Колико ми је животно осигурање потребно?

Тешко је одредити колико животног осигурања треба да купите до пенија, али можете направити добру процену користећи наш калкулатор животног осигурања у наставку.

Генерално, требало би да саберете своје дугорочне финансијске обавезе, као што су плаћања хипотеке или школарине, а затим одузмете своју имовину. Остатак је празнина коју ће животно осигурање морати да попуни.

Калкулатор животног осигурања

Овај калкулатор животног осигурања користи вашу постојећу имовину и дугове да утврди колико вам је животно осигурање потребно. Ако вам је потребна помоћ да утврдите своју имовину и дугове, постоје додатни калкулатори на крају овог чланка који ће вам помоћи да израчунате те вредности.

Како ручно израчунати колико вам је животно осигурање потребно

Пратите ову општу филозофију да бисте пронашли свој циљни износ покрића: финансијске обавезе минус ликвидна средства.

Корак 1: Додајте следеће ставке да бисте израчунали своје финансијске обавезе:

 • Ваша годишња плата помножена са бројем година у којима желите да замените тај приход.

 • Ваша хипотека.

 • Било каквих других дугова.

 • Све будуће потребе као што су школарине и трошкови сахране.

 • Трошкови замене услуга које пружа родитељ који остаје код куће, као што је брига о деци, ако је применљиво.

Корак 2: Од тог укупног износа одузмите ликвидна средства, као што су штедња, постојећи фондови колеџа и тренутне полисе животног осигурања.

Број који вам је остао је износ животног осигурања који вам је потребан.

3 начина да процените колико вам је животно осигурање потребно

Ако желите брзо да утврдите своје постојеће потребе животног осигурања, процена може бити једноставан начин да добијете вредност. Ове методе су боље од случајног нагађања, али често не узимају у обзир важне делове вашег финансијског живота.

Користите горњи калкулатор да бисте добили прецизнију представу о томе колико животног осигурања вам је потребно, а затим упоредите ту вредност са овим проценама.

1. Помножите свој приход са 10

Смерница „10 пута приход“ се често дели на мрежи, али не узима детаљан поглед на потребе ваше породице, нити узима у обзир вашу штедњу или постојеће полисе животног осигурања. И не обезбеђује износ покрића за родитеље који остају код куће, који би требало да имају покриће чак и ако не зарађују.

Вредност рада родитеља који остаје код куће треба да се замени ако он или она умре. У најмању руку, преостали родитељ би морао да плати некоме за пружање услуга, као што је брига о деци, које је родитељ који остаје код куће пружао бесплатно.

» ВИШЕ: Упоредите понуде животног осигурања

2. Купите 10 пута већи приход, плус 100.000 долара по детету за трошкове факултета

Ова формула додаје још један слој правилу „10 пута приход“ тако што укључује додатно покриће за образовање вашег детета. Трошкови колеџа и други трошкови образовања су важна компонента израчунавања вашег животног осигурања ако имате децу. Међутим, овај метод још увек не узима дубоко у обзир све потребе ваше породице, имовину или било које покриће животног осигурања које већ постоји.

3. Користите формулу ДИМЕ

Ова формула вас подстиче да детаљније погледате своје финансије од друге две. ДИМЕ означава дуг, приход, хипотеку и образовање, четири области које треба да узмете у обзир приликом израчунавања потреба за животним осигурањем.

 • Дуг и коначни трошкови: Додајте своје дугове, осим хипотеке, плус процену трошкова погреба.

 • Приход: Одлучите колико година ће вашој породици бити потребна подршка и помножите свој годишњи приход са тим бројем.

 • Хипотека: Израчунајте износ који вам је потребан за отплату хипотеке.

 • Образовање: Процените цену слања ваше деце у школу и на факултет.

Ако саберете све ове обавезе заједно, добијате много заокруженији поглед на своје потребе. Међутим, иако је ова формула свеобухватнија, она не узима у обзир покриће животног осигурања и уштеђевине које већ имате. Такође не узима у обзир неплаћене доприносе које плаћа родитељ који остаје код куће.

Савети за израчунавање колико вам је животно осигурање потребно

Имајте на уму ове савете док израчунавате своје потребе за покривеношћу:

 • Замислите животно осигурање као део вашег укупног финансијског плана. Тај план треба да узме у обзир будуће трошкове, као што су трошкови факултета, и будући раст вашег прихода или имовине.

 • Не штедите. Ваш приход ће вероватно расти током година, као и ваши трошкови. Иако не можете тачно да предвидите колико ће се било шта од овога повећати, јастук помаже да ваш супружник и деца одржавају свој животни стил.

 • Разговарајте о бројевима са својом породицом. Колико новца ваш супружник мисли да би породици требало да настави без вас? Да ли им ваше процене имају смисла? На пример, да ли би ваша породица морала да замени ваш пун приход или само део?

 • Размислите о куповини више, мањих полиса животног осигурања, уместо једне веће полисе, да бисте варирали своје покриће у зависности од ваших потреба. На пример, могли бисте да купите полису животног осигурања на 30 година да покријете свог супружника до пензионисања и 20-годишњу полису која покрива вашу децу док не заврше факултет. Упоредите понуде животног осигурања да бисте проценили своје трошкове.

» ВИШЕ: Разлике између целог животног и животног осигурања на период

Калкулатори замене дуга и прихода

Користите калкулаторе у наставку да бисте добили увид у то колико би вам животно осигурање требало да замените тренутну плату и све дугове које носите.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here