Како платити МБА: Опције финансирања пословне школе

Најбољи начин да се плати МБА је бесплатан новац, као што су стипендије и помоћ послодавца. У идеалном случају, такође ћете имати новац одложен за пословну школу, или можете користити део своје плате ако добијате МБА скраћено радно време.

Али бесплатна помоћ, штедња и плате можда неће покрити трошкове МБА - посебно у високој школи. Рачун за такве програме може бити већи од 200.000 долара, према Поетс & Куантс, веб-сајту који покрива дипломске пословне школе.

Можете да узмете МБА студентске кредите да попуните празнину у школарини. Али пре него што позајмите, користите ове стратегије да платите пословну школу.

1. Пронађите МБА стипендије, стипендије и грантове

Стипендије, стипендије и грантови су помоћ коју не морате да враћате. Већину стипендија и грантова додељују саме пословне школе, иако су доступне приватне МБА стипендије предузећа или професионалних удружења.

За разлику од додипломских стипендија, које могу бити засноване на вашим финансијским потребама, МБА стипендије и грантови се обично додељују само на основу заслуга. Можете се квалификовати на основу критеријума као што су ГПА на основним студијама, ГМАТ резултат или било која професионална достигнућа која имате.

Пословна школа може аутоматски понудити ову помоћ по вашем пријему — МИТ Слоан Сцхоол оф Манагемент на Масачусетском институту за технологију у Кембриџу, Масачусетс, додељује преко 60 стипендија на овај начин, на пример. У другим школама ћете се можда морати посебно пријавити. Контактирајте канцеларију за финансијску помоћ пословне школе за детаље.

2. Користите помоћ послодавца за пословну школу

Новац који ваш послодавац обезбеђује или зарађујете радећи може вам помоћи да платите МБА. Ако већ имате посао, обратите се људским ресурсима да видите које предности образовања нуди компанија, као и њена правила за ту помоћ.

Спонзорство послодаваца

Неки послодавци — попут глобалне консултантске фирме Делоитте — платиће цео или део вашег МБА ако пристанете да се вратите у компанију на одређени број година након школовања. Али компаније које плаћају МБА су ретке: анкета Савета за пријем дипломираних менаџмента из 2017. показала је да мање од 10% редовних МБА студената очекује да ће добити спонзорство од послодавца.

Надокнада школарине

Чак и ако ваш послодавац неће спонзорисати ваш МБА, и даље вам може помоћи путем надокнаде школарине. Ови програми обично нуде до 5.250 долара за прихватљиве трошкове образовања, иако се износи разликују од послодавца. Пошто су ово програми надокнаде, морате унапред да покријете трошкове на различите начине - попут штедње или кредита.

Дипломирани асистент

Послови асистента могу обезбедити новац за школарину, као и месечну стипендију. Асистенти у пословним школама могу захтевати помоћ школском факултету у задацима као што су спровођење истраживања или оцењивање радова. Број асистената које школа нуди често је ограничен. И за разлику од савезног радног студија, асистентска места нису заснована на потребама – обично се запошљавају само студенти са високим успехом. Контактирајте канцеларију за запошљавање ваше школе за детаље.

3. Уштедите

Већина студената почиње МБА програме у касним 20-им годинама, након што су започеле каријере. То време рада вас је вероватно уверило да би стицање МБА вредело за вашу будућност. Такође, надамо се, било је када сте уштедели нешто своје плате да покријете трошкове диплома.

Идеалан буџет ставља најмање 20% вашег новца на отплату дуга и циљеве уштеде, као што је плаћање МБА. Ако нисте штедели посебно за пословну школу, не дирајте другу штедњу - на пример за хитне случајеве или пензионисање.

Можда нећете морати да платите казну за превремено повлачење ако користите ИРА или 401(к) да бисте платили МБА. Али на тај износ бисте морали да платите порез и имали бисте мање новца за пензију у будућности. Уместо тога, одлучите се за студентске кредите.

4. Узмите кредите за студенте пословне школе

МБА студенти могу покрити преостале трошкове савезним или приватним студентским кредитима. Федерални зајмови су најбољи ако планирате да радите за непрофитну организацију или нисте сигурни у своју каријеру.

Али ако сте већ запослени или вам неће требати приступ програмима отплате као што је Опрост зајам за јавне услуге, потражите кредит за приватну пословну школу. Ево зашто:

  • Федералне каматне стопе и накнаде су веће за студенте. Несубвенционисани савезни зајмови долазе са вишим каматним стопама за дипломиране студенте (5.28%) него студенти (3.73%). Каматне стопе на федералне дипломиране ПЛУС кредите су 6.28%. Ове стопе важе од 1. јула за школску 2021-22. Несубвенционисани кредити долазе са провизијом од отприлике 1%, али та накнада је четири пута већа за ПЛУС кредите. Већина приватних зајмодаваца не наплаћује накнаде за почетак.

  • Ваша радна историја је вероватно предност. Сви зајмопримци федералног кредита добијају исте каматне стопе. Приватни кредити одређују стопе на основу ваше финансијске ситуације. Ако сте радили неколико година пре него што сте добили МБА и стекли кредит, можете се квалификовати за нижу каматну стопу од савезних студентских кредита. Такође бисте могли да уштедите више тако што ћете се одлучити за променљиву стопу, ако планирате да брзо отплаћујете кредите или сте уверени да бисте могли да приуштите плаћања ако се та стопа повећа.

  • На све позајмице дипломираних студената обрачунавају се камате. Дипломирани студенти не испуњавају услове за федералне субвенционисане кредите. Влада плаћа камату на субвенционисане кредите у одређеним тренуцима, на пример када сте уписани у школу барем на пола радног времена. Пошто су за дипломиране студенте доступни само несубвенционисани зајмови, нећете добити потенцијалну уштеду на камати од савезних зајмова коју раде студенти.

Користите калкулатор студентског зајма да одредите колико ће вас кредити коштати да платите за МБА. Поређења ради, дипломци пословних школа дугују отприлике 66.000 долара за студенте МБА, укључујући зајмове за додипломске студије, према Националном центру за статистику образовања.

Ако одлучите да савезни зајмови имају смисла за вас сада, али се ваши планови мењају у будућности, можете рефинансирати МБА кредите након школе да бисте потенцијално уштедели новац.

» ВИШЕ: Упоредите кредите за дипломиране студенте

Често постављана питања Како да платим програм екецутиве МБА?

Екецутиве МБА програми су за искусне професионалце; просечан студент је на руководећој позицији скоро девет година, према Извршном савету МБА. Ови ученици раде са пуним радним временом док похађају школу на модуларни начин, као и сваког другог петка и суботе.

Спонзорство је вероватније за студенте извршних МБА - 40% очекује да ће добити ову врсту финансирања. Они који не добију спонзорство могу користити исте врсте помоћи доступне другим студентима МБА. Иако извршни МБА не прате традиционални распоред часова, они и даље испуњавају услове за упис на пола радног времена да би се квалификовали за савезне студентске зајмове.

Које опције финансирања имају међународни МБА студенти?

Међународни студенти могу користити многе од истих метода за плаћање МБА - осим савезне помоћи за студенте. Ово је доступно само У.С. грађани и подобни недржављани.

Међународни студенти МБА можда ће моћи да узму приватне студентске кредите, ако имају квалификованог супотписника или су сами успоставили кредитну историју. У супротном, мораће да потраже нишу зајмодавца који ради са међународним студентима.

» ВИШЕ: Најбољи студентски кредити за међународне студенте

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here