Како искористити Марриотт Бонвои поене

Бонвои поене је прилично лако зарадити и путем кредитних картица и за боравак у хотелима, али њихово коришћење за резервацију путовања може да буде компликовано и преоптерећено у журби. Да ли треба да користите своје бодове да резервишете хотелски боравак? Или користите неку од Марриоттових других опција? И оно што се рачуна као „добар откуп“ за Марриотт поене?

Објаснићемо све у наставку, али ево главних закључака:

  • Када сте у недоумици, користите Марриотт поене да резервишете ноћења у хотелима, по могућности пет узастопних ноћи јер је пето ноћење бесплатно када резервишете наградни боравак од четири ноћи.

  • Покушајте да добијете најмање 0.7 центи по поен у вредности од вашег откупа — то је наша тренутна вредност за Бонвои поене.

  • Немојте преносити своје бодове нити их користити за куповину ствари, осим ако немате посебно велики откуп. Вредност коју ћете добити од својих поена у овим случајевима ће вероватно бити испод праве потенцијалне вредности поена.

» Сазнајте више: Марриотт Бонвои програм: Комплетан водич

Најбољи начини коришћења Марриотт Бонвои поена

Останите у Марриотт хотелима

Очигледно, своје бодове можете искористити за боравак у хотелу. Ово је најједноставнија опција и, за већину путника, она која нуди најбољу вредност. Међутим, да бисте добили више од својих поена, постоји неколико савета које морате да имате на уму:

Разумети Марриотт вршне и ванвршне цене

Свим хотелима у Марриотт портфолију је додељена категорија. Што је категорија виша, више бодова ће бити потребно за ваш боравак. Поврх тога, свака некретнина има вршне и ванвршне цене. Ако је време заузето за хотел, очекујте да ћете искористити више бодова. Ако је ван сезоне за ту некретнину, можете очекивати да ћете платити мање.

Собе почињу од 5.000 поена по ноћи за хотел категорије 1 ван радног времена и иду до 100.000 поена за врхунску награду у хотелу категорије 8.

Имајте на уму да „шпиц“ и „ван шпица“ не морају нужно да се односе на одређена годишња доба током целе године, али се могу применити на датуме велике потражње, укључујући викенде и одређене празнике.

Марриотт не олакшава разазнавање када гледате ван вршне или вршне цене. Мораћете да урадите мали домаћи задатак, упоређујући табелу награда са потребним бројем поена:

На пример, Цоуртиард Питтсбургх Довнтовн је некретнина категорије 5 и приказана цена викендом је 35.000, тако да можемо закључити да је то „стандардна“ стопа.

Само зато што је хотел у нижој категорији не значи да је лош. На пример, можете да одседнете у великом броју сјајних хотела Протеа категорије 1 и 2 у Африци. Омиљени хотел међу путницима је Протеа Хотел Кругер Гате, који се налази на улазу у Национални парк Кругер. Овај објекат категорије 2 почиње од 10.000 поена по ноћи.

Са друге стране, неки јефтини брендови попут Цоуртиард Марриотт у Сијетлу и Портланду имају 30.000 поена по ноћи или више.

Уопштено гледано, категорије награда одражавају нормалне готовинске цене за ове собе, али можете да повећате своје бодове циљањем локација и датума када се они разликују, као што објашњавамо у наставку.

Како добити највећу вредност од Марриотт хотелских резервација

Пошто су цене награда релативно стабилне и цене у готовини могу у великој мери да варирају у зависности од потражње, трик је пронаћи датуме откупа када су цене у готовини високе. На пример, ако посећујете град у време гужве као што је конвенција, цене у готовини ће вероватно бити високе. То је савршено време да проверите доступност награда.

Ако нисте сигурни да ли откуп који размишљате нуди добру вредност, користите овај калкулатор:

Ако је вредност бодова потребних за резервацију собе нижа од цене резервације у готовини, добијате добру вредност.

» Сазнајте више: Како резервисати наградне ноћи користећи Марриотт Бонвои бодове

Искористите бодове пет узастопних ноћења јер је пето ноћење бесплатно

Када резервишете наградни боравак од пет ноћења са својим Марриотт поенима, пето ноћење ћете добити бесплатно. Ово се односи на све Марриотт хотеле, и за датуме највећег и ван радног времена. То значи да ће најјефтиније ноћење (у бодовима) у хотелу од пет ноћења бити бесплатно. Ова погодност нуди снажан подстицај за циљање ових дужих откупа.

Смањене стопе откупа се аутоматски приказују када резервишете на мрежи, тако да не морате да бринете о било каквим попустима или кодовима купона. Марриотт страница ће приказати мали подсетник на екрану за резервације тако да знате да добијате бесплатно ноћење:

Наравно, акумулирање довољно бодова за резервацију боравка од пет ноћења у луксузном објекту може бити изазов, тако да је друга страна ове стратегије циљање дужих резервација у хотелима ниже категорије. Односно, резервација боравка од пет ноћења у објекту категорије 1 може понудити бољу вредност од једног ноћења у објекту категорије 7.

» Сазнајте више: 10 сјајних начина да искористите 50.000 Бонвои поена

Трансфер Марриотт Бонвои указује на десетине авио-компанија

За разлику од већине програма награђивања хотела, Марриотт Бонвои вам омогућава да пренесете бодове на преко 40 програма авио-компаније. Ово може звучати као одличан начин да искористите своје поене, али постоји велика квака: већина поена се преноси у односу три према један, што значи да се три Бонвои бода претварају у једну авио-миљу.

С обзиром да Марриотт поени вреде око 0.По 7 центи, тешко је наћи примере где њихово преношење на овај начин има смисла, финансијски.

Осим ако нисте вешт максимизатор путовања са посебним откупом ваздушних награда у вашем виду, препоручујемо да избегавате ову опцију.

Резервишите хотелске + авио пакете

Планирате да останете седам дана или више на истој локацији? Често недовољно искоришћена карактеристика Марриотт Бонвои програма су Хотел + Аир пакети. Ови пакети почињу од 255.000 поена и укључују боравак у хотелу од седам ноћи и 50.000 или 100.000 авио миља у програму по вашем избору.

Са десетинама партнера које можете изабрати, преузимање поена за један од ових пакета требало би да буде лако. Неки партнери за које можда знате су Америцан Аирлинес, Аласка Аирлинес, Соутхвест и Делта Аир Линес. Мање познати партнери су ЈАЛ Милеаге Банк, Асиана Цлуб, Авианца ЛифеМилес и Туркисх Аирлинес Милес&Смилес.

Ако летите Унитед Аирлинес-ом, можете искористити предности партнерства Унитеда и Марриотт-а под називом РевардсПлус. Када искористите своје бодове за Унитед Аирлинес пакет, добићете 10% бонуса, до 10.000 додатних миља Унитед Аирлинес-а.

Користите поене унапред

Погледајте добру понуду и желите да ухватите цену, али немате довољно поена на свом налогу? Марриотт ће вам омогућити да направите резервацију унапред без да имате потребне бодове на свом налогу.

У оквиру програма Поинтс Адванце, можете добити ту тражену собу – све док имате бодове на рачуну 14 дана пре доласка, спремни сте за рад. Марриотт ће, за све намјере и сврхе, вјеровати да ћете зарадити бодове прије него што стигнете тамо. Ако немате потребне бодове и завршите резервацију пре тог временског рока, соба ће бити отказана.

Постоји једно упозорење које је важно напоменути у вези са резервацијама Поинтс Адванце: Многи луксузни хотели имају рестриктивне политике отказивања које су раније од 14 дана које намеће Поинтс Адванце. На пример, Ал Маха Десерт Ресорт у Дубаију има политику отказивања без казне од 30 дана пре доласка. Уверите се да знате правила за сваки објекат који резервишете.

Купите Марриотт Бонвои Моментс

Желим да идемо на Супер Бовл? Шта кажете на концерт из луксузне ложе у Медисон Сквер Гардену? Уз Марриотт Бонвои Моментс, можете користити своје бодове да лицитирате за искуства која би иначе била недостижна.

» Сазнајте више: Шта је програм Марриотт Бонвои Моментс?

Најгори начин да искористите своје Марриотт Бонвои бодове

Шопинг

Можете користити своје Бонвои поене за куповину ствари преко портала за куповину, али то обично није добра идеја.

Не постоји одређена вредност цент по поен за Бонвои поене који се користе на овај начин, тако да ћете морати ручно да упоредите готовинску цену за сваку ставку, а вредност ће скоро сигурно бити нижа од наше 0.7 центи вредност. Односно: Коришћење Бонвои поена за куповину је превара, али је опција ако очајнички требате да их пробијете.

Често постављана питања Где могу да потрошим своје Марриотт поене?

Марриотт бодови се могу користити за резервисање наградних ноћења у Марриотт објектима. Дужи боравак се додатно награђује: Резервишите боравак од пет ноћења јер ће пето ноћење бити бесплатно. Такође можете да пренесете своје Марриотт поене на десетине авио-компанија, резервишете Хотел + Аир пакете, купите Марриотт Бонвои Моментс и користите Поинтс Адванце, између многих других начина.

Колико вреди 100 хиљада Марриотт поена?

НердВаллет вреднује Марриотт поене на 0.по 7 центи, што резултира проценом од 700 долара за 100.000 поена.

Могу ли да искористим своје Марриотт бесплатно ноћење за неког другог?

Не, Марриотт не дозвољава члановима да користе сертификат о бесплатној награди за ноћење да резервишу собу за другу особу. Међутим, можете искористити своје бодове да резервишете наградно вече за другу особу. Да бисте то урадили, контактирајте Марриотт корисничку подршку на 1-800-228-2100.

Како да зарадим више Марриотт поена?

Најлакши начин да зарадите Бонвои поене је да се региструјете за Марриотт кредитну картицу и зарадите понуду добродошлице. Следећи најбољи начин је боравак у хотелима, посебно ако сте елитни члан, што вам омогућава да зарадите по вишој стопи.

Други начини да зарадите више Марриотт поена укључују пренос поена са Цхасе Ултимате Ревардс® или Америцан Екпресс Мемберсхип Ревардс, резервацију искуства, упис у програм за ручавање, куповину на порталу за куповину и резервацију аутомобила преко Хертз-а. Такође можете упутити пријатеља на Марриотт кредитну картицу — након њиховог одобрења, зарадићете неке додатне поене.

Које су неке од најбољих употреба Марриотт Бонвои поена?

Пошто Марриотт нуди бесплатно пето ноћење за собе резервисане на бодовима у неким од његових хотела, једна од најбољих употреба Бонвои поена је да их сачувате за дужи боравак. Тада ћете моћи да искористите бесплатно пето вече.

Ако волите луксузне хотеле, али мрзите луксузне цене, идите у Азију. Многи ЈВ Марриоттс коштају 20.000 поена или мање. ЈВ Марриотт Беијинг је хотел категорије 4 (20.000 поена у ноћима ван шпица), а ЈВ Марриотт Хотел Куала Лумпур је само категорија 3 (15.000 поена у ноћима ван шпица).

Ако желите да искористите Марриотт Бонвои бодове ...

Марриотт Бонвои програм је један од највећих програма награђивања за хотеле на свету, а одлучивање о томе како искористити бодове може бити велики изазов. Наша препорука је да буде једноставно: Користите Бонвои бодове да резервишете Марриотт хотеле и покушајте да добијете изнадпросечну вредност користећи бодове уместо готовине током датума са посебно великом потражњом.

Хотелски бодови више не морају бити само за хотеле. Иако их још увек можете искористити за боравак и добити велику вредност, можете их користити и за летове и друга искуства. Ова разноликост чини Марриотт Бонвои поинт једном од флексибилнијих валута у свету миља и бодова.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here