Како рефинансирати студентске кредите у 7 корака

Форбеаранце се ускоро завршава исплата федералног студентског зајма поново почиње након јануара. 31, 2022. Размотрите све опције пре него што рефикујете. Знајте своје опције

Ево како да рефинансирате студентске кредите, укратко: Пронађите зајмодавце који ће вам понудити нижу камату. Упоредите их. Применити.

Ако сте одобрени, нови зајмодавац ће исплатити вашег постојећег зајмодавца. Убудуће ћете плаћати месечне уплате новом зајмодавцу.

Ево дубљег погледа на седам корака који чине како функционише процес рефинансирања студентског кредита.

1. Одлучите да ли је рефинансирање право за вас

Рефинансирање може имати смисла ако вам може уштедети новац, али не би сви требали рефинансирати. Требаће вам јак кредит и финансије да бисте се квалификовали за најниже стопе и испунили критеријуме подобности зајмодавца за рефинансирање.

Ако рефинансирате савезне студентске зајмове, они неће испуњавати услове за владине програме као што су отплата заснована на приходима и олакшице за студентски зајам због пандемије коронавируса. Немојте рефинансирати савезне студентске кредите осим ако нисте сигурни да ваш посао није у опасности и да вам ове опције неће требати.

С друге стране, рефинансирање приватних студентских кредита има минималну негативну страну. Приватни зајмови се неће квалификовати за те савезне програме.

» ВИШЕ: Да ли треба да рефинансирам своје студентске кредите?

2. Истражите зајмодавце

На први поглед, већина зајмодаваца за рефинансирање студентских кредита је веома слична. Али потражите одређене карактеристике у зависности од ваше ситуације.

На пример: Желите да рефинансирате родитељске ПЛУС кредите на име вашег детета? Пронађите зајмодавца који то дозвољава. Није дипломирао? Пронађите зајмодавца коме није потребна диплома факултета.

Родитељ ПЛУС рефинансирање кредита

Рефинансирајте студентске кредите за брзу исплату

Рефинансирање кредита за медицинску школу

Рефинансирање студентског кредита без дипломе

Рефинансирање међународног студентског кредита

Најбоље компаније за рефинансирање студентских кредита

Рефинансирање студентског кредита кредитне уније

Банке које рефинансирају студентске кредите

Бонус програми за рефинансирање студентског кредита

Рефинансирање студентског кредита МБА

3. Добијте више процена стопа

Када идентификујете неколико зајмодаваца који одговарају вашим потребама, добијте процене стопе од свих њих. На крају крајева, најбољи кредитор за рефинансирање за вас је онај који вам нуди најнижу стопу.

Можете упоредити стопе више зајмодаваца за рефинансирање студентских кредита одједном или посетити веб локацију сваког зајмодавца појединачно.

Док купујете, неки зајмодавци ће од вас тражити да се претходно квалификујете - пружите основне информације како би вам дали најбољу процену стопе за коју бисте се могли квалификовати. Други зајмодавци ће вам показати стопу тек након што поднесете пуну пријаву, али та стопа је стварна понуда.

Мека провера кредитне способности, или претквалификација, обично не утиче на ваше кредитне резултате. Стварна апликација захтева чврсту проверу кредитне способности која може накратко смањити ваше кредитне резултате.

4. Изаберите зајмодавца и услове зајма

Када дођете до зајмодавца, имате још неколико одлука које треба да донесете: да ли желите фиксну или променљиву камату и колико дуго желите да имате период отплате?

Фиксне каматне стопе су генерално најбоља опција за већину зајмопримаца. Променљиве стопе могу у почетку бити ниже, али су подложне променама месечно или квартално.

Да бисте уштедели највише новца, изаберите најкраћи рок отплате који можете приуштити. Ако желите ниже месечне уплате како бисте могли да дате приоритет другим трошковима, изаберите дужи рок отплате.

5. Попуните апликацију

Чак и ако сте преквалификовани, морате да поднесете потпуну пријаву да бисте наставили са кредитором. Од вас ће се тражити више информација о вашим кредитима и финансијској ситуацији и да отпремите пратећу документацију. Требаће вам нека комбинација следећег:

  • Изјаве о верификацији кредита или отплате.

  • Доказ о запослењу (образац В-2, недавне плате, пореске пријаве).

  • Доказ о пребивалишту.

  • Доказ о дипломирању.

  • Државна лична карта.

Коначно, морате пристати да дозволите зајмодавцу да изврши тежак кредит да потврди вашу каматну стопу. Такође ћете имати могућност рефинансирања са супотписником, што би вам могло помоћи да се квалификујете за нижу стопу.

6. Потпишите завршне документе

Ако сте одобрени, мораћете да потпишете коначну документацију да бисте прихватили зајам. Тродневни период повлачења почиње када потпишете коначни документ о откривању зајма. За то време можете отказати кредит за рефинансирање ако се предомислите.

Ако сте одбијени, зајмодавац ће вам рећи разлог зашто. Ако је то зато што имате лошу кредитну способност, можда ћете моћи да се квалификујете додавањем супотписника или ће вам можда требати нижи однос дуга и прихода да бисте се квалификовали.

7. Сачекајте исплату кредита

Након истека периода повлачења, ваш нови зајмодавац ће исплатити постојећег зајмодавца или сервисера. Убудуће ћете плаћати месечне уплате свом новом зајмодавцу за рефинансирање.

Наставите да плаћате постојећем зајмодавцу или сервисеру док не добијете потврду да је процес завршен. Ако на крају преплатите, добићете повраћај новца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here