Колико често можете поднети стечај?

Суочавање са огромним дугом или фискалном хитном ситуацијом може се десити више пута у вашем животу. Када се суочите са таквим тешким временима, банкрот може бити најбољи лек.

Иако не постоји ограничење колико пута можете поднети банкрот, постоје ограничења колико често можете поднети захтев. Ако сте имали отпуштене дугове у стечају, постоји период чекања који се заснива на томе када сте поднели претходни стечај.

Штреберски савет: Суд „одбацује“ ваш случај када сте испунили услове банкрота. Ослобађа вас обавезе да отплатите дугове укључене у ваш банкрот и штити вас од наплате поверилаца.

Ако размишљате о поновном подношењу, прво одговорите на ова питања:

  • Да ли се ваш последњи банкрот завршио отпуштањем?

  • Који је био датум пријаве за тај стечај?

  • Да ли сте поднели Поглавље 7 или Поглавље 13 и које сада желите да поднесете?

Ево неколико сценарија за отпуштене стечајеве и колико дуго ћете морати да чекате да поново поднесете документ.

Подношење поглавља 7 након отпуштања из поглавља 7: 8 година

Ако сте имали Поглавље 7 које је довело до отплате ваших дугова, морате сачекати најмање осам година од датума када сте га поднели пре него што поново поднесете банкрот по Поглављу 7.

Док је Поглавље 7 обично најбржи облик отписа дуга, период од осам година за поновно пријављивање је најдуже време чекања између случајева.

Подношење поглавља 13 након отпуштања из поглавља 13: 2 године

Ако сте имали отпуст из стечајног поступка из поглавља 13 и желите да поново поднесете захтев, морате сачекати две године од претходног датума подношења.

Иако је ово најкраће дозвољено време између било које две пријаве, то је уједно и најређи редослед јер реструктурирање из поглавља 13 обично траје три или пет година да се отплати. Али Поглавље 13 понекад може бити отпуштено раније због додатних екстремних потешкоћа.

Подношење поглавља 7 након отпуштања из поглавља 13: 6 година

Након отпуштања из поглавља 13, стандардно време чекања пре него што можете поднети Поглавље 7 је шест година од претходног датума подношења.

Шестогодишњег чекања можете одустати ако сте у потпуности платили своје необезбеђене дугове у свом првобитном случају из поглавља 13 или ако сте платили најмање 70%, ваш план је направљен у доброј намери и дали сте све од себе да отплатите.

Подношење поглавља 13 након отпуштања из поглавља 7: 4 године

Након отпуштања из Поглавља 7, морате сачекати најмање четири године од датума његовог подношења да бисте могли да отворите други случај.

Можда ћете моћи да избегнете четворогодишње чекање и одмах поднесете Поглавље 13 уз упозорење да ваше ново Поглавље 13 не може бити отпуштено. Можда бисте желели да ово урадите да бисте поставили план плаћања за дуг који нисте могли да избришете у свом поглављу 7. Када следите Поглавље 7 са 13 да бисте решили преостале дугове према плану плаћања, понекад се назива „Поглавље 20.”

Шта ако мој претходни случај није отпуштен?

Понекад стечајни суд одбаци или оконча предмет без разрешења. То би се могло десити ако се не појавите на суду, игноришете судски налог или добровољно одбаците свој случај јер је поверилац поднео захтев за наставак наплате. Ако је ваш случај одбачен, морате да сачекате 180 дана да га поново покренете. Имајте на уму да вам накнадни поднесци можда неће донети аутоматски прекид наплате, повраћаја и одузимања имовине. Дакле, можда нисте толико заштићени од поверилаца који траже исплату.

У другим случајевима, судови могу ускратити отплату ваших дугова у случају стечаја. Разлози за одбијање укључују недостављање докумената, скривање имовине или кривоклетство.

Гледајте како се ваши дугови смањују. Пријавите се за налог да бисте повезали своје картице, кредите и рачуне да бисте управљали њима на једном месту. Хајде да урадимо ово

Добијте помоћ која вам је потребна

Процес стечаја може бити застрашујући. Унајмљивање квалификованог стечајног адвоката који ће вас водити кроз то се генерално препоручује како бисте осигурали успешно подношење. Грешка са обрасцима или превиђање рока може довести до одбацивања вашег случаја, успоравајући ваш напредак.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here