално повећајте сваки долар безбедно

Уверите се да новац који штедите ради за вас. Према истраживању Минтела, око 73% потрошача користи штедни рачун.[2 Али просечан штедни рачун плаћа само 0.06% годишњег процентуалног приноса, према Федералној корпорацији за осигурање депозита.[3 Чак и ако имате снажан биланс штедње — рецимо 10.000 долара — мали АПИ га не повећава много. На пример, у 0.05% АПИ, тај износ би зарадио мање од 10 долара након 12 месеци.

Штедни рачуни са високим приносом, које често нуде онлајн банке, плаћају више. Пошто онлајн банке не морају да плаћају физичке филијале, оне имају тенденцију да пренесу уштеде на клијенте нудећи више стопе. Ако ставите тих истих 10.000 долара на штедни рачун са високим приносом који зарађује 0.40%, имали бисте више од 40 долара вишка након годину дана.

Додатни новац ће наставити да зарађује камату како време буде одмицало, заједно са вашим почетним депозитом. Ова сложена камата ће повећати ваш баланс брже него да је готовина на штедном рачуну са нижом стопом. (Погледајте НердВаллетов калкулатор сложених камата да бисте сабрали колико можете да уштедите).

Упоредите рачуне за штедњу на мрежи Изаберите рачун за штедњу на мрежи са високим стопама и ниским накнадама. Откријте најбоље налоге

Имајте на уму свој циљ

Након што одложите део кусур, можда ћете бити у искушењу да с времена на време уроните у то због непланираног трошења новца. Али ако вас разметање спречава од вашег циља, боље је одупрети се том искушењу.

Један од начина да се избегне пропуст је да циљ буде на врхунцу ума. Да ли штедите за одмор? Ставите слику локације близу рачунара или у новчаник да бисте остали на правом путу. Изградња фонда за хитне случајеве? Ставите недељне поруке у свој календар да вас подсећају да је фонд ту за неочекиване велике трошкове.

Такође можете да поделите своје циљеве са блиским пријатељима и породицом, како би они могли да славе са вама. Не морате да делите детаље. Рекавши нешто једноставно као: „Направио сам план да одложим новац овог месеца и успео сам!” може вам помоћи да останете одговорни и да дате подстицај.

Следећи ниво

Када ваш план штедње буде успостављен, потражите начине да уштедите више. Ако добијете повећање плате на послу, размислите о слању додатних средстава директно у штедњу. А ако сте успели да постигнете свој циљ фонда за хитне случајеве да сакријете довољно новца да покријете трошкове од три до шест месеци, можете да пређете на друге циљеве. На пример, прочитајте НердВаллетов водич о томе како да почнете да инвестирате да бисте почели да финансирате пензију.

План штедње је добар корак ка финансијском благостању. Ставите тај план у дело и бићете на добром путу да изградите већи биланс у банци.

Извори чланка

Радови навео

1. Минтел. "Иновације у банкарству--САД, март 2019.” стр. 30,  //извештаји.минтел.цом/дисплаи/918716/ Приступљено фебруара. 21, 2020.

2. Минтел. „Искуство у банкарству – САД, феб. 2019.” стр. 28,  //извјештаји.минтел.цом/дисплаи/918510/ Приступљено фебруара. 21, 2020.

3. Федерална корпорација за осигурање депозита. “Недељне националне стопе и ограничења стопа – недељно ажурирање.” //ввв.фдиц.гов/регулатионс/ресоурцес/ратес/ Приступљено 25. маја 2021.

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here