Колико кошта наплата неплаћених студентских кредита?

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Када студентски кредит не испадне, ваш сервисер за зајам може да га преда агенцији за наплату. Трошкови наплате су један од начина на који ове агенције зарађују новац за враћање доспјелих дугова.

Ови трошкови могу узети скоро 20% сваке уплате коју извршите или повећати ваш баланс за чак 40%. Али можете смањити трошкове наплате неплаћених студентских кредита – или их потенцијално избећи у потпуности – враћањем кредита у добро стање.

Ево колико бисте могли да платите за трошкове наплате неплаћених студентских кредита и како да смањите ове накнаде.

Колико ћете платити за трошкове прикупљања

По закону, трошкови наплате федералних студентских кредита морају бити „разумни“.” Одељење за образовање нуди смернице о томе шта то значи, али агенција за наплату на крају одлучује шта ће вам наплатити.

Накнаде за наплату могу бити део ваших уплата или стања кредита:

 • Део плаћања. Већина трошкова наплате плаћа се на овај начин, а максимум који агенција може да поднесе је отприлике 20% уплате. На пример, плаћате 100 долара на неплаћени студентски кредит са 20% трошкова наплате. Агенција за наплату би прво добила 20 долара, а затим би преосталих 80 долара отишло на ваш зајам.

 • Део биланса. Ако агенција за наплату процењује накнаде на овај начин, највише што може да наплати је обично око 25% вашег стања, иако накнаде за Перкинс кредит могу достићи 40%. Отплата кредита од 10.000 долара са трошковима наплате од 25%, на пример, коштало би вас најмање 12.500 долара — 2.500 долара за смањење агенције и 10.000 долара за сам кредит.

Убод накнада за наплату је мање непосредан од других казни за неизвршење обавеза — као што је кажњавање плате или губитак повраћаја пореза. Али ови трошкови знатно отежавају отклањање стања и отплату кредита.

Колико кошта наплата приватног студентског кредита?

Ако вас ваш приватни зајмодавац успешно тужи због неиспуњеног кредита, суд вам може доделити трошкове наплате. Износ који ћете платити ће вероватно зависити од уговора о вашем кредиту и важећег државног закона.

» ВИШЕ: Шта се дешава када пропустите плаћање студентског кредита

Како смањити трошкове наплате неплаћених студентских кредита

Можете смањити трошкове наплате тако што ћете извући кредите из неизмирених обавеза. Рехабилитација и консолидација студентског кредита могу вратити савезне зајмове на добру репутацију, али рехабилитација може понудити веће уштеде - и може спријечити да се трошкови наплате додају у стање вашег кредита.

Трошкови наплате рехабилитације

Трошкови наплате зависе од врсте неиспуњеног савезног зајма који обнављате:

 • Федерални директни кредити. Трошкови наплате остају отприлике 20% сваке уплате. Али утицај тог процента може бити много мањи јер исплате за рехабилитацију могу бити само 5 долара. Ове накнаде се не капитализују нити додају на стање вашег кредита након рехабилитације.

 • Перкинс кредити. Може вам се наплатити трошкови наплате до 24% вашег неизмиреног стања након рехабилитације.

 • Федерални кредити за породично образовање. Трошкови наплате зајмова из програма Федерал Фамили Едуцатион Лоан, или ФФЕЛ, могу бити до 16% вашег неподмиреног стања. Ови трошкови се могу капитализовати, али ћете такође моћи да их у потпуности избегнете тако што ћете започети санацију кредита у року од 60 дана од неплаћања.

 • Трошкови консолидације наплате

  Трошкови наплате зависе од методе коју одаберете да консолидујете ван подразумеваних вредности:

 • Пристајете на отплату према плану заснованом на приходу. Ово је бржа опција, али долази са потенцијално већим трошковима прикупљања - чак 18.5% износа који дугујете. Међутим, Одељење за образовање каже да обично наплаћује 150 долара, ако то није више од 18.5% вашег стања.

 • » ВИШЕ: Процијените износ уплате на основу прихода

 • Извршите три квалификујућа плаћања пре консолидације. Ово смањује потенцијалне трошкове прикупљања на 2.8% вашег неизмиреног стања.

 • Трошкови наплате се увек капитализују ако консолидујете ван обавезе, повећавајући износ који дугујете.

  Ако имате новца да отплатите свој зајам, можете затражити од агенције за наплату да се одрекне трошкова наплате као део поравнања студентског кредита. Подношење захтева за банкрот такође може елиминисати трошкове наплате - или цео ваш кредит. Али ниједна од ових опција не гарантује да ће радити.

  » ВИШЕ: Како се вратити у школу са неплаћеним студентским кредитима

  Оставите Коментар

  Please enter your comment!
  Please enter your name here