Како отплатити кредит за школу за ветеринаре

Тешко је стећи диплому доктора ветеринарске медицине. Али смишљајући како да отплатим зајмове за школу за ветеринаре након што сте добили тај Д.В.М. може изгледати немогуће.

У просеку, тек дипломирани ветеринари имају студентски дуг који више него удвостручује њихове плате. Да би се превазишао овај диспаритет, ево четири опције које ветеринари треба да размотре док планирају своје планове отплате.

» ВИШЕ: Колико кошта ветеринарска школа?

1. Квалификујте се за опрост или програм отплате

Најбоље за: Ветеринаре који раде у јавним службама или подручјима са недостатком.

Опрост и програми отплате студентског кредита за ветерину су најбољи начини за отплату кредита за школу за ветеринаре, али само они са одређеним специјалностима или који живе у одређеним регионима обично испуњавају услове. Потражите ове програме ако ваш посао спада у једну од следећих категорија:

Радите за непрофитну или државну агенцију

Опрост зајам за јавне услуге елиминише савезне студентске зајмове зајмопримаца који раде у одговарајућој непрофитној или владиној агенцији и врше 120 квалификованих плаћања током 10 година. Пошто су болнице за животиње обично профитне компаније, многи ветеринари се неће квалификовати за ПСЛФ.

Али ветеринари могу изабрати послове у другим секторима који испуњавају услове. На пример, ветеринар који се одлучи да предаје на универзитету или ради у непрофитном склоништу за животиње вероватно би се квалификовао за ПСЛФ. Могао би и неко ко ради за владину агенцију, као што је УСДА.

Радите у руралном подручју или са великим животињама - или сте вољни

Многе државе имају сопствени програм отплате студентског кредита, типично за оне који вежбају у областима којима су потребне - као у руралним деловима државе или са великим животињама.

На пример, Северна Дакота обезбеђује до 80.000 долара током четири године ветеринарима који испуњавају услове у одабраним заједницама који се баве ветеринарском медицином за животиње. Америчко ветеринарско медицинско удружење има листу државних програма.

УСДА такође нуди програм отплате зајма за ветеринарску медицину. Овај програм захтева од ветеринара да се обавежу на трогодишњу праксу у области недостатка ветеринара, како је одредио Национални институт за храну и пољопривреду. Учесници добијају 25.000 долара годишње за отплату кредита за школу за ветеринаре у замену за њихову услугу.

Ваш послодавац нуди бенефицију отплате

Помоћ за отплату студентског кредита постаје популарна погодност међу послодавцима у здравству, а ветеринари би требало да виде да ли њихова компанија има програм. На пример, болница за кућне љубимце Банфиелд, која запошљава више од 3.500 ветеринара у више од 1.000 болница широм Сједињених Држава, плаћа 150 долара сваког месеца за квалификоване студентске зајмове запослених.

Ветеринари треба да разумеју пореске импликације било ког програма опроста или отплате који користе. На пример, износи опроштени у оквиру Опроста за зајам за јавне услуге не сматрају се опорезивим приходом, али сте опорезовани на уплате из Програма отплате зајма за ветеринарску медицину или бенефиције помоћи при отплати.

2. Држите се 10-годишњег плана отплате

Најбоље за: Ветерине који могу да приуште своје тренутне уплате.

Стандардни план отплате дели студентске кредите на 120 једнаких плаћања током 10 година. Ветеринар који дугује просечан дуг ветеринарске школе од 183.014 долара плаћао би 2.132 долара сваког месеца на овај план и укупно 255.900 долара, под претпоставком тренутних федералних каматних стопа.

Стандардна плаћања су обично више него што бисте дуговали према другим плановима отплате студентског кредита. Али ако можете приуштити те износе, платићете најмање у целини према овом плану.

Ветеринари који тренутно не могу да приуште стандардна плаћања требало би да размотре постепену отплату. Овај план почиње са нижим исплатама које се повећавају сваке две године током 10 година — у идеалном случају, омогућавајући вам да приуштите више када почнете да зарађујете више.

» ВИШЕ: Колико ћете заиста платити за тај студентски зајам

Ако је стандардно плаћање подесно, потражите начине да брже отплатите своје кредите како бисте уштедели више новца. Ове стратегије могу укључити преузимање додатних процедура и улагање тог новца у ваше кредите; плаћање више од ваше месечне минималне уплате, ако то можете себи приуштити; или рефинансирање ваших кредита по нижој каматној стопи (више о томе у наставку).

3. План за опрост отплате на основу прихода

Најбоље за: Ветерине који не могу да приуште дугорочна плаћања.

Планови отплате засновани на приходима обично постављају плаћања на 10% вашег дискреционог прихода. За ветеринара са просечном почетном платом од 76.633 долара, исплате би почеле од мање од 500 долара - или отприлике једну четвртину стандардног износа. Ти се износи мењају годишње са вашим приходима.

Док планови засновани на приходима сада коштају мање, дугорочно плаћате више. Ови планови протежу отплату на 20 или 25 година. У том тренутку, сваки преостали износ се опрашта, али плаћате порез на тај износ.

Ово се понекад назива „пореска бомба за опрост студентског кредита“, јер рачун може бити значајан у зависности од ваше пореске стопе и колико дугујете. Ево колико би ветеринар са просечним дугом и почетном платом могао да плати укупно у оквиру две опције засноване на приходу:

  • Под Паи Ас Иоу Еарн: Ветеринар који дугује 183.014 долара и зарађује 76.633 долара платио би 206.098 долара током 20 година на ПАИЕ и 236.795 долара опроштено и опорезовано, према калкулатору отплате Министарства за образовање. Уз пореску стопу од 30%, укупни трошкови за овог зајмопримца били би 277.136 долара.

  • Под ревидираним плаћањем док зарађујете: РЕПАИЕ продужава отплату на 25 година ако имате дугове за дипломске школе, као што су кредити за школу за ветеринаре. Као резултат тога, просечан ветеринар би платио 302.689 долара за овај план, опроштено би му било 173.411 долара и суочио би се са порезом од 52.023 долара - по укупној цени од 354.712 долара.

Да би се припремили за тај потенцијални порески рачун, ветеринари који желе да опросте на основу прихода требало би да одложе новац поред редовних плаћања кредита.

» ВИШЕ: ПАИЕ вс. РЕПАИЕ: Што је право за вас?

4. Рефинансирајте своје кредите

Најбоље за: Ветеринаре са управљивим односом дуга и прихода којима нису потребне федералне бенефиције.

Рефинансирање замењује постојеће студентске кредите новим приватним кредитом са новим условима. Рефинансирање кредита за школу за ветеринаре могло би смањити ваше исплате или смањити укупни износ који отплаћујете - ако можете испунити квалификације зајмодавца.

Рефи кредитори можда неће одобрити кандидате који имају много дугова у поређењу са њиховим приходима, као што би ветеринар могао. Ангажовање супотписника је потенцијални начин да се заобиђе ваш однос дуга и прихода, ако је рефинансирање право за вас.

Не бисте требали рефинансирати ако се квалификујете за програм опроста или отплате савезног зајма. Рефинансирање такође нема смисла ако вам је потребна уплата заснована на приходу; чак и са нижом каматном стопом, ваш рефинансирани зајам ће вероватно имати већу исплату од планова заснованих на приходу.

Ако вам неће требати те федералне бенефиције или сте узели приватне кредите да платите школу за ветеринаре, упоредите рефи понуде да видите колико бисте могли да уштедите. Рефинансирање просечног дуга ветеринарске школе од 7.08% до 5% смањило би вашу месечну уплату за 191 УСД и уштедело би вам укупно 22,962 УСД.

Колико би рефинансирање студентског кредита могло да вам уштеди

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here