Како преговарати о нижој стопи кредитне картице

Ако имате стање на кредитној картици из месеца у месец, онда ћете желети да минимизирате износ камате коју плаћате тако што ћете се побринути да каматна стопа на кредитној картици буде што нижа. Понекад је најлакши начин да то урадите само да позовете и преговарате о нижој цени.

Да бисте повећали своје шансе за успех, размотрите следеће пет корака:

Схватите шта можете приуштити да платите

Први корак је да направите буџет тако да знате колико желите да потрошите у свакој категорији сваког месеца, укључујући отплате дуга. Буџет 50/30/20 је добро место за почетак: препоручује да 50% прихода након опорезивања ставите на потребе, попут становања, 30% на жеље, попут ресторана, и 20% на штедњу и отплату дуга. То ће вам дати представу о томе колико можете разумно приуштити да уложите у отплату кредитне картице сваког месеца.

Када добијете тај број, можете схватити колико ваша каматна стопа треба да падне да би ваше плаћање било приступачно. Користите калкулатор камате на кредитној картици да одредите каматну стопу која би вам омогућила да плаћате сваког месеца у оквиру свог буџета.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље кредитне картице за пренос стања

Обратите се компанији за издавање кредитне картице

Сада је време да се обратите компанији која издаје вашу кредитну картицу. Без обзира да ли више волите телефон, е-пошту или ћаскање, ово је ваша шанса да се залажете за нижу каматну стопу.

Нема ништа лоше у томе да будете искрени и да кажете банци да имате проблема. Можете објаснити да желите да извршите своје уплате, али да ако каматна стопа не буде смањена, вероватно ћете изостати. Ако имате дугу везу и добре резултате са банком, већа је вероватноћа да ће одобрити ваш захтев. За банку је скупо и да клијенти не испуњавају обавезе, тако да ће представник корисничке службе можда бити вољан да ради са вама.

» ВИШЕ: Како отплатити дуг

Будите упорни

Преговарање о нижој каматној стопи може трајати више од једног телефонског позива или ћете можда морати да тражите супервизора да се придружи позиву. Ако не добијете добар одговор при првом покушају, покушајте да поново позовете неког другог дана или покушајте са другим методом комуникације, као што је функција ћаскања на веб локацији или у мобилној апликацији уместо е-поште. А ако успете да добијете нижу камату, захвалите се представнику и обавезно потврдите промену у писаној форми.

Пратите и останите на правом путу

Након неколико месеци вашег новог распореда плаћања, поново се пријавите са својим буџетом. Уверите се да нова месечна уплата ради за вас или размислите о поновном покретању процеса и поново затражите нижу стопу. А у међувремену, будите сигурни да пратите остале трошкове у свом буџету како бисте смањили шансе да поново нагомилате дугове на кредитној картици.

Размотрите све своје опције

Иако је преговарање о нижој каматној стопи на вашу тренутну кредитну картицу добра стратегија, није једина. И, можда неће бити успешно.

Друга опција је да се пријавите за нову картицу, посебно кредитну картицу са ниском каматом или 0% Интро АПР, и да пренесете своје стање на ту картицу. Наравно, увек се поставља питање да ли ћете добити одобрење за нову картицу. Такође, ако се стопа на картици повећа након уводног периода, и даље ћете се суочити са истим проблемом: како добити нижу стопу на вашој тренутној картици.

Ако не можете да извршите своје уплате и постоји опасност од неизвршења обавеза, можда је време да предузмете хитнији корак. Агенције за кредитно саветовање могу понудити бесплатне савете о новцу, без обзира на вашу финансијску ситуацију, и помоћи да вас усмере у правом смеру.

» ВИШЕ: Шта треба да урадите ако не можете да извршите плаћање кредитном картицом?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here