Како платити школу за ветеринаре

Да бисте стекли диплому доктора ветеринарске медицине, потребан вам је план да платите школу за ветеринаре - у идеалном случају, ону која вас не оставља затрпаним у дуговима.

С обзиром на то да цена за четири године ветеринарске школе обично прелази 200.000 УСД у просеку, желећете да размислите о том рачуну много пре него што се упишете. Предузимајући кораке попут одабира приступачне школе и зарађивања стипендија, можете свести на минимум колико ваше Д.В.М. степен који треба да финансирате.

Планирајте током додипломских година

Ако вам је у будућности диплома постдипломске ветеринарске школе, покушајте да изаберете приступачну школу када сте додипломски. Добијте што више бесплатне помоћи за своју диплому и позајмите само оно што вам је потребно у студентским кредитима.

Планирајте буџет док сте у школи и тражите начине да уштедите или зарадите новац, као што је рад са скраћеним радним временом. Вероватно ће вам бити лакше да имате посао на колеџу него у школи за ветеринаре, иако је рад током ове друге могућ. Планирајте да одвојите део своје зараде за трошкове ветеринарске школе, ако можете.

» ВИШЕ: Буџетирање за студенте: одакле почети

Имајте на уму да будући ветеринари често крећу у школу одмах након додипломског програма. Ако то урадите, онда се одлучите за једногодишњи стаж и трогодишњи боравак, могло би проћи 12 година пре него што зарадите добар приход. Другим речима, почните рано да живите као студент да бисте касније навикли да штедите и штедите.

Изаберите најповољнију ветеринарску школу за вас

Не постоји "харвардски ефекат" са ветеринарским школама, каже др. Тони Бартелс, члан одбора ВИН фондације, непрофитне организације која нуди образовање и ресурсе за ветеринаре. То значи да ветеринари не зарађују више новца тако што дипломирају у престижнијој школи.

Ветеринарски програми нуде студентима у држави најбољу понуду. На основу података Удружења америчких ветеринарских медицинских колеџа, становници у држави плаћали су у просеку око 65.000 долара мање за школарину за ветеринарску школу и трошкове живота него њихови колеге ван државе у класи 2019.

Ако ваша матична држава нема школу са акредитованим ветеринарским програмом или нисте ушли у њу, погледајте да ли можете да успоставите пребивалиште у држави у коју планирате да се упишете. Питајте своју ветеринарску школу о условима боравка да бисте утврдили да ли можете да се квалификујете.

Могуће је да би програм ван државе могао да кошта најмање ако нуди највише стипендија и грантова. Додатни износ који нерезиденти плаћају вероватно ће бити тешко превазићи.

Зарадите бесплатан новац

Новац који не морате да враћате, као што су стипендије, стипендије и грантови, најбољи је начин да платите школу ветеринара. Ваша ветеринарска школа је вероватно ваш најбољи избор за ову помоћ. Али неке школе нуде бесплатну помоћ већем проценту ученика ветеринара од других.

На пример, Универзитет Мидвестерн у Глендејлу, Аризона, обезбеђује само 1% студената у свом програму за ветерину институционалним стипендијама, стипендијама и грантовима, према ААВМЦ. На Универзитету Пурдуе у Вест Лафајету, Индијана, више од 98% студената добија ову врсту помоћи.

Наравно, најважнија је количина бесплатне помоћи коју добијете, а то ће се разликовати од ученика и школе. Питајте своју школу о њеном процесу стипендија и грантова. Неки могу аутоматски доделити ову помоћ по пријему, док други могу захтевати додатне пријаве.

Такође би требало да конкуришете за стипендије за студенте ветерине из приватних извора. Локални кинолошки клубови, државне организације и професионална удружења, као што је Америчка ветеринарска медицинска фондација, могу понудити ово финансирање.

» ВИШЕ: Како до стипендије

Узмите студентске кредите

Након исцрпљивања зараде од посла, уштеђевине и бесплатне помоћи, студентски кредити могу покрити ваше преостале трошкове школе за ветеринаре. Отприлике 83% ученика у разреду 2019. финансирало је цео или део свог Д.В.М., према Америчком ветеринарском медицинском удружењу, а ти студенти су дипломирали са просечним дугом ветеринарске школе од 183.302 долара.

Пошто је тај ниво дуга више него двоструко већи од просечне плате ветеринара од 76.633 долара за нове дипломе, студенти ветеринара морају мудро да позајмљују. Генерално, има смисла узимати студентске кредите овим редоследом:

  • Федерални кредити за студенте здравствених занимања. Ови субвенционисани зајмови имају ниже каматне стопе и дужи грејс период од других савезних опција. Студентски кредити за здравствене професије доступни су само у школама ветеринара који учествују, а морате бити финансијски потребни или из неповољног порекла да бисте се квалификовали.

  • Федерални несубвенционисани и дипломирани ПЛУС кредити. Ови савезни зајмови су доступни свим квалификованим дипломираним студентима. Прво максимирајте несубвенционисане кредите јер имају нижу камату и мање накнаде. Затим можете користити ПЛУС кредите да покријете преостали јаз у школарини.

  • Приватни студентски кредити. Приватни зајмодавци могу понудити боље услове од савезних зајмова, у зависности од вашег кредита или супотписника. Али за већину студената ветеринара, одлазак на савезни студентски зајам - и добијање опција као што је отплата заснована на приходу која може да омогући управљање месечним исплатама - биће најбољи избор. Неке државе имају програме зајма за ветеринаре који се могу опростити, али обично ћете морати да се посветите вежбању у руралном подручју или са великим животињама да бисте се квалификовали.

Попуните бесплатну апликацију за савезну помоћ за студенте да бисте добили савезне студентске зајмове. Морате да доставите финансијске податке својих родитеља о ФАФСА да бисте добили кредите за студенте здравствених занимања, али треба да попуните овај образац без тих информација за друге савезне студентске зајмове.

Ако само неке од ветеринарских школа за које се пријављујете да нуде кредите за студенте здравствених професија, доставите ФАФСА информације о родитељима само тим школама. Затим уклоните податке својих родитеља и пошаљите ту верзију ФАФСА преосталим школама.

Можете се пријавити за приватне студентске кредите директно код зајмодаваца. Упоредите понуде за кредит за школу за ветеринаре да бисте добили најбољу могућу понуду.

» ВИШЕ: Како отплатити кредит за школу за ветеринаре

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here