Како брзо отплатити студентске кредите

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Најбољи начин за отплату студентских кредита је плаћање више од минималног сваког месеца. Што више плаћате за своје кредите, мање ћете камате дуговати - и брже ће стање нестати.

Користите калкулатор исплате студентског кредита да видите колико брзо можете да се решите својих кредита и колико новца од камата бисте уштедели. Ево седам стратегија које ће вам помоћи да још брже отплаћујете студентске зајмове.

1. Извршите додатна плаћања на прави начин

Никада не постоји никаква казна за превремено плаћање студентских кредита или плаћање више од минималног. Али постоји упозорење у вези са плаћањем унапред: сервисери студентских кредита, који наплаћују ваш рачун, могу применити додатни износ на плаћање следећег месеца.

То вам помера рок доспећа, али вам неће помоћи да брже отплаћујете студентске кредите. Уместо тога, дајте упутства свом сервисеру — било онлајн, телефоном или поштом — да примени преплате на ваш тренутни салдо и да задржи рок следећег месеца како је планирано.

Можете извршити додатну уплату у било ком тренутку у месецу или можете извршити паушалну уплату студентског кредита на датум доспећа. И једно и друго вам може уштедети много новца.

На пример, рецимо да дугујете 10.000 долара са 4.каматна стопа од 5%. Ако плаћате додатних 100 долара сваког месеца, бићете ослобођени дугова више од пет година пре рока, ако имате 10-годишњи план отплате.

2. Рефинансирајте ако имате добру кредитну способност и сталан посао

Рефинансирање студентских кредита може вам помоћи да брзо отплатите студентске кредите без додатних плаћања.

Рефинансирање замењује више студентских кредита једним приватним кредитом, идеално по нижој каматној стопи. Да бисте убрзали отплату, изаберите нови рок зајма који је краћи од оног што је остало на вашим тренутним кредитима.

Одлучивање за краћи рок може повећати вашу месечну уплату. Али то ће вам помоћи да брже платите дуг и уштедите новац на камати.

На пример, рефинансирање 50.000 долара од 8.5% камата на 4.5% би вам могло омогућити да отплатите дуг за студентски кредит скоро две године брже. Такође би вам уштедело око 13.000 долара камата, чак и уз плаћања која остају отприлике иста.

Добар сте кандидат за рефинансирање ако имате кредитни резултат најмање 600, солидан приход и  однос дуга и прихода испод 50%. Не бисте требали рефинансирати савезне студентске зајмове ако желите или су вам потребни програми као што су отплата заснована на приходима и опроштај кредита за јавне услуге.

» ВИШЕ: Можете ли користити лични кредит за отплату студентских кредита?

Да ли би вам рефинансирање уштедело новац?

Желите да платите мање за своје студентске кредите? Погледајте да ли сте се унапред квалификовали за рефинансирање и упоредите стварне стопе — не само опсеге или процене. почети

3. Пријавите се за аутоматско плаћање

Ако не желите да рефинансирате своје кредите, пријављивање за аутоматско плаћање је још један потенцијални начин да смањите каматну стопу вашег студентског кредита.

Федерални сервисери студентских кредита нуде попуст од четвртине поена на каматну стопу ако им дозволите да аутоматски одузимају уплате са вашег банковног рачуна. Многи приватни зајмодавци такође нуде одбитак за аутоматско плаћање.

Уштеде од овог попуста ће вероватно бити минималне — смањење каматне стопе зајма од 10.000 долара са 4.5% до 4.25% би вам уштедело око 144 долара укупно, на основу 10-годишњег плана отплате. Али то је још увек додатни новац за брзо отплату студентских кредита.

Контактирајте свог сервисера да бисте се регистровали или сазнали да ли је доступан попуст за аутоматско плаћање.

» ВИШЕ: Како брже отплатити родитељски ПЛУС кредит

4. Плаћајте сваке две недеље

Ова једноставна стратегија је начин да се преварите да платите додатни дуг: плаћајте половину своје уплате сваке две недеље уместо да плаћате једну пуну месечно.

На крају ћете плаћати додатну уплату сваке године, скидајући време са вашег распореда отплате и доларе са трошкова камата. Користите двонедељни калкулатор плаћања студентског кредита да видите колико времена и новца можете уштедети.

Често постављана питања Који је најбржи начин за отплату студентских кредита?

Најбржи начин за отплату студентских кредита укључује плаћање камата док сте у школи, коришћење аутоматског плаћања и плаћање сваке две недеље. Извршите додатне уплате главници када можете. Размислите о рефинансирању. Ако не, држите се стандардног плана отплате, а не планова заснованих на приходима или уздржавања.

Постоје ли кредити за отплату студентских кредита?

Да, постоје кредити које можете користити за отплату студентских кредита. Процес је познат као рефинансирање студентског кредита; можете отплатити један или више својих кредита преко приватног зајмодавца, често по нижој каматној стопи.

Када враћате студентски кредит?

Отплата федералног и приватног студентског кредита обично почиње шест месеци након што дипломирате или напустите школу. Међутим, не морате да чекате да почнете са плаћањем.

5. Исплатите капитализовану камату

Осим ако ваше зајмове не субвенционише савезна влада, камата ће се наплаћивати док сте у школи, ваш грејс период и периоди одлагања и одлагања. Та камата се капитализује када отплата почне, што значи да ваше стање расте, а ви ћете плаћати камату на већи износ.

Размислите о месечном плаћању камате док се она прикупља да бисте избегли капитализацију. Или уплатите паушалну камату пре истека вашег грејс периода или одлагања. То неће одмах убрзати процес исплате, али ће значити мањи баланс којег се треба ријешити.

» ВИШЕ: Колико ће вас коштати одлагање или стрпљење?

6. Држите се стандардног плана отплате

Влада аутоматски ставља савезне студентске зајмове на рок отплате од 10 година, осим ако не изаберете другачије. Ако не можете да извршите велика додатна плаћања, најбржи начин да отплатите савезне зајмове је да останете на том стандардном плану отплате.

Федерални зајмови нуде планове отплате засноване на приходима, који могу продужити рок отплате на 20 или 25 година. Такође можете да обједините студентске кредите, који продужавају отплату на највише 30 година, у зависности од вашег стања.

Ако вам ове опције заиста нису потребне и можете себи приуштити да се држите стандардног плана, то ће значити бржи пут ка ослобађању од дугова.

7. Користите 'пронађени' новац

Ако добијете повишицу, бонус за рефинансирање студентског кредита или другу финансијску добит, додијелите барем дио за своје кредите. Размислите о коришћењу ове поделе: 50% додатног прихода може ићи на дуг, 30% на штедњу и 20% на забаву, дискрециону потрошњу.

Неке компаније отплаћују студентске кредите као бенефиције за запослене. Сазнајте да ли ваша компанија нуди послодавцу програм отплате студентског кредита и обавезно се упишите.

Такође можете започети споредну гужву како бисте брзо отплатили студентске кредите. Продајте предмете као што су одећа, неискоришћене поклон картице или фотографије; изнајмите своју слободну собу, паркинг место или аутомобил; или искористите своје вештине да бисте били слободни или се консултовали са стране.в

Размислите о постављању правила за себе, као што је стављање новчаница од 5 или 10 долара које добијете на своје зајмове. Неке апликације за уштеду новца, као што су Дигит и Капитал, такође ће вам помоћи да поставите циљеве и правила уштеде.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here