Колико су дипломирани студенти плаћени?

Зароните дубље у похађање постдипломских студија

  • Стратегије за добијање постдипломских студија: Како платити постдипломске студије

  • Ко се квалификује за помоћ: Финансијска помоћ за постдипломске школе

  • Плаћање постдипломских студија: Субвенционисани кредити за постдипломске школе

  • Пронађите зајам: Најбоље опције позајмице за дипломце

Свршени студенти који раде као асистенти у настави зарађују у просеку 36.390 долара годишње, према најновијим подацима Бироа за статистику рада. Али колико ћете бити плаћени као студент може увелико варирати.

Накнада за завршену школу зависи од политике ваше школе и ваше улоге у институцији. На пример, асистенти у настави и истраживачи могу имати различите платне скале, као и студенти прве и четврте године дипломираних.

Ако је плата или стипендија за дипломске школе ваш цео приход, можда ће вам требати кредити за дипломце. Према најновијим подацима Националног центра за статистику образовања, више од половине студената узело је кредит у 2015-16.

» ВИШЕ: Шта је постдипломска школа?

Како се дипломирани студенти плаћају

Факултети могу плаћати дипломиране студенте који раде у школи преко стипендије или плате. Генерално, кључне разлике између ових опција су следеће:

  • Стипендије су за студенте. Ова средства добијате као део асистента или стипендије школе. Новац је намењен да подржи ваше животне трошкове док обављате истраживања или друге образовне активности. Износи стипендија могу бити засновани на дужини академске године, а не на календарској години.

  • Плате су за запослене. Школа вас је формално ангажовала као запосленог да обављате одређене дужности, као што је вођење разреда, на пример. Као плаћени радник, ваше плате могу бити одређени износ или засноване на сатима које радите. Такође можете добити бенефиције за запослене као што су субвенционисана здравствена заштита или надокнада за раднике.

Граница између ове две опције може бити нејасна, а неке школе нуде обе. На пример, на Универзитету Колумбија, студенти постдипломских студија са стипендијама добијају две трећине своје надокнаде као стипендију на почетку семестра. Преостали новац се исплаћује као зарада два пута месечно.

Колико је стипендија дипломираног студента?

Између учења и рада, дипломирани студент може се осећати као посао са пуним радним временом. Дипломирани студенти су се залагали за минималну стипендију од 31.000 долара како би то одразили; 31.000 долара би одговарало сатници од 15 долара за некога ко ради 40 сати недељно током целе године.

Многи дипломирани студенти могу бити плаћени много мање од тога.

Ево најновијих података НЦЕС-а о просечном финансирању које дипломирани студенти добијају путем асистената:

  • Необразовање др.Д. студенти: 18.800 долара.

  • Докторанти образовања: 14.900 долара.

  • Остали студенти докторских студија: 17.900 долара.

Требало би да будете у могућности да пронађете одређене информације о стипендијама на веб страници ваше школе. Ово ће вероватно укључити колико ћете добити, као и све факторе који утичу на вашу стопу плате. На пример, образовна школа Станфорд плаћа истраживаче асистенте више када буду званично кандидати за докторске студије.

Живети од уплате дипломираних студената

Посао може играти улогу у вашим плановима за плаћање постдипломских студија. Али чак и ако имате више послова, вероватно ће вам требати додатни новац да покријете све своје животне трошкове.

Почните тако што ћете тражити помоћ коју ваша школа нуди која одговара вашим потребама. На пример, дипломирани студенти могу добити стамбену стипендију од 3.600 долара на Државном универзитету Луизијане, а Универзитет Дуке нуди 5.000 долара семестар за докторат.Д. ученици којима је потребна брига о деци.

Након што исцрпите бесплатну помоћ и вашу стипендију или плату, вероватно ћете морати да се обратите зајмовима за дипломске школе да бисте покрили све преостале трошкове. Просечан дуг дипломираних студената је 71.000 долара, према НЦЕС-у, не укључујући зајмове за додипломске студије.

Не постоје субвенционисани кредити за постдипломске школе, где влада покрива трошкове камата док сте у школи, али су несубвенционисани кредити доступни и не морате да плаћате док сте уписани најмање пола радног времена.

Такође можете подићи трошкове похађања вашег програма – минус другу помоћ коју сте већ примили – у зајмовима за дипломце ПЛУС од савезне владе или кредитима за приватне постдипломске школе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here