Колико кошта рутинско одржавање аутомобила

Редовно одржавање аутомобила одржава ваш мотор несметаним радом и спречава многе озбиљне проблеме са аутомобилом. Такође је релативно јефтин – основне услуге могу да почну са мање од 100 УСД годишње – и смањује укупне трошкове аутомобила јер ћете избећи неке скупље поправке на путу.

Рутинско одржавање које ће вашем аутомобилу требати — и његова цена — зависе од самог возила. Али постоје неке услуге које скоро сви аутомобили захтевају периодично.

» ПРИЈАВИТЕ СЕ: Погледајте вредност свог аутомобила и управљајте трошковима

Основни трошкови одржавања аутомобила

Распоред одржавања возила у упутству за употребу вашег аутомобила ће вам рећи које услуге су му потребне и када. Што је ваш аутомобил старији, то ће му требати више посла.

Модерним аутомобилима је потребно мање одржавања него икад, захваљујући повећаној компјутеризацији и механичким побољшањима у дизајну мотора. Међутим, скоро сваки аутомобил редовно захтева следеће основне услуге:

Услуга

Када то урадити*

Процењени трошкови*

Замена уља и филтера

Сваких 5.000 до 7.000 миља

20-100 долара

Ротација гума

Сваких 3.000 до 7.000 миља

20-50 долара

Вишеструка инспекција

Препоручује се при свакој посети

Варира

*Трошкови и време су засновани на проценама веб сајтова и стручњака за аутомобиле.

Промена уља

Стандардни савет је био да мењате уље свака три месеца или 3000 миља. Већина данашњих аутомобила може прећи много даље - често између 5.000 и 7.500 миља, а понекад и до 10.000 миља - пре него што им је потребна замена уља. Погледајте упутство за употребу вашег аутомобила за препоруку произвођача. Нека новија возила имају системе за праћење уља који вас упозоравају када је време да промените уље.

Ротације гума

Пошто предњи део аутомобила често носи већу тежину, ротирање гума спречава неравномерно хабање и продужава њихов живот. Већина стручњака за аутомобиле слаже се да је добро правило да ротирате гуме при свакој промени уља, али у вашем приручнику ће бити препорука произвођача аутомобила.

Вишеструке инспекције

Они се разликују и по обиму и по цени, у зависности од вашег механичара; неки их нуде бесплатно. ААА саветује да проверите следеће када добијете замену уља: ниво течности, црева, ваздушни филтери, каишеви, батерија и дубина газећег слоја гума и притисак надувавања. Већина људи више воли да професионалац прегледа ове ствари, али неке можете и сами да проверите.

Замена истрошених делова

Многи аутомобилски делови данас „требају да трају и трају и трају, и обично не покваре осим ако нисте игнорисали нешто низводно“, каже Кристин Брокоф, директор комуникација за ЦарМД.цом, сајт који дијагностикује проблеме са аутомобилима.

Упркос томе, одређени делови се хабају од редовне вожње и вероватно ће морати да буду замењени док поседујете аутомобил. Неке додатне услуге можда ће затребати вашем аутомобилу укључују:

Услуга

Када то урадити*

Процењени трошкови*

Нове гуме

Варира

50-300 долара по гуми

Замена метлице брисача

Сваких 6-12 месеци

$7-$15

Замена ваздушног филтера мотора

Сваких 20.000-60.000 миља

$20-$75

Замена кочионих плочица

Сваких 30.000-50.000 миља

100-350 долара

*Трошкови и време су засновани на проценама веб сајтова и стручњака за аутомобиле.

Гуме

Удружење произвођача гуме наводи да није видело "научне или техничке податке" о животном веку гума, а у вашем приручнику за власнике обично се не каже тачно када да замените гуме. Али проверавајте их једном месечно на пукотине које указују на то да се гума осушила. Такође можете користити пени тест да проверите дубину газећег слоја.

Метлице брисача

Удружење произвођача гуме наводи да није видело "научне или техничке податке" о животном веку гума, а у вашем приручнику за власнике обично се не каже тачно када да замените гуме. Али проверавајте их једном месечно на пукотине које указују на то да се гума осушила. Такође можете користити пени тест да проверите дубину газећег слоја.

Филтер за ваздух мотора

Ово спречава прљавштину и крхотине да уђу у ваш мотор, док омогућава да уђе чист ваздух. Замена се препоручује на 20.000 до 60.000 миља, у зависности од ваше марке и модела, каже Брандон Андерсон, АСЕ сертификовани техничар и саветник за аутомобилске делове и сервис за ЦарДасх, консијержа сервиса за поправку аутомобила. Филтер мотора се понекад меша са филтером за ваздух у кабини, који филтрира ваздух из система грејања, вентилације и климатизације. Филтер кабине неће утицати на ваш мотор, али може побољшати вашу удобност да га мењате на сваких 12.000 до 15.000 миља.

Кочионе плочице

Хабање кочница варира у зависности од вашег стила вожње и терена, али ће плочице вероватно морати да се замене након 50.000 миља - или чак ближе 30.000 миља, каже Дан Едмундс, директор тестирања возила за аутомобилску локацију Едмундс.цом.

Упознајте се са потребама вашег аутомобила

Да бисте сазнали тачно какво је одржавање потребно вашем аутомобилу, погледајте распоред одржавања у вашем приручнику за власнике. На пример, Тоиота Цоролла из 2010. године треба следеће услуге на 30.000 миља или 36 месеци:

  • Замените моторно уље и филтер уља

  • Ротирајте гуме

  • Проверите уградњу возачеве патоснице

  • Прегледајте и подесите све нивое течности

  • Замените филтер за ваздух у кабини

  • Замените филтер за ваздух мотора

» ВИШЕ: Погледајте цене замене уља и уобичајене препродаје које треба избегавати

Потребе за одржавањем вашег аутомобила такође зависе од тога како га возите. Требаће вам више одржавања ако често мирујете, вучете тешке терете или возите по веома хладном или топлом времену. Међутим, велика већина возача може да прати уобичајени фабрички распоред, каже Дан Едмундс, директор тестирања возила за аутомобилску локацију Едмундс.цом.

Познавање распореда сервиса вашег аутомобила је такође кључно за руковање додатним распродајама вашег механичара, као што је испирање аутоматског мењача.

Ако механичар предложи рад ван редовног одржавања, можете да кажете „Само желим да се држим свог распореда за сада“ – то јест, осим ако не сумњате да је вашем аутомобилу потребна поправка, можда због звецкања или чека лампица мотора.

Када аутомобил пређе 100.000 миља, биће потребно више одржавања, а трошкови ће расти. Међутим, Броцофф каже, возила сада трају толико дуго, да трају неке од својих делова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here