Како функционише хипотекарни Есцров рачун

Есцров је када трећа страна држи, а затим исплаћује средства у ваше име. Обично се користи приликом куповине куће, за новац који ће променити власника на затварању. И често се користи када сте власник куће, када ваш хипотекарни сервисер прикупља средства која можете користити за плаћање пореза на имовину и осигурања.

Шта значи бити 'у депоновању'?

Када купујете кућу, есцров се односи на период пре него што се продаја куће заврши. За кућу се каже да је „у есцров-у“ од тренутка када продавац прихвати вашу понуду до завршетка продаје.

Током депоновања, поуздана, неутрална страна — обично компанија за власништво над некретнинама, адвокат или есцров агент — држи ваш депозит, исправу продавца и другу папирологију док се не испуне сви услови при затварању.

Ево више информација о ставкама које се могу држати у депоновању док је продаја на чекању:

  • Зарадити новац. Ово је депозит који сте платили продавцу да бисте показали да је ваша понуда озбиљна. Примјењује се на аванс при затварању.

  • Тапија о имовини. Тапија је правни документ којим се преноси власништво над имовином. Након што је продаја завршена, она се преноси са имена продавца на ваше име и евидентира у окружном суду.

  • Приходи од кредита. Хипотекарни зајмодавац може задржати овај новац док се затварање не заврши. У том тренутку, новац се дистрибуира продавцу, а можда и претходном залогопримцу - на пример, да би се исплатио износ који продавци дугују за кућу.

У међувремену, зајмодавац обрађује вашу пријаву за хипотеку и врши се претрага наслова. Добићете инспекцију куће, обезбедити осигурање власника куће и припремити се за пресељење.

На затварању ћете потписати документе о кредиту и преносу имовине. Када се папирологија заврши, новац који се држи у депоновању се дистрибуира странама укљученим у продају.

» ВИШЕ: Шта можете очекивати током процеса затварања

Ко плаћа есцров услуге?

Трошкови есцров услуга су детаљно приказани, заједно са другим накнадама, у Процјени зајма и Завршном објелодањивању. Накнаде за депоновање се понекад називају и накнаде агента за поравнање. Накнаде за депоновање се такође могу урачунати у накнаду даваоца осигурања наслова.

На неким стамбеним тржиштима, купац и продавац деле есцров накнаде. На другим местима, накнаде за депоновање могу да плаћају искључиво купац или продавац. Без обзира на локалне обичаје, можете преговарати ко плаћа које накнаде.

» ВИШЕ: Добијте преглед трошкова затварања хипотеке

Шта је есцров рачун?

Депоновани рачун (који се назива и рачун за заплену) се користи за покривање пореза на имовину и осигурања власника кућа, распоређујући трошкове на 12 месечних плаћања хипотеке. Ако имате есцров рачун, ваша месечна исплата хипотеке ће бити подељена на три начина, при чему ће део отићи на главницу, део који покрива камату, а део ће бити стављен на депозит.

Када доспеју порези на имовину и премије осигурања власника кућа, средства за њихово плаћање долазе са депозитног рачуна. У зависности од тога како је ваш налог подешен, ваш хипотекарни сервисер може платити ове рачуне директно или вам може послати чек са депозитног рачуна који затим користите за плаћање.

Ваш есцров рачун вас спречава да морате да доносите пун износ за ове рачуне када доспеју. Такође помаже да се осигура да ће ваши порези и осигурање бити плаћени у потпуности и на време.

Често постављана питања Да ли је неопходан есцров рачун?

Зависи од вашег кредита. Федерална стамбена администрација захтева од зајмопримаца са ФХА кредитима да имају депозитне рачуне током целог рока. Многи други хипотекарни програми захтевају есцров рачуне како би се осигурало да имате довољно новца да платите порез на имовину и осигурање, тако да можда нећете имати избора.

Да ли је хипотека добра идеја?

Хипотекарни депозитни рачун је помоћ у буџетирању. Ако бисте се мучили да извршите велика и ретка плаћања, такав налог може бити извор подршке. Без једног, ваше месечне уплате хипотеке би биле ниже, али бисте морали да будете у могућности да платите потенцијално велике рачуне (попут пореза на имовину) одједном.

Шта се дешава ако немате депозит?

Ако одлучите да немате есцров рачун, од виталног је значаја да имате буџет за осигурање власника кућа и порез на имовину. Неплаћање пореза на имовину може довести до новчане казне, стављања заложног права на ваш дом или чак одузимања имовине. Ако не плаћате осигурање за куће, ваш зајмодавац може да узме полису у ваше име, коју ћете онда морати да платите (и која ће вероватно бити много скупља него да сте је сами купили).

Шта је укључено у есцров рачун?

Есцров рачун укључује само ваше порезе на имовину и осигурање власника кућа. Не укључује друге полисе осигурања у вези са домом (на пример, ако имате кровну полису осигурања). Такође не покрива накнаде удружења власника кућа или повезане трошкове.

Колико дуго плаћам есцров на моју хипотеку?

Ваш есцров рачун ће трајати током трајања вашег стамбеног кредита. Чак и ако потпуно поседујете свој дом, можда га и даље желите јер иако више немате хипотеку, наставићете да плаћате порез на имовину и осигурање. Ако желите да их задржите као месечне уплате, можете да отворите депоновани рачун код депоноване компаније или банке.

Колики проценат моје хипотеке је есцров?

Проценат ваше месечне уплате хипотеке који иде на депозит ће варирати у зависности од цене ваше хипотеке, као и трошкова вашег пореза на имовину и осигурања. А чак и то ће се променити. Ако порез на имовину порасте или промените полису осигурања, износ који плаћате за депоновање ће се променити.

Сваке године, хипотекарни сервисер процењује колико ће бити ваши годишњи рачуни за порез и осигурање у наредних 12 месеци. Ови трошкови често варирају из године у годину, понекад опадају, а често расту.

Ваша годишња депонована изјава ће детаљно описати колико је новца сервисер прикупио од вас и колико је платио пореским властима и осигуравачима. Ако сте преплатили есцров, требало би да добијете повраћај новца.

С друге стране, ако се испостави да није довољно прикупљено на вашем есцров рачуну, мораћете да надокнадите мањак. У било ком од тих случајева, ваш сервисер ће поново калибрисати вашу месечну уплату за наредну годину како би одговарао новој процени ваших годишњих рачуна за порез и осигурање.

» ВИШЕ: Пронађите право осигурање власника кућа за вас

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here