Како платити рачуне када не можете да платите своје рачуне

Прво, заштитите основне ствари

То укључује склониште, храну, топлоту, светла, превоз и све остало што вам је потребно да бисте могли да радите (као што су чување деце и телефонске услуге). Шта није битно? Све остало. Кредитни резултати се могу опоравити. За сада се фокусирајте на основе.

» ВИШЕ: Зашто ми је толико висок рачун за струју?

Можда ћете морати да се преселите ако не можете да приуштите место где живите. Међутим, постоји изузетак од овог правила. Ако не можете да приуштите плаћање хипотеке, можда ћете желети да останете на месту. Процес одузимања обично траје неколико месеци, што значи да можете бесплатно да останете у свом тренутном дому док покушавате да поправите остатак свог финансијског живота.

» ВИШЕ: Шта је рачун за комуналије?

Затим урадите тријажу на вашим рачунима

Користите горњи водич да видите колико дуго имате на свакој врсти рачуна пре него што почну последице. Практично свако прескочено плаћање вас некако боли. Али постоји велика разлика између пропуштања плаћања кредитном картицом и пропуштања једне за, рецимо, алиментацију.

Такође ћете пронаћи ресурсе, тамо где је то могуће, који би вам могли помоћи да пронађете мало простора за дисање.

Будите спремни за позиве

Док бацање неколико долара издаваоцима кредитних картица или агенцијама за наплату може привремено да их скине са леђа, такве исплате су на крају бесмислене ако на крају избришете своје дугове у стечају или уђете у план управљања дугом. Предлажемо да пре него касније посетите и непрофитног кредитног саветника и стечајног адвоката. Консултације су обично бесплатне.

Посетите веб локацију локатора Националне фондације за кредитно саветовање да пронађете саветника у вашој близини и научите како да пронађете правог адвоката за стечај.

Ако сте тужени, важно је да се појавите на суду – у супротном ће против вас бити изречена пресуда због изостанка која може довести до заплене плате и препада на ваш банковни рачун. Многе државе дозвољавају да будете ухапшени јер нисте одговорили на судски налог да се појавите у вези дуга.

Пратите своје категорије потрошње Погледајте колико сте потрошили на својим налозима, предстојеће рачуне и колико сте на правом путу да уштедите. ПОЧНИ ПРАЋЕЊЕ

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here