Како отворити Ротх ИРА

Ротх ИРА је прави поклон за штедише у пензији: плаћате порезе на своје доприносе унапред, пуштате тај инвестициони комплекс, а онда су ваша повлачења у пензији ослобођена пореза.

Ево водича корак по корак како да отворите Ротх ИРА:

  1. Откријте да ли сте квалификовани

  2. Одлучите који сте тип инвеститора

  3. Изаберите провајдера и отворите свој Ротх ИРА

  4. Изаберите своје инвестиције

1. Откријте да ли сте квалификовани

Ротх ИРА имају ограничења прихода, која могу смањити или елиминисати вашу способност да допринесете Ротх-у. Ограничење доприноса за 2021. годину је до 6.000 долара (7.000 долара ако имате 50 или више година) за модификоване прилагођене бруто приходе испод 140.000 долара (појединачни подносиоци захтева) или 208.000 долара (заједничка пријава у браку). Ако ваш приход премашује те границе, бацкдоор Ротх ИРА стратегија вам омогућава да отворите Ротх претварањем новца из традиционалне ИРА.

2. Одлучите који сте тип инвеститора

Квалификован? Сјајно. Сада размотрите своје преференције улагања.

  • Ако сте „уради сам“ инвеститор, изаберите брокерску кућу. Можете отворити Ротх ИРА код онлине брокера, а затим одабрати сопствене инвестиције. Ово може бити једноставније него што мислите - можете изградити разнолик портфолио са само три или четири заједничка фонда. Када упоређујете брокере, погледајте трговинске провизије и инвестиционе накнаде (који се називају и коефицијенти трошкова).

  • Ако сте инвеститор „управљајте за мене“, изаберите робо-саветника. Ако бисте радије да неко изабере инвестициони портфолио за вас, можете отворити свој Ротх ИРА код робо-саветника. Робо-савјетници су онлајн услуге које за вас граде и одржавају разнолик портфолио. Плаћате малу накнаду за услугу, али њихове накнаде су генерално далеко ниже од људског финансијског саветника.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

0%

Накнада за управљање

Накнаде

$0

Накнаде

0.25%

Накнада за управљање

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

бесплатно

саветовање о каријери плус попусти на кредит са квалификованим депозитом

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

До 1 године

бесплатног управљања са квалификованим депозитом

3. Изаберите провајдера и отворите свој Ротх ИРА

Следећи корак у томе како да отворите Ротх ИРА је да пронађете дом за свој налог.

Проналажење најбољих Ротх ИРА брокера као „уради сам“ инвеститор

За људе који желе да изаберу сопствене инвестиције, отварање Ротх ИРА код онлајн брокера има много смисла. Код најбољих брокера, наћи ћете велику листу јефтиних инвестиција које можете изабрати, укључујући индексне заједничке фондове и фондове којима се тргује на берзи. Најбољи брокери такође нуде опсежне алате за планирање пензионисања, робусну корисничку услугу и разумне минималне рачуне и накнаде. И одржавате потпуну контролу над начином на који се ваша пензиона средства улажу.

Проналажење најбољих Ротх ИРА робо-савјетника као инвеститора „управљај то за мене“

За људе који желе да инвестирају за пензију, али не желе да брину о управљању својим портфељем током времена, робо-саветник је лак избор. Генерално, робо-саветници унајмљују професионалце за инвестиције да развију прегршт портфеља намењених различитим типовима инвеститора. Неки роботи нуде портфеље који варирају у зависности од количине ризика, са „агресивним“ за људе који желе висок проценат свог портфеља у акцијама и „конзервативним“ за људе који траже мање променљив инвестициони рачун.

Као инвеститор, све што треба да урадите је да отворите свој Ротх ИРА, повежете свој банковни рачун и пратите кораке које провајдер користи за изградњу вашег портфеља. Робо-саветник тада купује инвестиције за вас и управља рачуном током времена. Многи роботи такође нуде услуге које вам могу помоћи да максимизирате уштеду, као што су алати за постављање циљева како бисте своје финансије исправили и стратегије за смањење вашег пореског рачуна. (Робо-саветници су генерално регистровани инвестициони саветници, који раде по сличној структури као и људски инвестициони саветници.)

» Погледајте све наше најбоље изборе за најбоље Ротх ИРА налоге

4. Изаберите своје инвестиције

Последњи корак у учењу како да отворите Ротх ИРА је да одлучите где ћете уложити новац на рачун.

Ротх ИРА је рачун, а не инвестиција. Допринос је само први корак. Ако желите да изградите богатство током времена, морате уложити тај новац.

» Ротх ИРА калкулатор: Сазнајте колико би ваши доприноси могли да вреде када одете у пензију 

Ако сте инвеститор без руку, можете изабрати робо-саветника и он ће за вас изабрати разноврсни инвестициони портфолио.

Ако сте тип „уради сам“, можете сами да добијете ту диверсификацију за мање тако што ћете изградити портфолио од индексних заједничких фондова и ЕТФ-ова. Да бисте то урадили, желећете да одлучите колико свог новца ћете уложити у ризичније инвестиције, као што су фондови акција, и колико желите да задржите релативно безбедно, у фондове обвезница и готовину. Ова комбинација се зове ваша алокација средстава.

ИРА вам дају приступ великом броју инвестиционих опција. Када одлучите за своју алокацију, можете одабрати одређена средства да то испуните.

Ако се заглавите? Користите модел. Погледајте портфеље које користе робо-савјетници (често се приказују на њиховим веб локацијама), а затим их опонашајте, пазећи да их по потреби ребалансирате јер они то неће радити умјесто вас.

» Копајте дубље: Погледајте ове једноставне инвестиције за циљеве пензионисања

Је ли то?

То је то. Осим неколико разматрања:

  • Ако имате 401(к) који нуди одговарајуће доларе и не доприносите довољно да их све зарадите, прво треба да усмерите своју пензиону штедњу.

  • Постоје два главна типа ИРА: Ротх и традиционални. Традиционалне ИРА могу имати унапред пореске олакшице, али генерално препоручујемо Ротх за оне који се квалификују. Ево зашто: Правила о раном повлачењу су много флексибилнија са Ротхом, а има мање ограничења за пензионере. Осим тога, осим ако нисте изузетно дисциплиновани штедиша, завршићете са више новца након опорезивања у Ротх ИРА. Ево више о Ротх вс. традиционална ИРА.

  • Када схватите колико можете да допринесете, размислите о постављању аутоматских трансфера. Не само да избегавате гњаважу око покретања трансфера сваког месеца, већ и обезбеђујете да редовно штедите. (Такође, неки брокери се одричу свог почетног захтева за депозит ако пристанете на аутоматске трансфере сваког месеца.)

  • Будите сигурни да не доприносите превише. Ако доприносите више од годишњег лимита — 6.000 УСД у 2021. и 2022. (7.000 УСД ако имате 50 или више година) — може вас довести до казне пореске управе. Имајте на уму да је ограничење доприноса за све ваше ИРА налоге заједно — ако имате Ротх и традиционални, то ограничење је укупан износ за оба налога.

Имам још питања? Имамо одговоре

Где је најбоље место за отварање Ротх ИРА??

Многе брокерске куће нуде конкурентне Ротх ИРА. НердВаллетова анализа најбољих Ротх ИРА налога може помоћи да се идентификују добављачи који су у складу са вашим потребама.

Који је минимум за отварање Ротх ИРА?

Добра вест је да ИРС не захтева минимални износ за отварање Ротх ИРА. Иако постоји Ротх ИРА максимални износ доприноса, не постоји минимални износ, према правилима ИРС-а. Мање добра вест је да неки провајдери захтевају минимум рачуна да би почели да инвестирају, па ако имате само 50 долара или тако нешто, пронађите провајдера коме га не треба. Имајте на уму, такође, да многи заједнички фондови имају минимум од 1.000 долара или више, тако да ако имате мање од тога, можда ћете бити ограничени у инвестицијама које можете изабрати. Ипак, постоји много инвестиција које немају или имају низак минимум рачуна.

Колико кошта отварање Ротх ИРА?

Генерално, не морате да плаћате накнаду за отварање Ротх ИРА, али постоје неки трошкови. 1) Ово није накнада, али неки брокери и робо-саветници захтевају минимални износ за отварање налога, тако да ћете или морати да смислите ту цифру у доларима или да изаберете провајдера без или са ниским минимумом. 2) Ово такође није накнада, али ће вам требати довољно новца да купите било које инвестиције које желите у свој Ротх ИРА. Неки заједнички фондови имају минималну инвестицију од 1.000 долара или више (мада када једном извршите ту почетну инвестицију, генерално можете додати својој инвестицији са мањим износима - као што је, рецимо, 20 долара). Неке инвестиције уопште немају минимум. 3) Неки брокери наплаћују провизије за трговање када купујете или продајете инвестиције. 4) Ако инвестирате у заједничке фондове или ЕТФ-ове, платићете коефицијент трошкова и могуће друге накнаде. Добра вест је да многи популарни индексни заједнички фондови имају веома ниске накнаде - неки наплаћују 0.3% или мање.

Како могу сазнати више о Ротх ИРА правилима?

Погледајте нашу страницу Ротх ИРА правила, која пружа тренутне детаље о годишњим ограничењима доприноса, подобности прихода и правилима повлачења.

Шта ако нисам сигуран како да уложим своју Ротх ИРА?

Наш комплетан Ротх ИРА водич је дом за широк спектар чланака и алата, укључујући странице посвећене томе како да инвестирате у ваш ИРА и израчунавању потенцијалне вредности ваших Ротх доприноса на различитим нивоима поврата.

Могу ли да пренесем стари 401(к) у Ротх ИРА?

да. Премјештање ваших средстава са 401(к) код бившег послодавца у Ротх ИРА је прилично једноставан процес, а већина 401(к) и ИРА провајдера је добро опремљена да то ријеши. Свој новац од 401(к) бисте пребацили у традиционалну ИРА, а затим бисте претворили у Ротх. Имајте на уму да када премештате обичан 401(к) или ИРА новац у Ротх, углавном се порез на приход доспева у том тренутку. Можете научити како све то функционише у нашем водичу за превртање 401(к).

Колико уопште да уштедим за пензију?

Овде постоји много фактора које треба узети у обзир, укључујући ваш приход, жељену старосну доб за одлазак у пензију, месечне трошкове, здравствени статус и будуће нивое социјалног осигурања. Наш калкулатор за одлазак у пензију може вам помоћи да процените да ли штедите довољно да обезбедите удобно пензионисање.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here