Како се кретати кроз преокрете куповине у школи ове године

За родитеље повратак у школу значи повратак потрошњи: НердВаллет је недавно открио да, упркос пандемији, око половина родитеља који планирају да се врате у школу ове године очекују да ће потрошити отприлике исто колико би иначе, при чему више те потрошње иде на одећу него 2020.

Пандемија је додала нове артикле на листе за куповину. Све више школа тражи од ученика да понесу своје флаше за воду, а у неким случајевима и веће количине предмета као што су оловке и бојице док наставници покушавају да попуне учионице, каже Чарлс Филд, извршни директор ТеацхерЛистс-а, који објављује близу 2 милиона спискова набавке које обезбеђују школе. Такође је теже пронаћи попусте на артикле за повратак у школу ове године, каже он, због изазова у ланцу снабдевања. „Како трговцима на мало понестане залиха, мање је вероватно да ће давати супер ниске цене, посебно за ствари произведене у иностранству“, каже он.

Упркос тим изазовима, постоје начини да се трошкови држе под контролом. Питали смо родитеље и васпитаче за њихове најбоље стратегије.

Пре куповине направите инвентар

С обзиром да је толико ученика било у виртуелној или хибридној школи током пандемије, Недра МцДаниел, мама двоје деце и оснивач блога Адвентуре Мом, предлаже да прочешљате оно што тренутно имате, како за школски прибор тако и за одећу. Деца су можда прерасла неку школску одећу, али не и другу, а ви желите те детаље пре него што кренете у продавнице. „Иначе ћете на крају купити ствари које вам заиста нису потребне“, каже Мекданијел. „Вратио сам се и видео да имамо потпуно нове маказе од прошле године.”

Она такође предлаже да сачекамо куповину јесење и зимске одеће. Вероватно ће бити у продаји касније током сезоне - а деца су можда до тада ионако порасла. „Не морате журити и добити све одједном“, каже она. Фармерке, на пример, имају тенденцију да буду у продаји у октобру. Држите листу онога што вам је потребно и величина на свом телефону како бисте могли да искористите понуде када их пронађете, саветује Мекданијел.

Набавите залихе када видите попусте

Због притиска пандемије на ланац снабдевања, Филд каже да трговцима на мало понестаје стандардних ствари које би деци могле бити потребне, као што су регистратори, ранчеви и свеске. „Купујте рано ове године“, саветује он, а ако видите снижења, немојте чекати да их искористите, јер би производи могли ускоро да нестану или ће се поново набавити по вишим ценама. Такође је приметио да је продаја у школама почела раније ове године, можда као резултат Амазон Приме Даи-а у јуну.

Алиса Дејвис, родитељ и учитељица првог разреда у Индијанаполису, каже да проналази договоре тако што купује на велико ствари као што су лепак, папир и оловке, а затим их полако троши током школске године. „Никад не знате када ћете имати пројекте на којима треба да радите код куће, тако да је згодно имати. Можете купити на велико, а затим га распоредити у наредних годину или две“, каже она.

Дејвис, која такође дели савете на својој веб страници, теацхермомлифеблог.цом, каже да не морате да чекате док не добијете листе залиха. Она купује када види попусте: „Можете предвидети неке ствари које ће му требати или желети, па пазите на распродаје“, предлаже она. Неке продавнице такође нуде артикле у пакету са попустом, али понекад садрже додатне артикле који вам нису потребни. Слично томе, школе понекад нуде пакет залиха за родитеље за куповину, али можда ћете моћи да платите мање куповином распродаје.

Проверите своју локалну продавницу

Дејвис каже да је недавно нашла велику распродају у локалним продавницама. „Они добијају своје школске потрепштине и онда желе да направе места за јесењи декор“, каже она, додајући да продавнице прехрамбених производа често имају програме лојалности који дају додатне попусте. Неке кредитне картице са повратом готовине такође нуде продавнице прехрамбених производа као бонус категорију, што може додатно да уштеди.

Размислите о куповини појединачних артикала у продавници

Уз онлајн куповину, лако је упоредити цене и брзо додати артикле са листе школског прибора. Али на тај начин, истиче Фиелд, можда нећете моћи да купите само један или два лепка, на пример; можда ћете морати да купите пакет са неколико. Тај приступ би могао да функционише ако купујете за више деце, али ако желите само један лепак, онда ћете вероватно пронаћи боље понуде када купујете лично.

Затражите помоћ ако вам је потребна

Неке ставке на листи школског прибора можда неће бити неопходне или можда неће бити потребне до касније у школској години. Дејвис предлаже да замолите учитеља вашег детета да вам помогне да одредите шта им је заиста потребно за први дан и шта можете да сачекате да купите. „Постоје неке ствари које сам сакрио у ормар или остатке које бих могао поделити студентима. Наставници вам могу помоћи у тријажи ако сте у гужви“, каже она.

Она додаје да би наставници можда могли да вас упуте ка друштвеним организацијама које угошћују погоне за снабдевање ако вам затреба додатна помоћ.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here