Колико је обезбеђен депозит на кредитној картици?

Обезбеђене кредитне картице су опција за многе људе са лошом кредитном историјом или без кредитне историје који се боре да добију одобрење за редовну кредитну картицу. То је зато што ове картице захтевају готовински депозит, који штити издаваоца картице у случају да власник картице не плати рачун.

Већина осигураних картица захтева депозит од најмање 200 или 300 долара, иако бар једна картица има опцију нижег депозита. Свака обезбеђена картица вам омогућава да уплатите више од минималног, али већина поставља максимални износ депозита. Ваш депозит је обично једнак вашем кредитном лимиту. Када побољшате свој кредит довољно да се квалификујете за обичну „необезбеђену“ картицу, можете да надоградите или затворите свој безбедни налог и вратите свој депозит.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље обезбеђене кредитне картице

Испод су захтеви за депозит за неке од најпопуларнијих обезбеђених кредитних картица. Ваша локална банка или кредитна унија могу имати додатне опције.

Главни захтеви за обезбеђење депозита на кредитној картици

Име картице

Минимум

Максимум

Цапитал Оне Платинум Сецуред Кредитна картица

49 УСД, 99 УСД или 200 УСД*

1,000 долара

Дисцовер ит® осигурана кредитна картица

$200

$2,500

Цити® Сецуред Мастерцард®

$200

$2,500

ОпенСки® Сецуред Виса® кредитна картица

$200

$3,000

Зелене тачке обезбеђене кредитне картице (све)

$200

$5,000

Нави Федерал Цредит Унион® нРевардс® Сецуред Цредит Цард

$200

Није наведено**

Цредит Буилдер Сецуред Виса® кредитна картица

$300

$3,000

Харлеи-Давидсон® Виса® Сецуред Цард

$300

$5,000

ДЦУ Виса® Платинум осигурана кредитна картица

500 долара

Није наведено**

Фирст Прогресс осигуране кредитне картице (све)

$200

$2,000

Унити Виса осигурана кредитна картица

250 долара

10.000 долара

Веллс Фарго осигурана кредитна картица

$300

10.000 долара

* Неки кандидати ће можда моћи да се квалификују за кредитну линију од 200 УСД са депозитом од само 49 или 99 УСД. Такође, када извршите својих првих 5 уплата на време, могли бисте да добијете приступ вишој кредитној линији без додатног депозита. ** Ова картица је обезбеђена вашим штедним рачуном у институцији која је издала.

Колико треба да положите?

Ако је минимум све што можете приуштити, сасвим је у реду само тај износ. Само ћете морати да будете посебно пажљиви у томе како користите своју картицу. Смисао обезбеђене картице је да изградите ваш кредит, а кључни елемент ваших кредитних резултата је коришћење кредита, проценат вашег доступног кредита који користите. Модели кредитног бодовања имају тенденцију да кажњавају коришћење преко 30%, тако да ако је ваш кредитни лимит 200 УСД, нећете желети да ваше стање премаши 60 УСД.

Ако можете да приуштите већи депозит, размислите о томе да себи пружите додатну флексибилност и простор за дисање. Депозит од 500 долара или 1.000 долара повећава тај праг од 30% на 150 или 300 долара. Као што можете видети у горњем графикону, неке картице вам омогућавају да идете много више. Алат у наставку израчунава износе од 30% и 10% за износе депозита до 5.000 УСД:

» ВИШЕ: Који фактори утичу на ваше кредитне резултате?

Потребна вам је помоћ да уштедите за депозит?

Неки људи имају лошу кредитну способност, али доста новца; за њих, скупити неколико стотина или чак неколико хиљада долара за обезбеђен депозит на картици није велики проблем. Међутим, када живите од плате до плате, смишљање додатних 200 долара може бити значајна препрека. НердВаллет има водич за уштеду за сигуран депозит на картици који је пун корисних савета и идеја.

Важно је знати да када добијете одобрење за обезбеђену картицу, немате неограничено време за уплату депозита.

Када плаћате обезбеђен депозит картице?

Сваки обезбеђени издавалац кредитне картице има своја правила за плаћање или „финансирање“ депозита:

  • Неки захтевају да уплатите депозит одмах по одобрењу. Они могу тражити податке о банковном рачуну у самој апликацији и одмах повући новац.

  • Неки захтевају да отворите повезани штедни рачун. То је уобичајено код кредитних задруга, а то раде и неке банке. Отварате рачун код издаваоца, а стање на вашем рачуну тада постаје ваш депозит и одређује ваш кредитни лимит.

  • Неки вам дају одређени временски период за уплату депозита. Ако немате финансиран депозит до истека тог периода, статус ваше пријаве се мења из „одобрена“ у „одбијена“."

Сазнајте више и пронађите картице које вам дају мало додатног времена у нашем водичу за финансирање вашег сигурног депозита на картици.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here