Како брже отплатити кредит за родитеље плус

Најбољи начин да брже отплатите родитељске ПЛУС кредите је да плаћате више од минималног сваког месеца. То важи за било коју врсту студентског зајма.

Али зајмопримци родитеља ПЛУС такође се могу брже отарасити својих кредита рефинансирањем код приватног зајмодавца. Рефинансирање вам може уштедети новац и брже се извући из дугова ако добијете нижу стопу на ПЛУС зајам са високом каматом, одлучите се за краћи рок отплате или урадите обоје.

Рефинансирање родитељских ПЛУС зајмова није за свакога, укључујући и оне са лошом кредитном способношћу и зајмопримце који не желе да се одрекну федералне заштите зајма. Ево стратегија за брже отплате родитељских ПЛУС кредита ако рефинансирање нема смисла за вас, као и када размотрити ову опцију.

» ВИШЕ: Како брзо отплатити студентске кредите

Плаћајте само камату током школовања

Не морате да плаћате ПЛУС кредите док је ваше дете у школи или шест месеци након дипломирања. Кашњење у плаћању може имати смисла ако имате друге финансијске приоритете, као што је образовање другог детета, или ако је ваше дете пристало да отплати дуг уместо вас.

» ВИШЕ: Како пренети родитељски кредит на дете

Камата се увек акумулира током родитељског ПЛУС одлагања зајма, и додаје се на ваше стање када зајам уђе у отплату. Ово ће повећати ваша будућа плаћања, потенцијално ограничавајући вашу способност да додатно платите зајам. Ако одлучите да одложите пуна плаћања, за сада покушајте да плаћате само камату.

У апликацији за одлагање кредита за родитељ ПЛУС, можете се одлучити за плаћање само камате.

Држите се стандардног плана отплате

Ако не одложите ПЛУС кредите, ваша прва уплата ће доспети 60 дана након исплате кредита. Аутоматски ћете унети отплату на стандардни план — 120 месечних уплата током 10 година. Држите се тог распореда ако можете да приуштите.

Можете да плаћате мање сваког месеца према другим опцијама отплате кредита за родитеље ПЛУС, као што су продужена отплата или отплата условљена прихода. Али ови планови смањују ваше рачуне повећањем рока отплате, тако да је стандардна отплата најбржа опција за отплату кредита родитеља.

Подијелите одговорност за отплату

Према извештају приватног зајмодавца Саллие Мае из 2019. године, 50% породица очекује да деца барем деле одговорност за отплату кредита својих родитеља.

Ако ћете и ви и ваше дете добити кредит за родитеље ПЛУС, требало би да размислите о томе да платите мало више.

На пример, рецимо да имате 17.000 УСД кредита ПЛУС. Сваког месеца дугујете око 200 долара, на основу тренутних каматних стопа и рока отплате од 10 година. Ако сте ви и ваше дете давали сваки месец по 125 долара, тих додатних 50 долара би скратило ваш рок отплате за две и по године.

Ако не можете да плаћате више сваког месеца, распоредите своје уплате тако да сваки плаћате сваке две недеље. Уплатом сваке две недеље, плаћаћете једну додатну уплату годишње. Тиме би се дуг отплатио 13 месеци раније.

» ВИШЕ: Калкулатор додатних плаћања студентског кредита

Да ли треба да рефинансирате родитељске ПЛУС кредите?

Рефинансирање родитељских ПЛУС кредита има смисла само ако вам је пријатно да одустанете од федералних бенефиција. Немојте рефинансирати ако циљате на опрост родитељског ПЛУС зајма или вам је потребан приступ алтернативним опцијама плаћања, као што је отплата по основу прихода.

Да бисте рефинансирали ПЛУС зајмове, требаће вам јак кредит — барем у високим 600-има — или ко-потписник који испуњава овај праг. Такође је неопходно имати довољно прихода за покривање будућих плаћања, посебно ако планирате да скратите рок отплате да бисте брже отплатили своје кредите.

Можете уштедети највише новца рефинансирањем ПЛУС кредита што је пре могуће у року отплате. Користите овај калкулатор да моделујете своја плаћања по различитим стопама и под краћим условима отплате да бисте видели шта одговара вашим циљевима отплате:

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here