Како се припремити за празничне гужве и хаос на аеродромима

Преко четвртине Американаца (26%) каже да нису путовали током зимске сезоне празника 2020. због пандемије ЦОВИД-19, према новом истраживању НердВаллет-а. Од оних који су путовали, многи су прескочили путовање авионом у корист других средстава превоза, попут путовања.

У ствари, према анкети НердВаллет-а из септембра 2021. коју је спровео Тхе Харрис Полл од више од 2.000 У.С. одрасли, само 19% Американаца каже да је потрошило новац на летове или боравак у хотелима током сезоне одмора 2020.

Та оскудна цифра ће се више него удвостручити, јер 43% Американаца каже да намерава да потроши новац на летове или боравак у хотелима за празничну сезону 2021. Уз огроман пораст потражње, очекујте дугачке безбедносне линије и већу конкуренцију за резервисање летова. Срећом, можете ублажити хаос у путовању без потпуног одрицања од аеродрома.

Ево четири начина да се избегне потенцијални фијаско у ваздушном саобраћају ове године.

1. Пријавите се за ТСА ПреЦхецк сада

ТСА ПреЦхецк је врста програма Трустед Травеллер који нуди У.С. Одељење за унутрашњу безбедност које омогућава члановима да користе убрзане траке на више од 200 У.С. аеродроми. Свако ко је У.С. држављанин или законити стални становник има право да се пријави.

Када буде одобрено, проћи ћете кроз одређену безбедносну линију која вас неће приморати да скинете ципеле, лаптоп, каиш или јакну, што вам помаже да смањите време чекања. У ствари, 96% путника ТСА ПреЦхецк чекало је мање од пет минута у реду у септембру 2021, према Управи за безбедност саобраћаја.

Постоје два главна корака за пријаву за ТСА ПреЦхецк:

  1. Завршите отприлике 10-минутни састанак лично.

  2. Платите претплату од 85 долара за чланство, што је добро за пет година.

Али с обзиром на гужву која се очекује ове године (и наредних година), вреди се потрудити да се примените сада – када сте мање уморни – уместо да вас нервирају безбедносне линије аеродрома дан пре Дана захвалности.

Можда ћете моћи да у потпуности вратите накнаду за пријаву. Многе путне кредитне картице дају кредит на изводу за накнаду за пријаву ако је платите картицом.

2. Побегните у салон на аеродрому

Припремили сте се да не улазите у свађу око политике за породичним столом. Превазишли сте стрес куповине поклона. И коначно сте успели кроз обезбеђење аеродрома.

Не дозволите да свађа око последње преостале утичнице на терминалу буде оно што вас доводи преко ивице.

Уместо тога, побегните од звуцника који зову путнике и пронађите столицу која је заиста дизајнирана да буде удобна за људско тело. Тамо можете да попијете кафу колико желите — док у потпуности избегавате препуну линију кафеа.

Ова земља чуда која вас чека је салон на аеродрому, који често нуди храну која се може јести, удобна седишта, бољи Ви-Фи, а понекад чак и отмјене погодности, као што су тушеви и собе за спавање.

Најлакши и најјефтинији начин за улазак је држање кредитне картице са бесплатним чланством у Приорити Пасс, мрежи од више од 1.300 аеродромских салона широм света.

3. Пазите на свој пртљаг

Да ли је ручни или пријављени пртљаг бољи избор за навигацију на аеродромима зависи од ваше ситуације, јер сваки има предности и недостатке.

Ако летите само са ручним пртљагом, лакше ћете променити планове. Ако вам је потребно да поново закажете лет након што прођете обезбеђење, имате флексибилност да промените руте без панике да ћете бити одвојени од својих ствари. Такође ћете вероватно моћи да се пријавите онлајн и потпуно избегнете шалтер за пријаву по доласку.

Али чекирањем торби, слободније ћете лутати аеродромом. Можете користити купатило без да нагурате свој кофер који се котрља иза врата тезге. Нема журбе да се укрцате што је пре могуће само да бисте обезбедили простор за корпе изнад главе. Иако су накнаде за чекирани пртљаг свакако досадне, многе кредитне картице авио-компаније нуде бесплатне чекиране торбе. Или летите са Соутхвест-ом, што омогућава да ваше прве две пријављене торбе лете бесплатно.

4. Прескочите бројач за изнајмљивање аутомобила (чак и ако изнајмљујете аутомобил)

Чекао си у обезбеђењу, преживео гомилу људи на капији за укрцавање и успео да прелетиш. Последња ствар коју вероватно желите да урадите је да стојите у другом реду на шалтеру за изнајмљивање аутомобила.

Срећом, многе компаније за изнајмљивање аутомобила дозвољавају изнајмљивачима са елитним статусом да га у потпуности прескоче. Са статусом у Натионал Цар Рентал'с Емералд Цлуб, можете изабрати било које возило у његовом подручју Емералд Аисле и отићи, пошто су кључеви већ у ауту. Авис нуди сличну погодност чак и члановима најнижег нивоа свог програма лојалности Авис Преферред.

Још боље, можете добити елитни статус за изнајмљивање аутомобила (чак и ако никада раније нисте изнајмљивали код те компаније) једноставним држањем одређених кредитних картица или коришћењем било ког постојећег статуса који имате у одређеним програмима лојалности хотела и авио-компанија. Погледајте да ли ваша кредитна картица нуди елитни статус аутоматског изнајмљивања аутомобила или размислите о томе да се пријавите за ону која нуди.

Ако ћете путовати ове празничне сезоне

Док се путници осећају угодније када се укрцавају у авионе, радници покушавају да спале своје нагомилане дане одмора, а весељаци надокнађују прошлогодишње пропуштене прославе, аеродроми ће бити препуни зарђалих туриста.

Не дозволите да ваш одмор почне на киселу ноту тако што ћете се изложити стресном искуству на аеродрому. Узмите своје чланство, документацију и пртљаг како бисте сада избегли терет хаоса на аеродрому.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here