Како прочитати писмо о додели финансијске помоћи

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Писма о додели финансијске помоћи ће стићи убрзо након што примите пријем на факултет. Морате да одлучите која школа вам даје најбољи пакет награда, али упоређивање понуда може бити изазов. Свако писмо укључује другачији језик, формат и садржај.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Анализа преко 500 писама за финансијску помоћ из 2018. од стране Нев Америца, нестраначког труста мозгова, пронашла је бројне недоследности у жаргону међу писмима. И више од једне трећине није укључило никакве информације о трошковима поред износа финансијске помоћи.

Да бисте разумели шта каже свако писмо о додели финансијске помоћи, мораћете да пресечете неред како бисте могли да донесете најбољу финансијску одлуку.

Шта би требало да садржи ваше наградно писмо

Ниједна два писма о додели финансијске помоћи неће изгледати слично, али би требало да имају:

Списак врста и износа финансијске помоћи која се додељује

Ваша додељена помоћ може укључивати савезне, државне и институционалне грантове, као и савезне радне студије и стипендије. Листа ће такође укључивати износ субвенционисаних и несубвенционисаних савезних кредита које можете да позајмите и, често, ПЛУС зајам који ваш родитељ или старатељ може да позајми за ваше образовање.

Ваши трошкови присуства

Трошкови похађања укључују школарину, накнаде и собу и пансион за вашу прву годину. Али није потпуна. То не узима у обзир све што ћете платити или колико година ћете похађати.

» ВИШЕ: Шта ако не добијем довољно финансијске помоћи?

Сада када знате шта да тражите, ево како можете да користите ове информације.

Одредите праву цену колеџа

Само 40% узорака писама које је анализирала Нова Америка укључивало је калкулацију онога што би студенти морали да плате. Да бисте сами проценили цену факултета, ево шта треба да урадите:

Пронађите нето цену

Нето цена се обрачунава као трошак похађања, укључујући додатне трошкове, минус грантове и стипендије. Можете користити калкулатор нето цене, доступан на веб страници сваког факултета. Нето цена укључује процењене додатне трошкове попут књига и залиха, личних трошкова и превоза.

“Нето цена се обрачунава као трошак похађања, укључујући додатне трошкове, минус грантове и стипендије. ”

Размислите после прве године

Нето цена фактори у трошковима само једне године у школи. Такође не узима у обзир повећање школарине, које је вероватно, на основу података Националног центра за статистику образовања. Помножите нето цену са четири да бисте добили укупне минималне трошкове које можете очекивати. Како се школарина повећава сваке године, ваши трошкови ће расти, али ваша финансијска помоћ можда неће.

» ВИШЕ: Да ли је колеџ вредан тога? Ево како да израчунате

Разумети врсте помоћи

У писму о додели финансијске помоћи, начин на који је означен новац за доделу помоћи не појашњава много. На пример, рад-студије и зајмови се могу назвати „помоћ за самопомоћ“, док се стипендије и грантови могу навести као „помоћ за поклоне“.” У студији Нове Америке, међу 455 колеџа који нуде несубвенционисане кредите, било је 136 јединствених услова за тај зајам, а 24 од тих услова нису чак ни укључивали реч „зајам."

Ево како да уочите разлику међу врстама помоћи у писму о награди:

  • Дотације и стипендије: Награде које не морају да се враћају. Они могу доћи од савезне владе, ваше школе или ваше државне агенције за грантове. Они могу бити засновани на потребама или заслугама.

  • Радна студија: Новац који можете зарадити, обично по сату, који финансира влада. Није загарантовано: Морате да пронађете квалификовани посао за студирање који се уклапа у ваш академски распоред, а износ на вашем писму о награди је максимум који можете да зарадите.

  • Зајмови: Позајмљени новац морате вратити са каматом. Позајмљујете федералне директне зајмове од владе. Ови кредити често имају ниже каматне стопе и већу заштиту зајмопримца од приватних студентских кредита. И није потребна провера кредитне способности или супотписник.

» ВИШЕ: Колико можете добити од студентских кредита?

Како упоредити награде за финансијску помоћ

Када схватите цену и опције финансијске помоћи, можете лакше да упоредите понуде једну поред друге да видите која ће школа бити најповољнија. Ова табела показује како можете да упоредите трошкове и финансијску помоћ две школе.

Радни лист за поређење финансијске помоћи

Корак 1: Израчунајте укупне трошкове похађања (ЦОА) Додајте школарину и накнаде + собу и пансион + процењене књиге и залихе + процењене трошкове превоза + процењене личне трошкове

Школа А

Школа Б

Корак 2: Одузмите укупан новац који је слободан од ЦОА. Додајте федерални Пелл Грант + државне и институционалне грантове + стипендије + и бенефиције за војно образовање

Школа А

Школа Б

Корак 3: Одузмите укупан новац за који радите од ЦОА. Федерални рад-студиј + државни рад-студиј + институционални рад-студирање

Школа А

Школа Б

Корак 4: Одузмите укупан новац који планирате да позајмите од ЦОА. Федерални директни субвенционисани студентски зајам + федерални директни несубвенционисани студентски зајам + савезни ПЛУС зајам (за родитеље и дипломце)

Школа А

Школа Б

Преостали износ је ваша укупна празнина коју треба попунити. Можете користити уштеђевину, додатне стипендије или позајмити приватне кредите да попуните празнину

Школа А

Школа Б

Ако од школе нисте добили онолико помоћи колико сте се надали, можете да напишете писмо жалбе за финансијску помоћ или размислите о јефтинијој школи.

Запамтите, не морате да узимате сву понуђену финансијску помоћ, али обавезно прихватите сву бесплатну помоћ пре него што позајмите новац.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here