Колико треба да платим својим запосленима? Свеобухватан водич

Као власник малог предузећа, једна од ваших највећих финансијских одлука укључује постављање питања: „Колико треба да платим својим запосленима?" То је питање са којим се већина власника малих предузећа бори, посебно оних који немају наменски одељење за људске ресурсе или који запошљавају први пут. Али шта платити запосленима је важно питање јер према недавној студији Глассдоор-а, 67% оних који траже посао сматра да је плата главни фактор у разматрању да ли да се запосле или не.

Желите да запослите и задржите врхунске таленте, али такође морате да креирате пословни буџет који омогућава вашем предузећу да оствари профит и расте. Дакле, утврђивање колико да платите својим запосленима може бити балансирање. Ево свега што треба да узмете у обзир како бисте на одговарајући начин плаћали запослене док сте у оквиру свог оперативног буџета.

Одлучите свој буџет за укупне плате запослених

Пре него што одлучите шта ћете платити једном запосленом, размислите о томе колико желите да потрошите на плате свих својих запослених. Другим речима, одредите који проценат прихода вашег предузећа треба да иде на плате ваших запослених. Имајте на уму да је ово вероватно ваш највећи пословни трошак. Али креирање овог буџета ће вам помоћи да будете сигурни да ћете имати средства да платите својим запосленима, понудите повишице и запослите ако желите да.

Процене за проценат вашег пословног прихода који треба да потрошите на плате запослених веома се разликују, посебно у зависности од ваше делатности. Проценат прихода који ресторан троши на плату вероватно ће бити веома различит од процента прихода које рачуноводствена фирма троши на плате. Друге ствари попут старости и радног стажа ваших запослених такође могу утицати на износ буџета.

Када креирате буџет за исплату плата вашим запосленима, такође треба да узмете у обзир порезе, бенефиције, прековремени рад, плаћено слободно време и све накнаде које очекујете да ћете морати да платите запосленима. Сви ови трошкови заједно треба да буду део вашег буџета. Као такво, све то може да буде од око 40% до 80% вашег пословног прихода.

Додатне бенефиције које нудите ће такође повећати овај буџет, али су изузетно важне, пружање добрих додатних бенефиција је једнако важно као и исплата поштене плате. Истраживање Рандстад-а је открило да је 55% запослених напустило посао јер су пронашли боље бенефиције на другом месту. Пореска управа дефинише додатне бенефиције као “облик плате (укључујући имовину, услуге, готовину или готовински еквивалент) поред наведене плате за обављање услуга.” Ово може укључивати било шта, од социјалног осигурања и компензације радника до здравственог осигурања и плаћеног слободног времена.

Иако је лако замислити плату као трошак запослења, од суштинског је значаја да узмете у обзир трошкове пружања додатних бенефиција када покушавате да одредите колико ћете платити својим запосленима – да не бисте на крају платили више него за шта сте планирали. Ако нудите бенефиције запосленима као што су здравствено осигурање, животно осигурање или пензиони план, узмите у обзир трошкове пружања ових бенефиција. Њихов трошак може бити једнак 20% или 30% плате или надница запосленог.

Све време знајте да су ваши запослени и даље инвестиција за ваш посао. Дакле, као и са сваким новцем који улажете у посао, размислите о повраћају улагања који ћете добити од запошљавања одређеног запосленог. Ево још неколико ствари које треба узети у обзир:

  • Колико вам тај запослени може уштедети времена и колико вам то вреди?

  • Ако се овај запослени ангажује за вишу улогу, може ли повећати повраћај улагања других запослених?

  • Можете ли приуштити да овом запосленом дате повишицу ако и када то затраже?

  • Колики је трошак ангажовања овог запосленог, како у новцу тако иу времену?

Одређивање појединачних плата запослених

Када добијете укупан буџет за све плате и бенефиције запослених, можете почети да гледате колико бисте посебно платили једном запосленом. Већина бенефиција ће вас коштати исто без обзира на запосленог или његову позицију, али плата је оно што ће много више варирати. Ево неких ствари које треба узети у обзир да бисте одредили плату запосленог.

Врста посла

Прва ствар коју морате да урадите када одлучујете шта да платите својим запосленима је да напишете тачан опис посла. Овај опис треба да садржи основне дужности посла, потребне вештине и ниво потребног искуства. Желите да опис посла буде довољно детаљан да кандидати могу да разумеју за шта се пријављују, али такође треба да буде довољно генерички да се може упоредити са сличним послом у вашој индустрији.

Имајте на уму да називи послова можда нису довољно специфични да би се одредио распон плата јер улоге могу имати различите функције од једне компаније до друге. Писање описа посла ће вам помоћи да будете сигурни да упоређујете јабуке са јабукама када истражујете просечну плату.

Просечна плата

Следећи фактор који треба узети у обзир када покушавате да схватите шта да платите запосленима је просечна плата за упоредиве улоге у вашој индустрији. Постоји неколико различитих метода које можете користити да бисте сазнали ове информације. Први је да се изврши интернет истраживање. Биро за статистику рада има страницу на којој детаљно наводе просечне плате за различите индустрије и различите регионе. Веб локације попут ПаиСцале, Глассдоор, Салари.цом и ЛинкедИн такође објављују извештаје о подацима о платама. Такође препоручујемо да користите кључне речи из описа посла како бисте били што конкретнији. На пример, сазнајте колика је стопа за кључне вештине као што су књиговодство или истраживање података.

Такође морате да узмете у обзир географску локацију вашег посла да бисте добили тачну представу о томе шта плаћате запосленима. Просечна плата за исти посао може да варира у зависности од трошкова живота на одређеним локацијама или од тога да ли има премало или превише квалификованих запослених у тој области. Препоручујемо помоћ других предузећа и фирми за запошљавање у вашој области да бисте боље разумели локално тржиште за улогу за коју запошљавате.

Док истражујете просечну плату, потражите ниске, просечне и високе плате за посао и креирајте распон плата у којем се осећате пријатно. Ово вам даје флексибилност да кандидатима са више искуства или вештина понудите веће плате — ако утврдите да су вредни улагања.

» ВИШЕ: НердВаллет-ов најбољи софтвер за обрачун плата за мала предузећа

Очекивања кандидата за плаћање

Наравно, кандидат ће такође доћи за сто са очекивањем колико треба да им платите. Због тога је важно ући у преговоре о платама имајући на уму распон. За кандидата који испуњава основне квалификације улоге, можда ћете желети да им понудите плату у нижем до средњем опсегу просечне плате за посао. Али за кандидата који превазилази очекивања, можете покушати да их намамите нудећи плату у већем распону.

Имајте на уму да када преговарате о плати, желите да имате на уму какав би био ваш РОИ. Ако висококвалификованом кандидату понудите плату већег опсега, да ли мислите да ће дати довољно вредности да ваше улагање у њих буде исплативо? Ово је често једно од најтежих питања на које треба одговорити када одлучите колико ћете платити својим запосленима, а оно наглашава важност да урадите свој домаћи задатак пре него што дате понуду.

Закони о плаћању запослених

Очигледно је да ће бити много фактора које треба узети у обзир када бирате колико ћете платити својим запосленима. Најважнији параметри које треба да пратите биће правни параметри.

Изузети вс. запослени без изузећа

Када размишљате о томе колико да платите својим запосленима, такође помаже да знате разлику између ослобођених и неослобођених запослених. Закон о праведним стандардима рада, савезни закон који регулише политику запошљавања, препознаје две врсте запослених. Ослобођени запослени не подлежу законима о минималној плати или платама за прековремени рад; мора им се исплатити плата — одређени износ плате без обзира колико или неколико сати раде.

Запослени који нису изузети имају право на минималну зараду и плату за прековремени рад. Обично се плаћају по сату, али некима се исплаћују плате. За више информација о томе како да утврдите да ли је запослени изузет или не, погледајте ову информативну листу Министарства рада.

Уопштено говорећи, ФЛСА препознаје три главне категорије ослобођених радника: административне, професионалне и извршне. Ове три категорије су сврсисходно широке. Већина других категорија запослених може се сматрати неослобођеним, иако нису све.

» ВИШЕ: Најбоље апликације за мала предузећа НердВаллет-а

Закони о раду

Изузети вс. без изузетака је само један део закона о раду који послодавци морају да поштују када одређују колико да плате запосленима. ФЛСА такође поставља специфичне стандарде минималне плате и прековремених које треба да узмете у обзир. Многе државе такође одређују сопствене минималне плате — а запослени имају право на вишу од две минималне зараде. Њујорк, на пример, тренутно има минималну плату од 11 долара.80, док Флорида има минималну плату од 8 долара.46. Федерална минимална плата је 7 долара.25 на сат, што значи да ниједна држава не може платити мање од 7 долара.25 за посао са минималном платом. Веб страница Министарства рада има више информација о законима о минималној плати у свакој држави:

  • За запослене који нису изузети, плаћа се прековремени рад у најмање један и по пута већи од редовне плате након 40 сати рада у једној радној недељи. Одељење за плате и радно време Министарства рада има алате које можете да користите за израчунавање радних сати и прековременог рада. (Неке државе, посебно Калифорнија, захтевају прековремени рад да би започели више од осам сати рада дневно).

  • Ако желите да плаћате запосленима, као што су запослени који праве занатске предмете или одећу, на основу пореза, можете то да урадите све док је цена по комаду најмање једнака минималној сатници (и прековремено, ако запослени раде више од 40 сати по радној недељи).

  • Ако ваши запослени редовно прикупљају више од 30 долара месечно у виду напојница, као што су бармени, конобарице или фризери, можете да рачунате напојнице као део њихове плате, али морате да платите плату од најмање 2 долара.13 на сат и испуните неке друге услове да бисте добили напојницу. (Погледајте овај информациони лист за више информација.)

Надокнада

Неке државе, попут Калифорније и Илиноиса, предвиђају да ви као послодавац морате да надокнадите запосленима трошкове рада. Нису све државе то захтевале, али све више и више доноси законе који захтевају од послодаваца да својим запосленима враћају трошкове везане за посао, размишљају о храни док путују или километражи за запослене који морају да користе лични аутомобил за посао.

За километражу, стандардна плаћа ИРС је 0 УСД.58 по миљи за пређене миље за посао; ово је да покрије гас и хабање на возилу запосленог. Стопа варира за неке друге индустрије, и иако закон не захтева надокнаду овог новца, то је стандардна пракса у пословању, заједно са другим надокнадама.

Овај чланак се првобитно појавио на ЈустБусинесс-у, подружници НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here