Колико вреде путни поени и миље у 2021?

Да бисте максимално искористили награде за путовања потребно је разумети основна питања, на пример колико вреди свака валута награде. Зарадити 100.000 поена звучи одлично, али шта то значи у доларима?

Да би сазнао, НердВаллет је извршио свеобухватну анализу вођену подацима 15 авио-компанија, седам хотелских програма и девет програма награђивања кредитних картица. Упоредили смо резервације у готовини и наградама за многе датуме и градове да бисмо утврдили колику стварну вредност можете да очекујете да добијете од датих поена или миља.

Шта је ново у 2021:

 • Додали смо процене пословне класе нашој анализи авио миља.

 • Додали смо анализу седам нових авио програма.

 • Укључили смо међународне податке (након што смо их искључили 2020.).

Погледајте најбоље путне карте за 2021. Листа најбољих награда је пала. Ево ваше пречице до најбољих програма награђивања путовања у 2021. и још много тога. Проверите листу

Шта значе ове вредности?

За разлику од многих процена поена и миља, наше су извучене из података из стварног света. То нису хипотетичке или максималне вредности засноване на идеализованим условима, већ стварне процене колико центи по поену или миљи можете очекивати да добијете када правите наградне резервације. У суштини, претражили смо хиљаде резервација путовања користећи готовину или миље и директно израчунали резултате.

За процене хотела и авио-компанија, изабрали смо вредност од 75 процената, а не просек или медијану. То значи да смо за сваке четири претраге изабрали ону која је понудила највећу вредност. Верујемо да ово одражава начин на који путници купују ради резервација награда – упоређујући готовину и исплате поена на неколико датума.

Сматрајте ове вредности „основном линијом“ за оно што бисте заиста могли да добијете када користите своју наградну валуту за резервисање редовних путовања (тј.е., не ограничавамо нашу претрагу само на опције путовања где бисте добили велику вредност).

Ако добијете нашу основну вредност или више од датог откупа, радите добар посао.

» Сазнајте више: Колико вреде путни бодови и зашто су важни?

Вредности поена за хотеле и авио-компаније

Имајте на уму да су вредности авио-компаније засноване на економским картама главне кабине и искључују откупе у премијум кабинама. Погледајте „Вредности пословне класе авио-компаније“ у наставку за више детаља.

Вредности бодова кредитне картице

Пошто преносиви бодови кредитне картице нуде више сложености и распона вредности од стандардних награда за путовања, нудимо две одвојене вредности за сваки програм или картицу:

 • Основна вредност. Ово је обећана вредност од издаваоца када користите бодове за резервацију путовања директно са својим интерним алатима, као што је коришћење Цхасе Ултимате Ревардс® поена за резервацију путовања преко Цхасе портала за путовања.

 • НердВаллет вредност. Ово је комбинација основне вредности и вредности партнера за пренос највеће вредности сваког програма (према горњој табели).

Како су се ове вредности мењале током времена

Аирлинес

Све у свему, авио миље су незнатно порасле у односу на прошлу годину, са једним значајним изузетком (југозапад).

Чланови лојалне компаније Делта и ЈетБлуе могу изаћи из пандемије ЦОВИД-19 са много вреднијим миљама него раније. Њихове вредности су се попеле на 1.3 цента и 1.5 центи по миљи, респективно, што их ставља испред просечне вредности 2021.2 цента по миљи и надмашују своје старије конкуренте, као што су Унитед и Америцан.

Вредност Фронтиер-ових миља се такође више него удвостручила ове године, иако и даље заостаје за вредношћу миља других авио-компанија са пуним услугама.

Девалвација Југозапада је велики изузетак ове године. Након што је прошле године охрабрила чланове да конвертују своја путна средства у бодове Рапид Ревардс, авио-компанија је девалвирала своје бодове почетком 2021., пала са 1.6 центи по боду до 1.4 цента. Соутхвест више не надмашује конкуренцију са 0.5 центи или више него прошле године.

Соутхвест користи динамичку наградну цену која је у корелацији са ценом у готовини, тако да чланови Рапид Ревардс обично знају шта могу да очекују. Већина летача добија приближно исту вредност за своје бодове, без обзира да ли резервишу јефтин или скуп лет.

Хотели

У хотелском свету, процене су благо пале или су остале на истом нивоу. Већина поена у хотелима пала је за само 0.1 цент од прошле године, а Хиатт остаје највреднија валута за хотелске бодове.

Марриотт је имао највећи пад током пандемије. У 2019, последњој „нормалној“ години, Марриотт је имао другу највишу процену од 1.2 цента по боду. Следеће године та вредност је пала на 0.9 центи и ове године је на 0.7 центи по боду. Уместо да буде на врху листе процене, Марриотт је сада изједначен на четвртом месту са Бест Вестерн-ом. Чини се да док су готовинске цене за Марриотт пале током пандемије и и даље остају ниске, наградна цена није ни приближно толико пала.

С друге стране, вредновање Радисонових поена опоравило се на нивое пре пандемије. Процена се удвостручила на 0.6 центи ове године, што одговара његовој процени из 2019.

Вредност бодова у пословној класи авио-компаније (ново ове године)

По први пут смо прикупили податке о вредности авио миља приликом резервације карата у пословној класи. Ове вредности су, генерално, много веће од основних вредности описаних изнад, великим делом због високих трошкова резервације ових карата готовином.

Ако своје миље користите искључиво за резервацију карата у пословној класи, ове процене можете користити као основну вредност.

АНА се овде јасно истиче, нудећи невероватних 7.4 цента по миљи у вредности када резервишете карте за пословну класу. Делта је на другом крају спектра, нудећи само нешто већу вредност када резервишете пословну класу, а не економске карте.

Напомена: Авио-компаније као што су Соутхвест и Спирит, које не нуде откупе у пословној класи, искључене су из ове анализе.

Методологија истраживања

Прикупили смо податке из стварног света о хиљадама летова и боравака у хотелима да бисмо утврдили ове вредности.

Упоредили смо цене у готовини са откупима награда за исте летове и собе. На пример, упоредили смо цену повратног лета од Њујорка до Лос Анђелеса користећи готовинске или наградне миље. Затим смо поделили цену готовинских карата са ценом наградних карата да бисмо одредили вредност „цента по миљи“ за сваки лет.

Ове претраге су обављене у мају 2021.

Методологија вредновања авио-компаније

Класе тарифа

Упоредили смо главне кабинске карте за све авио-компаније и цене у пословној класи за оне авио-компаније које их нуде. Нисмо користили основне економске цене.

Руте

 • Три најпрометније руте из чворишта авио-компаније.

 • Три кратке руте (испод 650 миља).

 • Три руте средње дужине (651-1.500 миља).

 • Две трансконтиненталне руте (преко 1500 миља).

 • Један пут од чворишта до малог аеродрома.

 • Десет међународних рута.

Датуми

За сваку авио-компанију одабрали смо три датума за поређење:

 • У року од 15 дана од поласка.

 • Шест месеци ван.

 • Током највећег зимског одмора (дец. 22-29).

Методологија вредновања хотела

Цене и собе

И за готовинске резервације и за наградне резервације, изабрали смо собу са најнижом ценом која се може рефундирати.

Одредишта

Изабрали смо пет великих градова и пет градова средње величине:

Главни:

 • Њу Јорк.

 • Лос Анђелес.

 • Чикаго.

 • Пхиладелпхиа.

 • Даллас.

средња величина:

 • Акрон, Охајо.

 • Скотсдејл, Аризона.

 • Тампа Беј, Флорида.

 • Бафало, Њујорк.

 • Модесто, Калифорнија.

За сваки хотелски ланац одабрали смо брендове из три категорије: буџетски, средњи и луксузни (како су утврдили наши интерни стручњаци). Изабрали смо појединачне хотеле из сваке категорије у сваком граду, када су доступни.

Датуми

Изабрали смо два временска оквира за готовинске и награде:

 • У року од 15 дана од путовања.

 • Четири месеца ван.

Методологија вредновања кредитних картица

Да бисмо одредили вредност бодова кредитне картице, размотрили смо:

 1. Вредност ових поена када се користи за резервацију путовања директно преко портала за путовања кредитне картице.

 2. Вредност бодова авио-компаније и хотела на које се ови бодови могу пренети, када је применљиво (на основу одвојених анализа изнад).

 3. Број врхунских партнера за трансфер путовања, како је утврдила наша експертска комисија.

Укупна вредност се одређује као: пондерисани просек између (1) и (2), са тежином утврђеном према (3). Програм са највећим бројем партнера високе вредности добија пондер од 100% на (2), а програм са нула партнера високе вредности добија пондер од 50% на (2).

Анализа података

Изабрали смо 75. перцентилну вредност за све анализе података.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here