Како платити дипломску школу: 5 стратегија за студенте

Добијање напредне или професионалне дипломе може бити пуно изазова. Један од најтежих долази пре него што уопште пођете на час: смишљање како да платите постдипломску школу.

Можете финансирати своје образовање кредитима за дипломиране студенте. Али пре него што преузмете дуг, користите ове стратегије да смањите или елиминишете колико вам је потребно да позајмите.

1. Зарадите стипендије, стипендије и грантове

Стипендије, стипендије и грантови су најбољи начини за плаћање постдипломских студија јер их обично не отплаћујете. Међутим, морате да зарадите ову финансијску помоћ - за постдипломске школе, бесплатни новац се обично заснива на академским заслугама, а не на финансијским потребама.

Универзитети могу понудити стипендије како би вас навели да одаберете њихове програме, или се можете пријавити код приватне организације или савезне владе за „преносну“ стипендију. На пример, Министарство одбране нуди трогодишњу стипендију за одабране студенте науке и инжењерства која покрива школарину и накнаде у школи по избору примаоца.

Потражите стипендије на веб страницама владиних агенција или професионалних организација, као што је Америчко историјско удружење, или користите претраживач за стипендије као што је ПроФеллов.

Док су стипендије врста бесплатне помоћи која је најближа постдипломским школама, доступне су и традиционалне стипендије. Они ће вероватно бити везани за вашу специфичну диплому - на пример, стипендије за правни факултет или стипендије за фармацију.

2. Искористите део своје плате

Када прегледате финансијску помоћ за дипломце, може бити лако побркати стипендије и асистенте. И једно и друго вам омогућава да зарадите новац радећи у својој школи, али асистентска места су више као савезна радна студија.

Дипломски асистенти су обично наставни и истраживачки послови за које ће вам бити исплаћена плата или стипендија. Дипломирани асистенти зарађују у просеку 36.390 долара годишње, према последњим подацима Бироа за статистику рада.

У идеалном случају, можете искористити нешто од тог новца да платите матуру. Практично, то може бити тешко, посебно ако је та стипендија ваш цео приход. Рад са стране може помоћи у покривању ваших животних трошкова - само се уверите да можете да уравнотежите тај посао са својим другим обавезама.

3. Потражите помоћ од свог послодавца

Многи дипломирани студенти се не упишу одмах након што стекну диплому. Ако већ радите, погледајте да ли ваш послодавац нуди помоћ у школарини.

Послодавци могу да обезбеде до 5.250 долара неопорезиво годишње да помогну око трошкова факултета. Неки ће можда одлучити да плате више. На пример, глобална консултантска фирма Делоитте нуди пуну надокнаду школарине како би помогла у плаћању пословне школе. Школарина са попустом може бити доступна и ако ви или члан породице који испуњава услове радите на универзитету.

Ако користите помоћ послодавца за плаћање постдипломских студија, питајте свој тим за људске ресурсе о свим условима повезаним са финансирањем. На пример, можда ћете морати да пристанете да останете у компанији одређено време након стицања дипломе.

Да бисте користили помоћ послодавца, вероватно ћете морати да се упишете на пола радног времена док наставите да радите. Према извештају Саллие Мае за 2017. 43 процента дипломираних студената уписује се на пола радног времена. Размислите о томе како ће се продужени временски оквир ускладити са вашим дугорочним циљевима у каријери.

4. Планирајте унапред да платите постдипломске студије

Ако већ прикупљате плату, одложите новац за постдипломске студије као део вашег укупног плана штедње. Прво дајте приоритет дугорочним финансијским циљевима, као што је изградња фонда за хитне случајеве, а затим штедња за пензију пре него што додате у фонд за дипломске школе.

Ако сте још додипломски, али знате да је напредни степен у вашој будућности, сазнајте колико можете очекивати да платите за постдипломске студије.

На пример, просечан дуг дипломираних студената био је 71.000 долара у 2015-16, према најновијим подацима Националног центра за статистику образовања. Али специфичне стручне дипломе могу бити много скупље - просечан дуг ветеринара је 183.014 долара, на пример.

Ограничавањем позајмљивања на додипломским студијама или других трошкова, можете задржати свој укупан дуг за своје образовање под контролом када отплатите.

5. Покријте све преостале празнине кредитима

Када исцрпите претходне опције, можете се обратити савезним или приватним студентским кредитима да бисте платили постдипломске студије. Савезни студентски кредити ће бити најбољи за већину студената; ти зајмови нуде погодности као што су планови отплате засновани на приходима и програми опроста кредита који недостају приватним опцијама.

Можете узети до 20.500 долара годишње у несубвенционисаним савезним зајмовима; субвенционисани кредити за постдипломске школе нису доступни. Ако то није довољно да покријете преостале трошкове дипломског школовања, можете подићи своје трошкове похађања (минус друге примљене помоћи) у савезним дипломираним ПЛУС кредитима или приватним зајмовима.

Приватни зајмови могу имати смисла ако не користите федералне бенефиције и имате одличне кредите - или ко-потписника који то чини. Упоредите каматну стопу за коју бисте се квалификовали са оним што нуде ПЛУС кредити. Имајте на уму да ПЛУС кредити такође долазе са провизијом коју већина приватних кредитора не наплаћује.

Обично не морате да плаћате студентске зајмове током постдипломских студија ако сте уписани барем на пола радног времена. Али камата ће се акумулирати на све зајмове дипломираних студената, повећавајући износ који дугујете.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here