Како управљати трошковима за завршетак подрума

Завршен подрум повећава употребљив простор вашег дома, али преношење од бетона и паучине до удобног места за дружење може бити скупље него што мислите.

Према анализи Хоме Адвисора, цена завршетка подрума и претварања у простор за становање креће се од 6.500 до 18.500 долара у просеку. Пројекти преуређења подрума - за побољшање или замену постојећих карактеристика - обично коштају између 10.000 и 30.000 долара.

Ваши трошкови завршне обраде подрума могу пасти било где у спектру, у зависности од величине собе, где живите и колико су обимна побољшања.

Сазнајте који фактори утичу на цену побољшања подрума и како да трошкове држите под контролом.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

Разбијање трошкова за завршетак подрума

Завршна обрада, преуређење или реновирање: Иако извођачи могу уочити суптилне разлике, сва три термина описују пројекат побољшања подрума.

Без обзира како то назвали, завршетак обично укључује додавање зидова, пода, струје и осветљења тако да је подрум спреман за становање, каже Брајан Себринг, сертификовани дипломирани ремоделер и власник Себринг Десигн Буилд-а у Напервилу, Илиноис.

Подови и зидне облоге као што су облоге су највећи трошкови, који чине отприлике 15% укупних трошкова за завршетак подрума од 1.200 квадратних метара, каже Себринг. Водовод и струја су следећи, са око 14% и 11% цене, респективно, док потребе за унутрашњом столаријом — попут украса и ограда — чине око 10%. Преостали трошкови могу укључивати ствари попут сухозида и изолације, ормара и радних плоча, фарбања, па чак и чишћења.

Тачни трошкови ће варирати у зависности од величине подрума, да ли су укључене додатне функције као што су купатило или мокри бар и колико брзо желите да се посао заврши, каже Себринг. И то под претпоставком да је ваш недовршени подрум у добром стању.

Важно је да се у вашем подруму прегледају проблеми са темељима и одводњавањем пре завршетка. Ако инспекција открије оштећење воде или ризик од цурења воде, хидроизолација подрума и евентуална поправка темеља ће вероватно повећати трошкове.

» ВИШЕ: Како платити хитне поправке дома

Како планирати пројекат завршне обраде подрума

Узмите у обзир потребе и сусједство

Да ли желите место за дружење деце после школе или сањате о најсавременијој мушкој пећини? Начин на који ћете користити простор ће диктирати колико обимна побољшања треба да буду.

Погледајте и друге куће у комшилуку, каже Ницк Иахоодаин, председник Адванцед Буилдерс & Цонтрацторс у Лос Анђелесу. Ако су недовршени подруми уобичајени на вашем тржишту, побољшање других делова куће може бити паметнија инвестиција.

Одредите буџет

Направите листу функција које су вам апсолутно потребне, а затим додајте неколико ствари које желите. Када одлучите шта сте спремни да потрошите, разговарајте са извођачем. Та дискусија би требало да вам помогне да одвојите реална побољшања од надоградњи које ће вам уништити буџет.

Није неуобичајено да потрошите 15% до 20% вредности куће на пројекат побољшања подрума, каже Себринг. Он упозорава да не трошите више осим ако нисте сигурни да ћете живети у кући више од пет година.

Размислите о РОИ

Иахоодаин сматра да је ефекат на вредност „златно правило“ када је реч о побољшању дома. Да ли ће вам готови подрум помоћи да изнајмите или продате свој дом у будућности? Ако је одговор не, ваш новац би можда било боље потрошити у другом делу куће, каже он.

Иако подруми - чак и готови - обично не додају квадратуру вашем дому ради процене, они могу имати позитиван утицај на тржишност. Подрум који је завршен тако да укључује купатило, бар и стамбени простор враћа око 70% своје цене у побољшаној вредности препродаје, према Ремоделинг магазину 2017 Цост вс. Извештај о вредности.

Унајмите правог професионалца

У многим случајевима, завршну обраду подрума је најбоље препустити професионалцима, али избор извођача захтева одређена истраживања. Одвојите време да:

  • Затражите процене од више од једног извођача како бисте избегли прекомерну потрошњу

  • Прочитајте проверене рецензије сваког професионалца и материјале које они предлажу

  • Питајте за претходне препоруке купаца и сазнајте да ли су њихови пројекти завршени на време иу оквиру првобитног буџета

  • Проверите код свог локалног грађевинског одељења или државне агенције за заштиту потрошача да бисте били сигурни да су потенцијални извођачи правилно везани, лиценцирани и осигурани

Учините свој готов подрум приступачнијим

1. Поједностави

Одлучите се за стандардне материјале и прибор уместо прилагођених карактеристика да бисте избегли премијум цене. И одуприте се жељи да додате функције које захтевају скупе водоводне или електричне радове као што су мокри бар или систем кућног биоскопа.

2. Одлучите се за отворени простор

Осим ако немате истинску потребу за затвореном радионицом, канцеларијом или просторијом за вежбање, оставите простор отворен. Урезивање вашег подрума у ​​одвојене просторије значи плаћање додатних клинова, електричних инсталација, сухозида и врата, и ограничава начине на које можете користити простор.

3. Изаберите тепих

Подови од тврдог дрвета, ламината и плочица значајно повећавају трошкове завршетка подрума. Себринг, који тепих назива „краљем подрумских подова“, каже да су многи људи уплашени последицама ако подрум прекривен тепихом поплави. Али чак и врхунски винил и плочице морају да се повуку ако дође до озбиљне штете од воде, каже он, и можете заменити тепих више пута за исту цену постављања тврдог пода једном.

4. Уради сам (са опрезом)

Сви осим највештијих и најмотивисанијих власника кућа треба да препусте завршну обраду подрума стручњацима. „Излажете се у ризик да не разумете грађевинске прописе и да ћете морати да их ишчупате и поновите“, каже Себринг. Ангажовање подизвођача и самостално управљање послом, уместо ангажовања генералног извођача, могло би да уштеди нешто новца, али будите спремни да га третирате као посао са пуним радним временом, каже он.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here