Колико је просечан рачун за струју и шта могу да приуштим?

Буџет је користан начин за постизање финансијских циљева и лако праћење потрошње, посебно са рачунима као што је струја. Рачуни за струју се могу брзо акумулирати и бити скупи. На пример, 2020. године, као нуспојава пандемије и повећаног времена проведеног код куће, више људи него икада користило је своје системе за грејање и хлађење, лаптопове и десктопе, уређаје и светла. За многе потрошаче, овај пораст потрошње енергије у стамбеним зградама резултирао је повећаним рачуном за струју.

С обзиром на то да многа радна места и даље раде на даљину и да многи потрошачи и даље проводе више времена код куће, како потрошачи могу да буџетирају за свој просечни рачун за струју?

Колики је просечан рачун за струју?

Од 2019. године, просечна У.С. домаћинство је потрошило 115 долара.49 месечно на струју, са просечним У.С. становник који троши 877 киловат-сати месечно, према У.С. Управа за енергетске информације.

Просечни трошкови рачуна за струју разликују се од државе до државе, а неке државе су приступачније од других. Мисури је најприступачнија држава за напајање вашег дома, док су Хаваји најскупљи, према ЕИА. Такође, према ЕИА, цене електричне енергије су одређене вишеструким факторима, укључујући тарифе које наплаћују електране, гориво, временске прилике, потражњу и прописе.

Као и рачун за воду, стопа потрошње и ефикасност уређаја су фундаментални фактори у томе колико кошта рачун за струју. Други фактори, укључујући величину и физичке карактеристике вашег дома, утичу на укупне трошкове. Из енергетске перспективе, живот у већем простору, као што је породична кућа, обично кошта више од живота у мањем простору, као што је стан. Покретање разних уређаја, посебно оних који нису енергетски ефикасни, такође може довести до повећања вашег рачуна за струју.

Како могу да направим буџет за свој рачун за струју?

Правило 50/30/20 је стандардни приступ буџетирању који води кориснике да троше 50% свог месечног прихода након опорезивања на потребе, 30% на жеље и 20% на штедњу и отплату дуга. Рачун за струју се сматра „потребом“, тако да би корисници ове методе 50% прихода издвајали за основне комуналије, укључујући струју и друге потрепштине попут хране, становања и превоза.

Ево хипотетичког примера како би слом могао да изгледа за некога са 2.500 долара месечног прихода:

  • 1.250 долара за комуналије (укључујући струју), интернет, кирију, намирнице и друге потребе.

  • 750 долара за нову одећу и вечеру са пријатељима.

  • 500 долара за уштеду и отплату ваше кредитне картице.

» ВИШЕ: Шта је рачун за комуналије?

Како смањити рачун за струју

Ако установите да вам је рачун за струју превисок, можете га смањити на неколико начина:

  1. Ефикасно користите уређаје и уређаје: Минимизирајте потрошњу енергије тако што ћете максимално искористити свој уређај и уређај. Размислите о пуштању машине за прање судова само када је напуњена и да покренете машину за прање веша само када је пуна, користећи хладну, а не топлу или топлу воду. Такође, покушајте да консолидујете оптерећење машине за сушење на краћи временски период како бисте спречили да се сушилица охлади између.

  2. Инвестирајте у паметне утичнице: Одређена електроника наставља да троши енергију чак и након што је искључена. Неки стручњаци кажу да ова електроника чини 3% -10% потрошње енергије у домаћинству. Паметни разводник искључује напајање производа који се не користе.

  3. Затражите енергетску ревизију или процену учинка куће: Нека локални стручњак дође у ваш дом и да вам да препоруке како да значајно смањите свој рачун за енергију, постанете енергетски ефикасни, идентификујете проблеме са комфором, прегледате своје рачуне и процените безбедност вашег дома. Проверите Енерги Стар, симбол енергетске ефикасности који подржава влада, и комунална предузећа да бисте пронашли некога.

Пратите своје категорије потрошње Погледајте колико сте потрошили на својим налозима, предстојеће рачуне и колико сте на правом путу да уштедите. ПОЧНИ ПРАЋЕЊЕ

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here