Како се квалификовати за кредит за мала предузећа у 5 корака

Програм заштите плате је званично завршен 31. маја 2021. Прочитајте нашу ППП страницу за више информација или посетите наш Водич за опрост ППП зајма.

Добијање зајма за мала предузећа може бити дуготрајан процес. Знајући да ли ћете испунити квалификације зајмодавца унапред, можете избећи потенцијалну фрустрацију.

Ево пет корака који ће вам помоћи да се квалификујете за кредит за мала предузећа.

1. Изградите личне и пословне кредитне резултате

Лични кредитни резултати указују на вашу способност да отплатите личне дугове, као што су кредитне картице, кредити за аутомобиле и хипотека. Зајмодавци малих предузећа захтевају лични кредитни резултат јер желе да виде како управљате дугом.

ФИЦО резултати, који се обично користе у одлукама о позајмљивању, крећу се од 300 до 850 (што више, то боље). Можете добити бесплатан кредитни резултат на НердВаллет-у и бесплатну копију ваших кредитних извештаја на АннуалЦредитРепорт.цом.

Брзи начини да побољшате свој лични кредит укључују оспоравање свих нетачности у вашем извештају и плаћање рачуна на време и у потпуности.

Утврђеније компаније ће имати пословне кредитне резултате (који се углавном крећу од 0 или 1 до 100) код кредитних бироа као што су Екпериан, Екуифак и Дун & Брадстреет. Кораци за стварање пословног кредита укључују успостављање трговинских линија и одржавање јавних евиденција чистим.

Вероватно ће вам требати одличан пословни кредит и добар лични кредит да бисте се квалификовали за СБА зајам који подржава држава или традиционални банкарски зајам за мала предузећа. Интернет зајмодавци могу бити попустљивији према кредитним резултатима, наглашавајући ток готовине и резултате вашег пословања уместо тога.

2. Знајте минималне квалификације и захтеве зајмодавца

Обично ћете морати да испуните минималне критеријуме у вези са кредитним резултатима, годишњим приходом и годинама пословања да бисте се квалификовали за пословни зајам, иако неки зајмодавци могу бити флексибилни ако имате лошији учинак у једној области, али претеране у другој.

Квалификације се такође могу разликовати у зависности од врсте пословног зајма који желите. На пример:

 • За кредите које подржава У.С. Администрација за мала предузећа: Ваше предузеће мора да испуњава СБА дефиницију „малог“ предузећа, да послује као профитна компанија и не може да буде неквалификовано предузеће, као што су компаније за животно осигурање и финансијске компаније као што су банке. Такође морате бити у току са свим државним зајмовима без претходних обавеза – бићете дисквалификовани ако сте закаснили са савезним студентским кредитом или хипотеком коју подржава држава, на пример.

 • За банкарске и онлајн пословне кредите. Банке и онлајн зајмодавци обично преузимају зајмове на основу традиционалних фактора, али онлајн зајмови имају мање строге захтеве. На пример, неки зајмодавци на мрежи нуде пословне кредите са лошим кредитима или могу да одобре компаније које нису дуго пословале. Са друге стране, ова лакоћа квалификације обично долази са скупљим кредитом.

3. Прикупите финансијску и правну документацију

Банке и други традиционални зајмодавци обично захтевају широк спектар папирологије када се пријавите за кредит за мала предузећа. Финансијски и правни документи који су вам можда потребни за зајам за мала предузећа укључују:

 • Пореске пријаве пореза на доходак физичких лица и предузећа.

 • Биланс стања и биланс успеха.

 • Лични и пословни банковни изводи.

 • Фотографија ваше возачке дозволе.

 • Комерцијални закуп.

 • Пословне лиценце.

 • Статутом.

 • Животопис који показује релевантно менаџерско или пословно искуство.

 • Финансијске пројекције ако имате ограничену историју пословања.

Интернет зајмодавци могу да обезбеде поједностављен процес пријаве са мање докумената и бржим преузимањем обавеза. Ако имате добре кредите и јаке пословне финансије, неки зајмодавци на мрежи могу вам понудити стопе упоредиве са банкарским кредитима.

Када добијате пословни зајам, обавезно упоредите опције како бисте пронашли најјефтинији зајам који одговара потребама ваше компаније.

4. Развијте снажан пословни план

Зајмодавци ће желети да знају како планирате да употребите новац и виде да имате јаку способност да отплатите. Можда ће им бити потребан солидан пословни план који детаљно описује сврху кредита и како очекујете да ће повећати профит.

Ваш пословни план такође треба да садржи следеће:

 • Опис компаније.

 • Опис производа и/или услуге.

 • Менаџмент тим.

 • Анализа индустрије.

 • План објеката и операција.

 • Текући и пројектовани финансијски подаци.

 • Стратегија промоције, маркетинга и продаје.

 • СВОТ анализа (снаге, слабости, прилике, претње).

Ваш пословни план треба јасно да покаже да ћете имати довољно готовинског тока да покријете текуће пословне трошкове и нове отплате кредита. Ово може дати зајмодавцу више поверења у ваше пословање, повећавајући ваше шансе за одобрење кредита.

Користите калкулатор пословног зајма компаније НердВаллет да бисте проценили своје месечне отплате зајма:

5. Обезбедите колатерал

Да бисте се квалификовали за зајам за мала предузећа, можда ћете морати да обезбедите колатерал да покријете зајам. Пословни колатерал је имовина, као што су опрема, некретнине или инвентар, коју зајмодавац може запленити и продати ако не можете да извршите плаћања. То је начин на који зајмодавци могу повратити свој новац ако ваш посао пропадне.

На пример, зајмови из СБА 7(а) изнад 25.000 долара захтевају колатерал, плус личну гаранцију сваког власника 20% или више предузећа. Лична гаранција ставља ваш кредитни резултат и вашу личну имовину на удицу.

Неки зајмодавци на мрежи не захтевају колатерал, али можда желе личну гаранцију. Други такође могу преузети заложно право на вашу пословну имовину — у суштини други облик колатерала — дајући зајмодавцу право да преузме пословну имовину (некретнину, инвентар, опрему) да надокнади неплаћени зајам. Сваки зајмодавац има своја правила, па постављајте питања ако нисте сигурни шта је потребно.

Ако немате колатерал да бисте добили зајам или не желите да преузмете ризик губитка личне или пословне имовине, необезбеђени пословни зајмови могу бити боља опција.

Упоредите кредите за мала предузећа

НердВаллет је направио листу најбољих кредита за мала предузећа који ће задовољити ваше потребе и циљеве. Процењивали смо поузданост зајмодавца и корисничко искуство, између осталих фактора, и распоредили зајмодавце по категоријама које укључују ваш приход и колико дуго сте у послу.

Упоредите пословне кредите

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here