Како одабрати прави ауто

Са толико модела на тржишту и новим дизајном који се стално представља, тешко је знати одакле почети при избору аутомобила. Толико је збуњујуће да многи људи једноставно поново купују исти модел – ако им се свидео последњи – занемарујући нове и боље изборе. Други примају препоруке пријатеља или купују нешто што им привуче пажњу елегантним дизајном или паметним оглашавањем.

Постоји много бољи начин да изаберете прави аутомобил, практичан приступ који такође даје простор за забаву.

Ево прегледа процеса:

  1. Схватите шта вам треба.

  2. Одредите свој буџет.

  3. Користите алатку за проналажење аутомобила да бисте ускладили своје потребе и буџет са тржиштем.

  4. Пробна вожња најмање три аутомобила.

  5. Прегледајте своје истраживање и донесите одлуку.

Хајде да детаљније погледамо сваки корак.

Схватите шта вам треба

Будите сада искрени: колико често заиста идете у планине или вучете приколицу или носите дрвену грађу? Ако покушате да набавите нешто што ради све, на крају ћете купити превише аутомобила и скупо га платити.

У животу постоје потребе и жеље. Када бирате аутомобил, почните тако што ћете разумети да ли вам је аутомобил уопште потребан. Ако је тако, пређите на сужавање онога што вам је потребно. Напишите те потребе на парчету папира. Ако пратите листу, ваше потребе ће вас одвести до правог аутомобила, који би ових дана све више могао бити електрично возило.

Ако имате велику породицу и потребан вам је простор за шест путника, ваш избор би могао бити једноставан. Ако сте сами и волите да идете ван пута викендом, биће очигледно да вам треба возило са погоном на сва четири точка.

Али можда сте као велики део популације: желите да аутомобил буде нека врста швајцарског ножа који вас припрема за све. У том случају поставите приоритет. Обично ћете наћи једну ствар која вам је потребна 80% времена. На пример, већина људи користи свој аутомобил за путовање на посао или за преузимање деце из школе. Напишите примарну употребу на врху листе „потреба“ и погледајте остало више како “жели.”

Одредите свој буџет

Осим ако немате гомилу готовине, вероватно ћете морати да узмете кредит за аутомобил. Паметно је задржати своје укупне месечне трошкове аутомобила — плаћање, осигурање, гориво, одржавање, поправке, регистрацију — на 20% или мање од ваше месечне плате за кућну употребу. Користите калкулатор кредита за аутомобил да бисте сазнали која куповна цена ће обезбедити месечну уплату која се удобно уклапа у ваш буџет. Избегните искушење да продужите кредит у последњих 60 месеци (пет година) само да бисте купили скупљи аутомобил.

Користите алатку за проналажење аутомобила

Многе аутомобилске веб странице, као што су Аутотрадер или Келлеи Блуе Боок, имају алате који вам омогућавају да филтрирате претрагу према цени, категорији возила, па чак и опцијама. Направите циљну листу од пет аутомобила за истраживање читајући рецензије стручњака и власника аутомобила.

Чак и ако сте чврсто уверени да знате шта желите, важно је да погледате конкурентске моделе. Тржиште је толико претрпано ових дана, лако је превидети модел који би могао боље одговарати вашим потребама од вашег почетног најбољег избора. Не журите са овим делом процеса, јер када добијете нови аутомобил, мораћете да живите са њим годинама.

Ако имате проблема са упоређивањем конкурентских аутомобила, можете користити алатку Едмундс Цомпаре Царс, која представља карактеристике и спецификације у табели која се лако прегледа ради упоредног поређења. На основу вашег истраживања, сузите поље на три аутомобила.

Пробна вожња: Осећај волана

Продавци аутомобила воле да кажу: „Осећај точка ће запечатити посао.„Има доста истине у овоме, а ипак можда оклевате да тестирате своје изборе. Тешко је доћи до паркинга аутомобила и одбити жељно продајно особље.

Ево једноставног начина да обавите посао: Одвојите јутро, по могућству радним даном, када су паркинги празни, и позовите интернет одељење дилера. Реците интернет менаџеру да желите да закажете пробну вожњу, али нећете куповати на лицу места јер и даље упоређујете различите моделе. Возите своја три циљана аутомобила један уз други тако да вам сви утисци буду свежи.

Прегледајте своје истраживање и донесите одлуку

Након пробних вожњи, напустите салон. Ако сте још увек неодлучни, вратите се у проналазач аутомобила и повуците новог кандидата. Али ако је ваша одлука очигледна, можете да пређете на фазу склапања уговора.

Било да сте тога свесни или не, ваше емоције и интуиција ће играти улогу у вашем избору. Нема ништа лоше у томе - лепо се проведите. Али не дозволите да ваша осећања побегну са вама. Прво покријте практичне основе, а затим отворите врата забавном фактору. Тада ћете имати аутомобил у коме уживате и који ће вам одговарати.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here