Како платити правни факултет

Стицање дипломе права може коштати више од 150.000 долара, према Савету за пријем на правни факултет. То значи да је боље да имате план да то платите.

Већина студената узима кредите за правни факултет, али су доступне и друге врсте финансијске помоћи. Ево четири стратегије које треба размотрити када одлучујете како да платите правни факултет.

1. Зарадите стипендије и грантове

Не морате да отплаћујете стипендије и грантове, што их чини најбољом опцијом за плаћање правног факултета - ако се квалификујете.

Већина стипендија и грантова за правне факултете долазе из самих школа и заснивају се на заслугама кандидата, нпр.г., њихови ЛСАТ резултати. Али школе такође могу понудити награде онима са различитим пореклом, као што су расне мањине и ЛГБТК ученици.

Приватне стипендије — од адвокатских фирми, адвокатских комора и друштвених организација, на пример — могу бити доступне недовољно заступљеним групама или студентима који студирају одређене врсте права. Канцеларија за финансијску помоћ ваше школе је најбољи извор информација о свим наградама.

» ВИШЕ: Водич за грантове и стипендије

2. Рад непуним радним временом

Студенти права могу зарадити савезна средства за рад и студије радећи са скраћеним радним временом. Пошто морате да зарадите средства за студирање, не можете да користите овај новац за авансне трошкове школарине. Али посао студирања може помоћи у плаћању животних трошкова без задуживања - ако можете уравнотежити свој посао и студије.

Пошто правни факултет захтева велику пажњу, студентима прве године обично се не нуде послови за студирање. За студенте друге и треће године, правни факултети често ограничавају радни однос на 20 сати недељно. Финансирање рада и студија такође није доступно у свакој школи.

Ако похађате правни факултет са скраћеним радним временом, погледајте да ли ваш послодавац нуди било какве програме помоћи за школарину како бисте помогли око трошкова вашег образовања.

3. Користите војну финансијску помоћ

Војска вам може помоћи да платите правни факултет на неколико начина:

  • Ако сте завршили своју услугу. Правни факултети који учествују у програму Жуте траке обезбеђују додатно финансирање ветеранима или њиховој деци, који испуњавају услове за бенефиције закона о ГИ након 9/11. Одељење за борачка питања одговара доприносу ових школа, што вам потенцијално омогућава да похађате нешто мање од цене.

  • Ако сте још увек на активној дужности. Отприлике двадесетак активних официра сваке године се прима у Програм финансираног правног образовања, или ФЛЕП. Учесници програма пристају да служе више година као војни адвокати у замену за школарину и трошкове живота на правном факултету по избору студента.

4. Узмите студентске кредите

Већина студената се окреће студентским кредитима како би покрили трошкове правног факултета, а доступне су федералне и приватне опције. Дипломирани правници са дипломираним дугом дугују у просеку 145.000 долара, према Националном центру за статистику образовања, зато мудро позајмљујте.

  • Прво узмите федералне директне зајмове. Они имају нижу каматну стопу од осталих савезних зајмова за које се студенти права могу квалификовати. Студенти права могу да позајмљују до 20.500 долара годишње у виду несубвенционисаних кредита и не више од 138.500 долара укупно у субвенционисаним и несубвенционисаним кредитима (укључујући позајмице на основним студијама).

  • Покријте преостале трошкове федералним ПЛУС кредитима. Када достигнете свој годишњи или укупни максимум позајмљивања за несубвенционисане кредите, окрените се ПЛУС кредитима. Можете да позајмите до преосталих трошкова похађања вашег правног факултета, минус другу помоћ коју сте добили. Можете се пријавити за све савезне студентске зајмове попуњавањем бесплатне апликације за савезну помоћ студентима или ФАФСА.

» ВИШЕ: Програми опроста и отплате кредита за правне школе

Приватни зајмодавци могу да оглашавају ниже стопе и нуде уштеде на накнадама, посебно у поређењу са ПЛУС кредитима. Али приватним зајмовима недостају програми као што су отплата заснована на приходима и опроштај зајма у јавној служби који пружају финансијску сигурност.

Ако ваш пут након школовања води у приватни сектор и високу плату — као придруживање великој адвокатској фирми, на пример — размислите о избору приватних зајмова. Али имајте на уму да можете касније да рефинансирате кредите за правне факултете да бисте надокнадили уштеђевину.

» ВИШЕ: Упоредите студентске кредите за правни факултет

Како платити трошкове правосудног испита

Ако учите за правосудни испит, можда ће вам требати додатни новац за курсеве или трошкове живота. Потражите стипендије за припрему бара да покријете ове трошкове, или питајте свог послодавца, пријатеље или породицу за подршку, ако је могуће.

Ако требате да позајмите новац, неки приватни зајмодавци нуде зајмове за трошкове правосудног испита. Кредити за правосудни испит обично имају високе камате, али и даље могу коштати мање од коришћења кредитне картице или узимања личног зајма.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here