Колико кошта комерцијално ауто осигурање?

Предузећа са ограничењем полисе комерцијалног ауто осигурања од милион долара плаћају средњу цену од 142 долара месечно, или 1.704 долара годишње, према статистикама које је објавио Инсуреон, тржиште за осигурање малих предузећа. Компанија извештава да 44% власника малих предузећа плаћа мање од 1.500 долара годишње за комерцијалну ауто покривеност.

Наравно, стварни трошкови увелико варирају, а сценарији се крећу од самозапослене особе која вози сопствени аутомобил на посао до власника малог предузећа са возним парком.

Комерцијална полиса ауто осигурања пружа вашем пословању правну заштиту од оштећења имовине и повреда у случају незгоде.

Купци могу да утичу на неке факторе који утичу на цену полисе — нивое одговорности и здравственог покрића, одбитке — али и друге варијабле утичу на цену. Ево неких од кључних фактора који одређују цену осигурања комерцијалних аутомобила.

Шта је најбоље за ваш посао? Одговорите на неколико питања и ми ћемо вас упоредити са партнером за осигурање који вам може помоћи да обезбедите понуде. ПОЧЕТИ

Локација

Град или држава у којој послујете има директан утицај на то колико плаћате за своју аутомобилску полису. Густо насељени градови и поштански бројеви који имају честе несреће резултираће већом стопом.

» ВИШЕ: Осигурање за мала предузећа: Какво вам је покриће потребно?

„Све стопе регулише држава“, каже Стеве Цомптон, независни брокер осигурања преко 17 година са седиштем у Џорџији и лиценциран у осам држава.

„Главна ствар коју гледају је учесталост несрећа. Држава која има честе губитке има веће стопе. Мање насељена подручја обично имају ниже стопе.”

Ако ваш посао укључује путовање преко државних граница, ваша стопа може бити већа него ако се ваш посао обавља искључиво локално.

Тип возила

Ваше пословно возило и начин на који се користи такође одређује колико или колико мало плаћате за осигурање аутомобила. Комерцијална возила су скупља за осигурање од личних возила која се користе за посао.

На пример, политика за курирску службу која користи камион са сандуком за доставу коштаће више од полисе за локалног агента за некретнине који користи свој аутомобил да иде до и из канцеларије и покаже некретнине.

Осигурање додатних возила или чешће коришћење ваших возила такође повећава стопу ваше полисе. Што је возило чешће на путу, већа је вероватноћа да дође до незгоде.

Возачки рекорд и кредитни резултат

Што више несрећа, штета и прекршаја у покрету возач има, скупља је њихова полиса комерцијалног ауто осигурања. Приликом утврђивања полисе узима се у обзир евиденција о вожњи за свакога ко вози у име предузећа. Без обзира на то колико покретача предузеће има, сваки се рачуна.

Још један фактор који утиче на цену комерцијалног ауто осигурања је кредитни резултат. И кредитни резултат компаније и кредитни резултат примарног власника узимају се у обзир приликом одређивања цена комерцијалне политике. Нижи кредитни резултат се сматра већим ризиком, што доводи до повећања трошкова покрића.

Како уштедети на комерцијалном ауто осигурању

Ево неколико начина да уштедите на пословном ауто осигурању:

Будите стрпљиви и купујте около

Било да је популарнији национални бренд или нова стартуп компанија, постоји много опција када је у питању проналажење комерцијалног ауто осигурања.

„Будите стрпљиви и купујте около, то је ствар број један“, каже Цомптон.

„Ваша локална „франшиза“ може имати ограничене опције јер продаје само један производ. Али постоје стотине превозника који пишу комерцијалне аутомобиле у Сједињеним Државама“, додаје он.

Узмите си времена и истражите како бисте пронашли најбољу цену за покривеност која одговара вашем пословању.

Радите са искусним агентом

Искусни агент може се побринути да имате праву количину покрића и заштите за своју комерцијалну политику.

Постоје случајеви у којима сте можда преосигурани или недовољно осигурани. Недостатак одговарајуће покривености може изгубити време, новац и потенцијално довести ваш посао у опасност. Ако сте недовољно осигурани, не само да нисте правилно заштићени у случају нужде, већ можете бити подложни судским тужбама. Ако сте преосигурани, губите новац плаћајући покриће које вам није потребно.

Рад са одговарајућим агентом може правилно заштитити ваше пословање и помоћи вам да уштедите новац.

Телематика

Други метод за уштеду новца на комерцијалном ауто осигурању је употреба технологије која се зове телематика. Телематика бележи детаљне информације о вашим навикама у вожњи, на пример колико брзо и далеко возите и колико често кочите.

» ВИШЕ: Како доћи до пословног осигурања: Врхунски водич у 4 корака

Многе осигуравајуће компаније сада користе телематику за утврђивање цена ауто полиса. Према Аццессу, водећем добављачу телематике, флоте које не користе телематичке податке троше скоро 12% више на трошкове рада и до 40% више на потрошњу горива.

Ако ретко користите своје службено возило, стално сте добар возач или само желите да управљате ефикасношћу својих пословних возила, онда телематика може да вам помогне да уштедите на полиси комерцијалног ауто осигурања.

Шта је најбоље за ваш посао? Одговорите на неколико питања и ми ћемо вас упоредити са партнером за осигурање који вам може помоћи да обезбедите понуде. ПОЧЕТИ

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here