Колико готовине треба да држите у чеку у односу на. Штедни рачун

Што је више готовине на вашем текућем рачуну, то боље, тачно? Не нужно.

Новцу на текућем рачуну је лако приступити, а одржавање стања изнад минималног може вам помоћи да избегнете месечне накнаде за одржавање. Али ако имате надуван текући рачун значи да пропуштате веће приносе на штедном или пензионом рачуну.

Просечно стање текућег рачуна међу Американцима са текућим рачунима је око 2.900 долара, а медијана је 1.250 долара, према истраживању НердВаллет-а из 2019. године, које је спровео онлајн Тхе Харрис Полл. Прави број за вас може бити већи или мањи. Све је у томе да сазнате шта ради за ваш буџет.

Ево кратког прегледа колико готовине треба да држите на текућим и штедним рачунима.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Пратите своју месечну потрошњу

Три месеца водите дневни дневник потрошње да бисте сазнали колико новца треба да буде на вашем текућем рачуну. Укључите куповине кредитном картицом и плаћања која се аутоматски одузимају са вашег текућег рачуна, као што су чланарине у теретани или плаћања кредита.

Колико готовине треба да проверите: животни трошкови од једног до два месеца, на основу евиденције потрошње, плус 30% бафера. Зашто тампон? Банке зарађују милијарде долара од накнада које се наплаћују клијентима који прекораче на свом рачуну или одбију чек. А кршење захтева минималног биланса може значити да вам банка наплаћује месечну накнаду – па је најбоље да имате јастук.

Знајте где иде сваки долар Пронађите начине да потрошите више на ствари које волите, а мање на ствари које не волите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Ставите додатни новац на неко профитабилније место

Сада када сте дошли до тога колико ћете задржати на текућем рачуну, усмерите било шта додатно негде где може да заради камату. Банке које раде само на мрежи обично нуде најбоље стопе за штедњу, укључујући годишњи процентуални принос око 0.40%. То је знатно више од националног просека — што значи да ће вам ставити више новца на налог, без обзира колико доприносите. Можете прочитати више о неким од омиљених штедних рачуна НердВаллет-а са високим приносом овде.

Колико готовине треба задржати у штедњи: Стручњаци генерално препоручују да држите животне трошкове у вредности од три до шест месеци у свом фонду за хитну штедњу.

Када ваш штедни рачун задржи тај износ, размислите о отварању додатног рачуна за пензионисање или повећању доприноса у постојеће пензионе фондове. То укључује 401(к)с и индивидуалне пензионе рачуне.

Чување праве количине готовине на вашим текућим и штедним рачунима осигурава да сте у могућности да покријете своје дневне потребе и хитне случајеве, избегнете непотребне банкарске накнаде и повећате своју дугорочну штедњу. Опет, ради се о проналажењу онога што је право за вас, а не о просечном стању текућег рачуна.

Често постављана питања Да ли је боље држати новац у чеку или штедњи?

Препоручљиво је имати обе врсте банковних рачуна. Можете:

  • Користите текући рачун за потрошњу и отплату трошкова, и

  • Користите штедни рачун да изградите и држите свој фонд за хитне случајеве док зарађујете камату.

Колико је превише готовине у штедњи?

Износ већи од 250.000 долара може се сматрати превише новца да би га имао на штедном рачуну. То је зато што је 250.000 долара граница за стандардно осигурање депозита по депоненту, по банци осигураној ФДИЦ-ом, по категорији власништва. Ако на свом штедном рачуну држите више од 250.000 долара, новац преко тог износа неће бити покривен у случају да банка пропадне. Износ већи од 250.000 долара могао би бити изгубљен.

Препоручени износ готовине за уштеђевину за хитне случајеве износи три до шест месеци животних трошкова.

Колико новца стручњаци препоручују да држите на текућем рачуну?

Добра је идеја да задржите трошкове живота у вредности од једног до два месеца плус 30% бафера на свом текућем рачуну.

Колико просечна особа има на свом банковном рачуну?

Средњи салдо између различитих врста банковних рачуна је 5.300 долара, према Анкети о потрошачким финансијама Федералних резерви за 2019. То укључује текуће рачуне, штедне рачуне, рачуне тржишта новца и припејд дебитне картице.

Просечно стање текућег рачуна је 1.250 долара, према истраживању НердВаллет-а из 2019. године, које је спровела онлајн анкета Тхе Харрис Полл.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here